in

Western Sinemasının Efsane İsmi Sergio Leone’nin Bütün Yapımları İstanbul Film Festivali’nde Gösterilecek

Sergio Leone filmleri İstanbul Film Festivali’nde izleyiciyle buluşuyor. Spagetti Western sinemasının usta ismi, bu yılki festivalin retrospektif bölümüne konuk olacak.

Sergio Leone Filmleri İstanbul Film Festivali
et pour quelques dollars de plus per qualque dollaro in piu 1965 réal : Sergio Leone Clint Eastwood Collection Christophel
- Reklam -
- Reklam -

Sergio Leone filmleri sevenlere müjdeli haber. İstanbul Film Festivali’nin retrospektif bölümü, bu yıl usta yönetmenin yapımlarını ağırlayacak.

1982 senesinden beri gerçekleştirilen Türkiye’nin köklü festivallerinden İstanbul Film Festivali’nin retrospektif bölümünde odak yönetmen belli oldu.

8-19 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde Sergio Leone’nin yedi uzun metraj filmi, yenilenmiş kopyalarıyla izleyicilerin karşısına çıkacak.

- Reklam -

Western sineması denince akla ilk gelen isimlerden olan Sergio Leone’nin yapımlarını konuk edecek festival, duyuruyu şu sözlerle yaptı:

“41. İstanbul Film Festivali, geleneksel Western öğelerini kullanmayarak bu türü değiştiren, bozan, büyük popülerlik kazanarak bir çığır açan Spagetti Western türünün yaratıcısı Leone’nin filmlerini beyazperdede izleyememiş sinemaseverleri ve Leone hayranlarını sinemaya çağırıyor.”

Sergio Leone Filmleri 41. İstanbul Film Festivali’nde İzleyici ile Buluşacak

İtalyan yönetmenin Dolar Üçlemesi ve Bir Zamanlar Üçlemesi olarak anılan klasik yapımları dahil, toplam yedi filmi festival programındaki yerini alacak.

Festivalin retrospektif bölümünde gösterilecek Sergio Leone imzalı yapımlar şu şekilde sıralanıyor:

- Reklam -

• Rodos Canavarı / Il Colosso di Rodi / The Colossus of Rhodes
• Bir Avuç Dolar İçin / Per un pugno di dollari / A Fistful of Dollars
• Birkaç Dolar İçin / Per qualche dollaro in più / For a Few Dollars More
• İyi, Kötü ve Çirkin / Il buono, il brutto, il cattivo / The Good, the Bad and the Ugly
• Bir Zamanlar Batıda / C’era una volta il West / Once Upon a Time in the Wes
• Yabandan Gelen Adam / Giù la testa / A Fistful of Dynamite
• Bir Zamanlar Amerika’da / Once Upon a Time in America

Sergio Leone Filmleri İstanbul Film Festivali

Geleneksel Western anlayışına yeni bir bakış getiren Leone, 1929 yılında Roma’da dünyaya geldi. Spagetti Western’in yaratıcısı olarak anılan yönetmen, 1989’da, doğduğu şehirde yaşamını yitirdi. Sinema kariyerine Ennio Morricone’nin Bisiklet Hırsızları filminde yardımcı yönetmen olarak çalışarak başladı. Birçok filminde Enino Morricone’nin orijinal müziklerini kullandı. Filmleriyle Clint Eastwood’u sinema dünyasına kazandırdı. Once Upon a Time in America ile BAFTA Awards’ta En İyi Yönetmen ödülüne aday gösterildi.

Sizin favori Sergio Leone filminiz hangisi? Yapımları yenilenmiş kopyalarla sinemada izleme fikrini nasıl karşılıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: İKSV

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pisi Pisine - Özlem Anar

Özlem Anar’dan Bir Kedi Rüyası: “Pisi Pisine” Kitabı Çıktı

Türk Astronomlar Jüpiter Benzeri İki Yeni Gezegen Keşfetti

Türk Astronomlar Jüpiter’den Büyük İki Yeni Gezegen Keşfetti: “Hayat Olma İhtimali Yok”