in , ,

Yapay Zekâ Tarafından Yazılan Korku Filmi Yayında: Netflix’ten Bir İlk Daha

Senaryosu yapay zekâ tarafından yazılmış ilk korku filmi “Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive” Netflix imzasıyla yayınlandı.

senaryosu yapay zeka tarafından yazılan film mr. puzzles
- Reklam -
- Reklam -

Senaryosu yapay zekâ tarafından kaleme alınan korku filmi Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive yayınlandı. Netflix, dijital çağda yeni bir kapıyı daha araladı.

Yapay zekânın makale yazması, rap şarkısı için söz hazırlaması, resim yapması, yıllar önce yapılmış tablolardaki gizemleri çözmesi ya da bir Nirvana şarkısı hazırlaması artık sıradan bir hâl alıyor. Dijital yayın platformu Netflix de, senaryosunda sadece yapay zekânın imzasının yer aldığı bir kısa korku animasyonu hazırladı.

Yapay zekâ, bu filmi yapmak için toplam 400 bin saat boyunca korku filmi izledi. Netflix, Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive (Mr. Puzzles Daha Az Canlı Olmanı İstiyor) adını taşıyan filmin türünün ilk örneği olduğunu savunuyor.

- Reklam -

Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive adındaki kısa animasyon ilhamını Testere (Saw) serisinden ve serinin ikonik karakteri Jigsaw’dan alıyor.

Kısa filmin YouTube platformunda yer alan açıklamasında, yapımın senaryosu hakkında şu tanımlamalar kullanılıyor:

“Bir robotun 400 bin saatin üstünde korku filmi izlemesi ve ardından kendi korku filmini yazması için Keaton Patti’yle çalıştık. İşte ortaya çıkan şey.”

I Forced a Bot to Write This Book: A.I. Meets B.S. kitabının yazarı Keaton Patti daha önce yapay zekâya bir Friends bölümü yazdırdığını da açıklamıştı.

Yapay Zekâ Tarafından Yazılan Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive Filmi | İZLE

YouTube video

Filmde şeytani bir maske kullanan Mr. Puzzles, Jennifer ismindeki bir kadını terk edilmiş bir depoya hapsediyor. Ardından da onu bir dizi farklı tuzakla boğuşmak zorunda bırakıyor.

- Reklam -

Animasyonun girişinde Mr. Puzzles, Jennifer’a, “Oyun oynamak ister misin?” şeklinde bir soru yöneltiyor. Bu soru akıllara Saw filmindeki, “Bir oyun oynamak istiyorum,” repliğini getiriyor. Jennifer ise Mr. Puzles’a, “İstemiyorum. Adımı nereden biliyorsun?” şeklinde cevap veriyor.

Küçük bir yardımla Jennifer çok geçmeden Mr. Puzzles’ı nasıl alt edebileceğini çözmeye başlıyor.

Netflix bundan önce de yapay zekâ tarafından geliştirilen başka projeler denemişti. Netflix is a Joke adlı YouTube kanalı robotların yazdığı başka senaryolar da içeriyor.

Siz bu girişimi nasıl değerlendiriyorsunuz? Yayınlanan filmi beğendiniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Jigsaw değil mi bu ya? Sadece maskesi değişmiş :joy:

    Ekleme: Şaka amaçlı yazmıştım ama harbiden Testereden esinlenmiş yapay zeka :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oppenheimer: Robert Downey Jr. ve Matt Damon oyuncu kadrosu

Robert Downey Jr. ve Matt Damon, Christopher Nolan’ın Yeni Filmine Katıldı

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi kapatıldı iddiası

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi Rektörlük Tarafından Kapatıldı İddiası