in

Sherlock Holmes 4 Filmi Robert Downey Jr.’ı Bekliyor

Sherlock Holmes karakterinin sinema yüzü olan Robert Downey Jr., serinin dördüncü filminde karakteri bir kez daha canlandıracak.

Sherlock Holmes Robert Downey Jr.
- Reklam -
- Reklam -

Kendisi daha çok Iron Man karakteriyle tanınıyor olabilir. Fakat ünlü aktör Robert Downey Jr. aslında başka bir önemli karaktere daha hayat veriyor. Bahsettiğimiz karakter Sir. Arthur Conan Doyle’ın yarattığı ünlü dedektif Sherlock Holmes. Kendisini bu rolde en son 2011’de, yani 8 sene önce izledik. Ancak nihayet başarılı oyuncu, 2021 yılının sonunda üçüncü defa Holmes’a hayat verecek.

Robert Downey Jr., bu yıl yayınlanan Avengers: Endgame filmi ile birlikte tam 11 yıldır yer aldığı ve Marvel Sinematik Evreni’nin başlangıcı da sayılan Iron Man karakteri rolünü geride bıraktı. Şimdilerde Youtube Originals içeriği olarak çıkan The Age of A.I. belgeselini hazırlayan isim ayrıca önümüzdeki ay gösterime girecek Dolittle filminin de başrolünde yer alıyor.

Sherlock Holmes

- Reklam -

Fakat hayranlar kendisini özellikle bir kez daha Sherlock Holmes olarak görmek için sabırsızlanıyor. Jude Law’la başrolü paylaştığı ilk iki film oldukça sevilmişti. Ancak uzun yıllar boyunca devamı gelmedi. 2018 yılında Warner Bros., üçüncü maceranın çıkış tarihini 2020 olarak duyurmuştu. Planlanan olmadı ve tarih ileri atıldı. Filmin yeni vizyon tarihi ise 21 Aralık 2021 olarak açıklandı.

Sherlock Holmes 3 ve 4 Arka Arkaya Çekilebilir

Şimdilerde paylaşılan yeni bir bilgiye göre, filmin baş aktörü Robert Downey Jr. serinin dördüncü filminde de yer almaya devam edecek. We Got This Covered sitesinin kaynaklarına göre Warner Bros. şirketinin bu isteği sadece bir söylentiden ibaret değil. Dördüncü filmin çekimlerinin doğrudan Sherlock Holmes 3 ile devam etmesi planlanıyor. Yani üçüncü film tamamlandıktan hemen sonra kadro dördüncü filmi çekmeye başlayacak ve bizler bir sonraki macera için pek fazla beklemek zorunda kalmayacağız. Tabii her iki filmi arka arkaya çekmek için öncelikle ünlü yıldızın da ikna edilmesi gerekiyor. Robert Downey Jr.’ın yoğun programı sebebiyle prodüksiyon devam etse bile çekimler için araya bir boşluk girmesi de muhtemel dahilinde gözüküyor.

Sherlock Holmes Film

- Reklam -

Her halükarda gelmesi kesin gibi görünen dördüncü film için RDJ’nin de istekli olacağı tahmin ediliyor. Üstelik Marvel Sinematik Evreni’ndeki rolü de sonlanmışken artık farklı yapımlara daha fazla vakit ayırabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Sherlok Holmes’un sinemadaki ilk iki macerası toplamda 1 milyar dolardan daha fazla bir gelir elde etmiş ve iyi bir başarı sağlamıştı. Ününe ün katan bir RDJ sonrası yıllar sonra gelecek üçüncü maceranın da daha iyi bir gişe hasılatı elde etmesi bekleniyor.

Sizler ünlü dedektifin yeni sinema macerası konusunda neler bekliyorsunuz? İlk iki filmi nasıl bulmuştunuz?

Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Finalinde Robert Downey Jr.’ın Şaşırtan Alternatif Repliği

* Robert Downey Jr.’lı Dolittle Fragmanı Yayında

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    50 tane film çekseler 50’sini de hiç bıkmadan izlerim. Muhteşem bir performans gerçekten. Gerçi yönetmen değişti, bu durum filmi etkiler mi, o konuda korkularım var.

  2. Avatar for Lezek Lezek dedi ki:

    Ahhh Guy Ritchie ah, Snatch ve Lock Stock and Two Smoking Barrels gibi efsane filmler çekerken ne oldu da Kral Arthur’lar Sherlock Holmes’ler gibi piyasa işi sıradan aksiyon filmlerine döndün. Bir efsane olabilecekken parayı seçtin. İlerleyeceğine dibi gördün.

  3. Avatar for Kotununiyisi Kotununiyisi dedi ki:

    Zararın neresinden dönülse kardır. Şimdi The Gentelman’ı yapıyor. Sonra da Jason Statham ile bir projesi varmış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher

The Witcher 1. Sezonu Netflix’te Yayında

N.K. Jemisin Sütun Kapısı

N.K. Jemisin İmzalı Kırık Diyar Serisinde Sıra “Sütun Kapısı”nda