in ,

Oscar Ödüllü Aktör Sean Penn, Ukrayna – Rusya Savaşı Hakkında Belgesel Çekmek Üzere Bölgeye Gitti

Sean Penn, Ukrayna – Rusya savaşı hakkında belgesel çekmek üzere bölgeye gitti. Oscarlı oyuncu Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşme gerçekleştirdi.

Sean Penn, Ukrayna - Rusya Savaşı belgesel
- Reklam -
- Reklam -

Sean Penn, Rusya’nın Doğu Avrupa ülkesi Ukrayna’yı işgale başlamasının üzerine belgesel çekimi için bölgeye gitti. Oscarlı aktör ve film yapımcısı, Başkan Volodymyr Zelensky ile bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Facebook’tan yayınladıkları bir gönderide Penn’in “dünyaya Rusya’nın ülkemizi işgali hakkında gerçeği anlatmak” amacıyla Kiev’e geldiğini duyurdu. Penn, Zelensky öncülüğündeki basın toplasına da katıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi yaptığı açıklamada, “Sean Penn bugün Ukrayna’da Ukrayna’yı destekleyenler arasında. Ülkemiz böyle bir cesaret ve dürüstlük gösterisi için ona minnettar,” ifadelerini kullandı. Açıklamada aynı zamanda şu ifadelere yer verildi:

- Reklam -

“Sean Penn, diğerlerinde, özellikle de bazı Batılı politikacılarda eksik olan cesareti gösteriyor. Ukrayna’nın özgürlük mücadelesini destekleyen gerçek dostları, ne kadar çok Penn gibi davranırsa Rusya’nın bu iğrenç işgalini o kadar çabuk durdurabiliriz.”

Siyasi kariyerine başlamadan önce profesyonel bir oyuncu ve komedyen olan Zelensky, Instagram hikâyesinde Sean Penn ile gerçekleştirdiği görüşmenin bir videosunu paylaştı.

Sean Penn, Ukrayna – Rusya Savaşı Hakkındaki Belgesel Çalışmalarına Başladı

Variety Sean Penn’in Vice Studios ile Rus işgali üzerine bir belgeseli tamamlamak için ülkeye uçtuğunu aktardı. CNN’in belirttiğine göre ise belgeselin VICE World News ve Endeavor Content ile birlikte Vice Studios ortak yapımı olduğu öğrenildi.

Sean Penn, Ukrayna - Rusya Savaşı belgesel

- Reklam -

Penn, geçen kasım ayında iki ülke arasındaki gerilim tırmanırken Ukrayna’da yetkililerle bir araya gelmişti. Business Insider’ın kasım ayında bildirdiğine göre, Ukrainian Joint Forces Operation’ın Facebook sayfası, Penn’in halihazırda bu belgesel için çalıştığını aktarmıştı. Ancak Facebook sayfası daha sonra yayından kaldırılmıştı.

Sean Penn Daha Önce de Pek Çok Toplumsal Çalışmada Görev Aldı

Oscarlı sanatçı, yıllar boyunca birçok savaş karşıtı ve insani operasyonun merkezinde bulundu. 2020’de yayınlanan Discovery Plus belgeseli Citizen Penn‘de aktörün 2010’daki Haiti depremleri sonrasında CORE olarak da bilinen kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olan Community Organized Relief Effort’u kurma çabaları anlatıldı. CORE ayrıca Haiti’de COVID-19’a yardım etmek için ekipler görevlendirmişti.

Oyuncu 2004’te Mystic River ve 2009’da Milk ile Oscar’a layık görülmüştü.

Siz Sean Penn’in bu belgesel projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNN, Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Entlovin Entlovin dedi ki:

    Natodan hala bir destek yok diye biliyorum çok yazık… Dünya giderek daha da korkunç bir hal alıyor, Filistin, Suriye, Ukrayna…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

elden ring inceleme puanları oynanma

Elden Ring İnceleme Puanlarında ve Eş Zamanlı Oyuncu Sayısında Zirveye Oturdu

Quentin Tarantino Justified City Primeval dizi

Quentin Tarantino, Justified’ın Yeni Versiyonunda Bazı Bölümlerin Yönetmenliğini Üstlenebilir