in ,

Scooby-Doo Çizgi Dizisinin Yaratıcısı Joe Ruby Yaşamını Yitirdi

Scooby-Doo çizgi dizisinin yaratıcılarından Joe Ruby, 87 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçı ardında pek çok unutulmaz animasyon serisi bıraktı.

Scooby-Doo Çizgi Dizi Joe Ruby
- Reklam -
- Reklam -

Dünyaca ünlü Scooby-Doo, Where Are You! çizgi dizisinin yaratıcısı Joe Ruby 87 yaşında hayatını kaybetti. Ruby’nin ölümü doğal nedenler kaynaklı oldu. Sanatçı, ardında 4 çocuk, 10 torun ve bir unutulmaz çizgi film dünyası bıraktı.

Hanna-Barbera Productions’ın ilk işlerinden olan Scooby-Doo ilk olarak 13 Eylül 1969 tarihinde yayınlandı. Üç sezon süren çizgi diziden sonra defalarca farklı animasyon dizileri, filmleri, video oyunları geldi. Fred “Freddie” Jones, Daphne, Velma Dinkley, Shaggy ve Scooby-Doo’dan oluşan Scooby Çetesi yıllar boyu pek çok mecrada karşımıza çıkmayı başardı.

Konuşan bir köpeğin ve onun kendisine has arkadaşlarının, gizemli olayların peşinde yaşadığı maceraları alan çizgi dizi ne yazık ki yaratıcılarından birisini kaybetti. 60 yıllık serüvenin arkasındaki iki isimden birisi olan yazar, yapımcı ve animatör Joe Ruby yaşamını yitirdi. Sanatçının son yolculuğu Kaliforniya, Westlake Village’da gerçekleşti.

- Reklam -

Scooby-Doo Sanatçının Çıkış Yaptığı İşlerden Birisi Oldu

Animasyon dünyasına Walt Disney Productions ile atılan Ruby, daha sonra Ken Spears ile birlikte Hanna-Barbera Productions’ta görev aldı. Ruby Scooby-Doo, Where Are You? dışında Dynomutt, Dog Wonder, Jabberjaw, The Barkleys ve The Houndcats gibi yapımların da altına imzasını attı.

Scooby-Doo

1977 yılında Ken Spears ile beraber kendi yapım şirketleri Ruby-Spears Productions’ı kuran Ruby, burada da Fangface, The Plastic Man Comedy-Adventure Hour, Thundarr the Barbarian, Saturday Supercade, Mister T, Alvin and the Chipmunks ve Superman gibi projelerde çalışma fırsatı buldu.

Hayatının son dönemine kadar üretmeye aralıksız devam eden Joe Ruby’nin yapımcısı olduğu işler arasında Polis Akademisi’nin (Police Academy: The Series) ve Rambo’nun animasyon serileri de yer alıyor.

- Reklam -

Bu zamana kadar sayısız Scooby-Doo işini çeşitli mecralarda karşımızda görmeyi başardık. Bunlardan sonuncusu ise 2020 tarihli Scoob! animasyon filmi oldu. Öte yandan bu markada yeni film ve diziler görmeye devam edeceğimizi de hatırlatalım.

Scooby-Doo Çizgi Dizi Joe Ruby

Peki siz bu ikonik seri hakkında ne düşünüyorsunuz? Joe Ruby’den en sevdiğiniz yapım hangisi dersiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Korku Türüne Girişte En Doğru Adres: “Scooby Doo”

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Brave New World 1. Sezon Röportajları: Kylie Bunbury, Sen Mitsuji ve Nina Sosanya

Brave New World 1. Sezon Oyuncu Söyleşileri: Kylie Bunbury, Sen Mitsuji ve Nina Sosanya

Supernatural 15. Sezon Fragmanı

Supernatural 15. Sezon Fragmanı: Final Zamanı Geldi Çattı!