in

Ukrayna’yı Destekleyen Sean Penn ve Ben Stiller’a Rusya’dan Yaptırım

Sean Penn ve Ben Stiller, Ukrayna’yı destekledikleri için yaptırıma maruz kaldılar. Amerikalı aktörler, artık Rusya’ya giriş yapamayacaklar.

ben stiller ve sean penn rusya yaptırım ukrayna
- Reklam -
- Reklam -

Sean Penn ve Ben Stiller ikilisi Rusya’nın yaptırımına maruz kaldı. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, Hollywood’un ünlü isimlerinin ülkeye girişinin yasaklandığı açıklandı.

Ben Stiller, Müzede Bir Gece, Tropik Fırtına ve Zoolander gibi yapımlardaki oyunculuk performanslarının yanı sıra, Escape at Dannemora ve Apple TV+ dizisi Severance gibi dizilerin de yönetmenliği ile tanınıyor. Sean Penn ise Mystic River ve Milk ile Oscar ödülü kazandı, ayrıca Into the Wild ve Flag Day gibi filmleri yönetti. Penn şu anda Julia Roberts ile Gaslit dizisinde yer alırken, Stiller daha çok yönetmen ve yapımcı olarak kamera arkası çalışmalarına odaklanıyor.

Geçen şubat ayında başlayan ve o günden bu yana devam eden savaş hâlâ sürüyor. Birçok ünlü ve tanınmış ismin yaptığı gibi Stiller ve Penn de savaşın karşısında olduklarını ve bu nedenle Rusya’yı kınadıklarını belirtip Ukrayna’ya destek verdiler. Hatta her iki isim de Ukrayna’yı ziyaret etti ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile çatışma hakkında konuştular.

- Reklam -

ben stiller ve sean penn rusya yaptırım ukrayna

Sean Penn ve Ben Stiller, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Radarına Takıldı

Çatışma hakkında bir belgesel çekmek için Ukrayna’ya giden Penn, daha sonra ABD’nin çatışmaya dahil olması için adeta yalvararak, “Ukrayna, hayallerin demokratik kucaklaşması için mızrağın ucu. Eğer tek başına savaşmaları için onları yalnız bırakırsak, Amerika ruhumuz kaybolur,” dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin iyi niyet elçisi olan Ben Stiller, 1 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Kiev’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’le görüşerek açıkça destek vermişti. Ünlü aktör Zelenski’ye kendisine zaman ayırdığı için teşekkür etmiş ve “Siz benim kahramanımsınız. Muhteşemsiniz,” demişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da belli ki bu açık desteği görmezden gelemedi ve “karşılıklılık ilkesini” öne sürerek Ben Stiller ve Sean Penn’in Rusya’ya girişini yasakladı. Stiller ve Penn, görünüşte kendi yönergelerine göre Rusya’nın itibarını olumsuz yönde etkileyen 25 “üst düzey yetkili, iş dünyası ve uzman toplulukların temsilcileri ve kültürel figürlerden oluşan” bir listeye eklendi. Asıl sebep, Rusya’nın uluslararası toplum tarafından kınanan ve eski Sovyetler Birliği’ne rekor sayıda yaptırım uygulayan Ukrayna’yı işgal etmesinde yatıyor. Rusya dışişleri bakanlığı ayrıca listenin gerekçelerini de belirterek şunları söyledi:

- Reklam -

“Rus düşmanı bir yol izlemeye devam eden, ikili ilişkileri yok eden ve Rusya ile ABD arasındaki gerilimi tırmandıran Amerikan makamlarının düşmanca eylemleri kararlılıkla reddedilmeye devam edecek.”

ben stiller ve sean penn rusya yaptırım ukrayna

Rusya’nın Stiller ve Penn için aldığı yaptırım kararı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Sky News

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Siborg Hamam Böceği Üretmeyi Başardılar

Uzaktan Kumandayla Kontrol Edilebilen ‘Siborg’ Hamam Böceği Üretildi

medyum aranıyor ilan reklam

İngiltere’de Reklam Panosuna Verilen İlan Gündem Oldu: “Medyum Aranıyor, Nereye Başvuracağınızı Biliyorsunuz”