in

George R.R. Martin’in Sandkings Eseri Filme Uyarlanıyor

George R.R. Martin imzalı Sandkings hikâyesi filme uyarlanıyor. Böcek istilası temalı yapımın yönetmenliğini Gore Verbinski üstlenecek.

George R.R. Martin Sandkings
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin imzalı eserleri bir bir televizyon ve sinemaya uyarlanmaya devam ediyor. Yeni haber, yazarın ilk olarak bir dergide yayımlanan Sandkings adlı öyküsünün Netflix adaptasyonu hakkında. Filmin yönetmenliğini Gore Verbinski üstlenirken senaristliğini Utopia’nın yaratıcısı Dennis Kelly yapacak.

Fantezi türünün sevilen yazarlarından George R.R. Martin, çoğunlukla Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden HBO kanalına uyarlanan Game of Thrones dizisi ile tanınıyor. Yazarın aynı evrende geçen yeni dizileri de şu anda geliştirme aşamasında.

Öte yandan yapımcılar Martin’in eski eserlerine de ilgi duymaya devam ediyor. Geçen hafta, yazarın In the Lost Lands adlı eserinden uyarlanacak sinema filminin başrollerine Dave Bautista ile Milla Jovovich’in geçeceğini öğrenmiştik.

- Reklam -

Şimdi ise yazarın bir başka hikâyesi beyaz perdeyle tanışmaya hazırlanıyor. Aslında ilk olarak 2019’da temelleri atılan adaptasyon fikri, sonunda netleşmiş durumda.

Karayip Korsanları Yönetmeni, George R.R. Martin İmzalı Sandkings Kitabını Netflix Filmine Uyarlayacak

Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) filminin yönetmeni Gore Verbinski, Martin’in eserini sinemaya taşıyacak isim olacak.

Utopia dizisinin yaratıcısı Dennis Kelly ise filmin senaryosunu kaleme alacak. Yapımcı koltuğunda da John Baldecchi oturacak.

Sandkings - George R.R. Martin

Sandkings öyküsü ilk olarak Ağustos 1979 yılında Omni adlı fantazi ve bilimkurgu dergisinde yayımlandı. 1980 yılında En İyi Novelette dalında Hugo Ödülü, Nebula Ödülü ve Locus Ödülü kazandı. Öykü daha sonra 1981 yılında 7 hikâyeden oluşan Sandkings adlı kitapta da yer aldı.

Egzotik hayvanlara merakı olan Simon Kress adlı bir zenginin hikâyesine odaklanan eserde, Kress’in Sandkings adlı hayvanın kolonisini barındıran bir teraryum satın almasıyla gelişen olaylara konuk oluyoruz. Telapati yoluyla iletişime geçebilen bu böcekler, kraliçelerinin emirleriyle istiladan korunmak için kumdan kale de yapabiliyorlar.

- Reklam -

Kress, hayvanlarının birbirleriyle savaşmaları için koloniyi aç bırakır. Ortaya çıkan mücadeleyi ise zenginler arasında bahis konusu yapar. Nihayetinde böcekler teraryumdan kaçarak evi istila eder.

The Outer Limits Sandkings

Öykü, yazarın Thousand Worlds ve Nightflyers adlı eserleri ile aynı evreni paylaşıyor. Hikâye aslında daha önce televizyona da uyarlanmıştı. 1995 yılında ekrana adapte edilen filmin başrolünde Beau Bridges yer almıştı. Bu film daha sonra The Outer Limits’in bir bölümü haline gelip DC Comics çizgi romanına uyarlandı.

Yeni Sandkings uyarlamasının Netflix’te yer alacağı tarih ise şu an için belli değil.

Yapım hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Ayrıca Yüzyılın Bilimkurgu Öyküleri derlemesinde de var.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Kapağın güzelliğine bak…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Silent Night, Deadly Night Filmi Yeni

Silent Night, Deadly Night Filmi Yeniden Çekiliyor: Slasher Klasiği Geri Dönüyor

Uzaya Giden İlk İnsan Protez Uzuv Hayley Arceneaux

Kanseri Yendi: Protez Uzuvla Uzaya Giden İlk İnsan Olacak