in

Scarlett Johansson ve Disney Anlaşmaya Vardı: Black Widow Sorunu Çözüldü

Scarlett Johansson ve Disney arasındaki mahkemeye taşınan Black Widow anlaşmazlığı çözüldü. Ünlü oyuncu, yüklü miktar ek ödeme alarak davadan vazgeçti.

Scarlett Johansson Black Widow Disney
- Reklam -
- Reklam -

Scarlett Johansson ve Disney, Black Widow filminin sinemalarla birlikte Disney+’ta da gösterime girmesiyle ilgili davayı çözdüler. Yıldız oyuncu, yapılan anlaşma sonrası dev şirketten 40 milyon dolar alacak.

Marvel Sinematik Evreni’nin dördüncü aşamasını başlatan Black Widow, ikonik karaktere saygı duruşu olarak da gösterilen solo film olsa da, Disney’in başını fena halde ağrıttı. Filmin başrol oyuncusu Scarlett Johansson, film çıktıktan kısa bir süre sonra yapımın sinemalarla gösterime gireceği aynı gün Disney+ üzerinden dijitalde de yayınlanması olumlu karşılamadı ve dava açtı. Johansson davasında, Black Widow’un geçen ay vizyona giren Shang-Chi gibi sadece sinemalarda gösterilmesi halinde elde edilebilecek olan ek kâr kaybında kendisine 50 milyon dolardan fazlaya mal olan bir sözleşme ihlali olduğunu iddia etti. Dava, Johansson ve Disney’in temsilcilerinin kamuoyunun gözü önünde tartışmasına kadar vardı.

Sektörün çoğu bu aşamada Johansson’ın yanında yer aldı. Örneğin Scarlet Witch oyuncusu Elizabeth Olsen da Johansson’a desteğini dile getirdi. Disney’in davaya tepkisini kadın düşmanı bir saldırı olarak gören aktivist örgütler de dahil olmak üzere pek çok kişi yıldız oyuncunun yanında yer aldı. Johansson’ın davası, sinema sektörünün yetenekten çok stüdyolara fayda sağlayan bir yayıncılık modeline doğru kaymasıyla, dijital yayın ve beyaz perde arasındaki savaşın da kızıştığını gösteriyor gibiydi.

- Reklam -

Scarlett Johansson ve Disney Anlaştı: Oyuncu Black Widow için 40 Milyon Dolar Alacak

scarlett johansson black widow disney dava

Tartışmanın uzaması, Marvel başkanı olan Kevin Feige’yi kızdırmasının yanı sıra farklı isimlere de örnek oldu. Yine bir Disney yapımı olan Cruella’nın başrolü Emma Stone’un da benzer gerekçelerle şirkete dava açacağı öne sürüldü.

Neyse ki söz konusu olay çok fazla uzamadan birkaç ay içnde çözüme ulaşmış oldu. Varitey’nin haberine göre Scarlett Johansson ve Disney davayı karara bağladı. Oyuncunun anlaşma sonrası 40 milyon dolar alacağı söyleniyor. Anlaşmaya varan Johansson , sevincini şu sözlerle dile getirdi.

- Reklam -

“Disney ile olan anlaşmazlığımızı çözdüğümüz için mutluyum. Yıllar boyunca birlikte yaptığımız işlerden inanılmaz derecede gurur duyuyorum ve ekiple olan yaratıcı ilişkimden büyük keyif aldım. Önümüzdeki yıllarda işbirliğimizi sürdürmeyi dört gözle bekliyorum.”

Açılan dava sonucu Disney’e nazaran oyuncunun kazançlı çıktığı açıkça görülüyor. Black Widow şimdiye kadar gişede 387 milyon dolar kazandı. Disney+’daki Premier Access satışları ile filmin toplam kazancının 500 milyon doların üzerine çıktığı tahmin ediliyor. Ancak bu rakam Kara Dul’un Koronavirüs öncesi kazanması beklenen rakamından çok daha düşük. Pandemi öncesi filmin 1 milyar dolara yakın bir gişe rakamı elde etmesi bekleniyordu. Görünüşe göre Disney, Johansson’a film bu kriterlere ulaşmış gibi para ödedi.

Johansson’ın Disney’le anlaşması ve böylece ileride bir kez daha Kara Dul rolüyle karşımıza çıkacak olma ihtimali konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Matelot Matelot dedi ki:

    “Neyse ki söz konusu olay çok fazla uzamadan birkaç ay içnde çözüme ulaşmış oldu.”

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Archer 13. sezon onay fx dizi

Archer 13. Sezon Onayı Aldı: FX’in Yetişkinlere Yönelik Çizgi Dizisi Devam Ediyor

first woman nasa çizgi roman

First Woman: NASA’nın İnteraktif Çizgi Romanı Çıktı