in

Scream 5, Spider-Man: No Way Home’u Tahtından İndirerek Gişede Zirveye Oturdu

Scream 5 gişe rakamları ile Box Office’in yeni lideri oldu. Spider-Man: No Way Home, bir aylık gişe birinciliğini Çığlık filmine bıraktı.

Scream 5 gişe hasılatı çığlık
- Reklam -
- Reklam -

Scream 5, ABD gişe rakamları ile Spider-Man: No Way Home filmini tahtından indirmeyi başardı ve birinci sıraya oturdu.

İlk filmi 1996 yılında çıkan ve son olarak 11 yıl önce Çığlık 4 ile vizyona giren korku serisi, yeni filmiyle geçen cuma günü yeniden sinemalara döndü. Radio Silence ve Ready or Not ikilisi Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett tarafından yönetilen korku filmi üç günlük ilk gösteriminde yaklaşık 31,5 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Bu rakam, yıllar sonra dönen korku serisi 25 milyon dolarlık yapım bütçesini çıkarmasının yanı sıra, ayrıca 1 aydır lider konumunda bulunan Marvel Sinematik Evreni’nin yeni Örümcek Adam filmi Spider-Man: No Way Home’u da tahtından etmeyi başardı.

2015 yılında hayata gözlerini yuman ve orijinal Çığlık filmini yönetmeninin yanında serinin son filmini de beyaz perdeye getiren Wes Craven, ne yazık ki umduğu ilgili ve gişe hasılatını elde edememişti. Serinin bu yeni filmi ise, dördüncü filmin hatalarını telafi etmesi için büyük bir bütçeye sahip değildi. Ancak buna rağmen, Omricron varyantı da işin içindeyken, aldığı sonuç fena gibi durmuyor. Bu şekilde devam ettiği takdirde sadece bu hafta içerisinde Scream 4’un tüm yurt içi koşusunda kazandığından daha fazlasını elde edebilir.

- Reklam -

Scream 5 Gişe Liderliğini Sürdürebilecek mi?

scream 5 gişe hasılatı

Çığlık 5’in başarısı her ne kadar takdir edilse de, Spider-Man’in başarısı da aynı oranda devam ediyor. Vizyondaki 5. haftasına giren Eve Dönüş Yok, sadece ABD’de son üç günde 21.4 milyon dolar kazanarak tüm zamanların en çok hasılat kazanan tablosunda Black Panther’i de geride bırakmayı başardı.

Çığlık her ne kadar Amerika’nın gişe rakamlarında zirvede yer alsa da ülkemizde Kesişme – İyi ki Varsın Eren filmi ilk sıradaki yerini korumaya devam ediyor. 36 bin 567 kişi tarafından izlenen Scream 5 ise, listede kendisine ancak 5. sıradan yer bulabildi.

- Reklam -

Başrolünde Sidney Prescott olarak Neve Campbell’ın yer aldığı filmde aynı zamanda Courtney Cox, David Arquette, Marley Shelton, Melissa Barrera, Jenna Ortega, Jack Quaid, Dylan Minette ve Jasmin Savoy Brown gibi isimler yer alıyor.

Çığlık filmini izlediniz mi? Serinin yeni macerasını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Bu nasıl clickbait başlık ve içerik ya? Gören de Scream filmi 3 günde Spider-Man’i geçmiş zannedecek. 3 günde hangi sürelik veride zirveye oturmuş onu bile yazmamışsınız. Son zamanlarda forumda çok fazla clickbait başlığa denk geliyorum, bu tarz başlıklar buraya yakışmıyor.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Merhaba,

    Başlıkta yer alan “gişede zirveye oturdu” söylemindeki clickbait kısım neresi acaba? İçeriğe göz atarsanız sorularınızın cevabı açıkça yazıyor zaten. 1 aydır gişede ilk sırada yer alan bir film var ve Scream 5, elde ettiği gişe rakamları ile ilk sıraya yerleşmeyi başarmış. Aynı zamanda Spider-Man: No Way Home için de ayrı bir paragrafta son üç günde kazandığı rakam da yazılmış. Haber Box Office’in haftalık bilgilerini içeriyor, Scream tüm zamanların en çok izlenen filmi oldu gibi bir iddiada bulunmuyor.

    Bunu yazmama bile gerek yok aslında ancak haberi okumadan sadece yoruma bakarak gerçekten böyle olduğunu düşünenler olabilir diye açıklama yapmak istedim. Kaynak olarak kullandığımız Collider’a da göz atarsanız benzer bir başlık kullandığını görebilirsiniz. Kısaca ortada 'clickbait’lik bir durum yok.

  3. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Hangi veride ilk sıraya yerleştiğini yazmamışsınız bile içeriğe. Başlıkta Spider-Man ile kıyaslamanız ise tamamen clickbait. Başlığa göre Spider-Man’i geçmiş gözüküyor ama aslında olan Scream’in çıkış yaptığı haftanın lideri olması. Sizin haber yapmanız gereken kısım bu ama bu bilgi haberde yer almıyor. Yaptığınız haber çeviri kaynaklı haber ise siz kaynağınızla beraber clickbait yapmışsınız demektir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vezüv Yanardağı nasa

Pompeii Kentini Yerle Bir Eden Vezüv Yanardağı, NASA Tarafından Uzaydan Görüntülendi

Eski Dünyanın Yangını - Kalben

Kalben Yeni Albümünü İlk Romanı “Eski Dünyanın Yangını” ile Kutluyor