in

Sinema Salonları Açılış Tarihi Bir Kez Daha Ertelendi

Sinema salonları açılış tarihi Koronavirüs tedbirleri nedeniyle yeniden ertelendi. Sinemaseverler, salonların açılması için bir süre daha beklemek zorunda kalacak.

Sinema Salonları Açılış Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Sinema salonları açılış tarihi Koronavirüs nedeniyle yeniden erteleme aldı. İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre salonların yeniden faaliyete geçeceği tarih 1 Nisan 2021 olarak duyuruldu. Son olarak geçen aralık ayı sonunda yayınlanan genelgeden, sinema salonlarının 1 Mart 2021 itibarıyla açılması bekleniyordu.

Aralık 2019’da ilk defa Çin’in Wuhan kentinde görülen ve sadece üç ay gibi çok kısa bir sürede tüm dünyaya yayılan Covid-19 virüsü, hayatımızı olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Ülkemizde geçen yılın mart ayında ilk vakanın görülmesinin ardından hızlı bir şekilde kısıtlamalar başlamıştı. İlk olarak sinema ve tiyatro salonlarının etkilendiği bu kısıtlama hali ne yazık ki devam ediyor. Aşılama geçen ay itibarıyla başlamış olsa da artan vaka sayıları ve ölümler nedeniyle tedbir amaçlı kapanmalar sürüyor.

Karantina sürecinin 1 Mart 2021 itibarıyla kademeli olarak askıya alınması bekleniyordu. Lokanta gibi işletmeler kontenjanlarının %30’unu kapsayacak şekilde müşteri kabul etmeye başlayabilecekler. Bunun yanında farklı alanlarda da kısıtlamaların yavaş yavaş kaldırılması bekleniyordu. Ancak ne yazık ki sinema salonları için durum öyle olmadı.

- Reklam -

Sinema Salonları Türkiye Genelinde 1 Nisan 2021’e Kadar Kapalı Kalmaya Devam Edecek

Türkiye’de Sinema Salonları Açılma Tarihi

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgeyle daha önce 31 Aralık 2020 ve sonrasında 1 Mart 2021’e kadar kapalı kalmaları yönünde karar alınan sinema salonlarının faaliyetlerinin durdurulması kararının 1 Nisan 2021’e kadar uzatıldığını duyurdu.

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Gelinen aşamada gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Nisan 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir”

- Reklam -

Salgının seyrine ve yapılacak yeni açıklamalara göre işletmelerin faaliyetlerine 1 Nisan 2021’den itibaren devam etmesi bekleniyor. Ancak salgının seyrinde herhangi bir değişim olmadığı takdirde, vaka ve ölüm sayılarındaki oranlara göre yasakların yeniden uzatılabileceği belirtiliyor.

Mart 2021 itibarıyla neredeyse bir yıl boyunca kapalı olan sinema salonları, geçen yaz aylarında kısa süreliğine de olsa açılmış ancak vakaların artması sonrası tekrar kapatılmıştı. Bu süreçte özellikle bağımsız sinema salonları büyük darbeler aldı. Kadıköy’deki Rexx Sineması kapandı, İzmir’de Karaca Sineması zor günler geçirdi. Beyoğlu’ndaki Atlas Sineması ise yoluna müze olarak devam etme kararı aldı.

Sinema salonlarının henüz açılmamış olması sizce doğru bir karar mı? Açıldığı takdirde salgının daha da yaygınlaşacağını düşünüyor musunuz? Şu anki önlemler yeterli mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Habertürk

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Eeee haklılar kapatmakta, sonuçta sinema, tiyatro, cafe, restoran gibi kapalı mekanlarda salgın koşullarına uygun düzenleme ile bile olsa virüs kapabilir veya yayabilirsiniz ama hükümet erkanımızın olduğu kapalı mekanlara giderseniz size hiç bir şey olmaz, virüs o mekanlara uğramıyor.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Daha çok ertelenir bence. Mutasyonlu virüs yayılıyor diyorlar ve vaka sayıları artışta son günlerde. Mars Grup fiyatlar ve yöneticilerin Türkiye’yi 3. sınıf görür üslupla yakışıksız açıklamalar yapması sebebiyle hiç sevmediğim bir şirket ama Cinemaximum’da çalışan emekçi arkadaşlara da çok üzülüyorum 1 yıldır işsizler. Umarım bir şekilde çözülür şu işsizlik sorunu.

