in

Usta Aktör Sid Haig Hayatını Kaybetti

Captain Spaulding rolüyle son dönemlerinde korku filmlerinin aranan ismine dönüşen usta aktör Sid Haig hayatını kaybetti.

Sid Haig
- Reklam -
- Reklam -

Kill Bill: Volume 2 filminde Jay, The Devil’s Rejects ve House of 1000 Corpses filmlerinde Captain Spaulding rolüyle karşımıza çıkan oyuncu Sid Haig hayatını kaybetti.

Özellikle korku filmlerindeki performansıyla hafızalarda yer edinen usta oyuncu Sid Haig, 21 Eylül’de hayata veda etti. Oyuncu aramızdan ayrıldığında 80 yaşındaydı.

Haig’in eşi Suzie’nin geçtiğimiz gün yaptığı Instagram paylaşımından öğrenilen haberde, Suzie hayat arkadaşına veda etti.

- Reklam -

1960’lı yıllardan günümüze onlarca filmde rol alan oyuncu 1966 yılındaki Batman ve 1967 yılında Star Trek yapımlarında da yer almıştı. Kariyeri 70 ve 80’li yıllardaki çok yönlü oyunculuğu sayesinde yükselmeye başladı. James Bond: Diamonds Are Forever, Spider Baby, THX 1138, Black Mama White Mama, Coffy ve Foxy Brown bu filmlerden bazıları.

Bir dönem sinemaya ara da veren aktör, Tarantino’nun Kill Bill: Volume 2 filmiyle geri dönmüş, ardından da 2003 yapımı House of 1000 Corpses filmindeki Captain Spaulding rolüyle korku filmlerinin kült karakterlerinden birisine hayat vermişti.

- Reklam -

Sid Haig Son Kez Captain Spaulding Olarak Karşımızda

Sid Haig son dönemlerde özellikle korku filmlerinin aranan ismi haline dönüşmüştü. Oyuncu Rob Zombie’nin Three from Hell filminde karşımıza son defa Captain Spaulding rolüyle çıkacak. Filmin Türkiye için bir vizyon tarihi açıklanmamış olsa da yapım yurt dışında şu sıralar vizyonda.

Hanukkah, Abruptio, Tabbott’s Traveling Carnivale of Terrors ve Murders da oyuncunun son zamanlarda dahil olduğu bazı yapımlar. Bu filmlerdeki rollerini tamamlayabildi mi, projelerin son durumu ne, henüz belli değil.


* Indiana Jones 5 Eski Senaristine Döndü

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bob Odenkirk

Bob Odenkirk, Nobody Adlı Gerilim Filmiyle Geliyor

anadolu Calpeia

Bilinen İlk Anadolu Kadınının Yüzü Modellendi