  3. Avatar for Expelliarmus Expelliarmus dedi ki:

    Her gün otobüs ve dolmuşlar dolu dolu, tıklım tıklım giderken geriye kalan tüm yasakların ne anlamı var acaba? :thinking:

  4. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Benim bir sanat galerim var. 14 marttan bu yana sadece 2 kez açabildim mekanımı, çevremdeki restoranlar cafeler paket servisle ayakta durabilirken oradan gidip alan müşteri de karda kışta deli gibi kaldırıma oturarak tüketiyor siparişini. Ben sergi yapabilsem insanlar içerde maske ve mesafeye uyarak sınırlı sayıda gezebileceklerdi ama onlara izin var bana yok çünkü ben devletin klasik esnaf tanımına girmiyorum. Yardım da almadım. Derdimi anlatsam dert burayı aşar şimdi. Sinemalar tiyatrolar da buna benzer sorun yaşıyor.

  5. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Bana gün geçtikçe bu yasaklar iyice saçma gelmeye başladı. Pazarlar dolu, marketler dolu, dolmuşlar dolu, sokaklar dolu, avmler dolu… Maske var, mesafe yok. Hafta sonu araba yasak hesapta herkes vızır vızır. Parklar çocuklarla dolu. Çocuklar iç içe, maskeyle koşuyorlar ve ne kadar doğru oksijen soluyorlar? Çocuğun kesinlikle sokağa ihtiyacı var ama bu şekilde doğru değil. Çoğu büyük şehir dışında zaten akşam saat 22.00’dan sonra dışarıda kolay kolay insan bulamazsın. Birbirinize gelip gitmeyin diyorlar ve üst komşum her gün komşuculuk oynuyor. Annem her aradığında “Hani şu vardı ya, koronadan ölmüş.” diyor. Gencecik insanlar…

    Arabayla 5 km uzağa gitmeyip 20 adım ötedeki parka çoluk çocuk çıkartıp yürüyüşe çıktıktan sonra çoğu kişi yasakların anlamı yok bence. Kimse umursamıyor vallahi artık. Herkes keyfine bakıyor. Bu saatten sonrası dükkanı olanlara işkence.

    Bizim ülkede yasak uygulamak için askerin her sokak köşesinde durması, gezici araçla ihtiyaçları satması ve belge kontrolü yapması lazım ki bizim insan anlasın. Herkes reröre peşinde… Bu şekilde bile sırada güvenli mesafe uygulatmak insanı zıvanadan çıkarır.

    Ben sinemada en son “Fantastik Canavarlar Nedir, Grindelwald’ın Suçları” izlemiştim. Kardeşimle bir geleneğimiz yoksa ona da gitmem fakat bir sürü insan işsiz kaldı. Neredeyse herkes ya açık bulunup çıkartıldı ya da ücretsiz izinde. İnsanlar asgari ücretle geçinemezken komik bir ücretle ne yapsın? Emekliliği yaklaşanlara kurumlarda ağır mobing uygulanmaya başladı artık. Turizm sezonu virüs de tatile çıkar nasılsa, erken rezervasyon yaptırmış, o zaman her yer açılır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Avatar Studios The Last Airbender

Avatar Studios Kuruldu: Nickelodeon Yepyeni The Last Airbender ve The Legend of Korra Yapımları Üretecek

Army of the Dead fragmanı

Zack Snyder’ın Zombi Temalı Yeni Filmi Army of the Dead’den İlk Fragman Yayınlandı