in

Sinema Salonları Bazı Kısıtlamalar Eşliğinde Yeniden Açılıyor

Sinema salonları belirli kısıtlamalar eşliğinde tekrar açılıyor. 1 Haziran itibarıyla pazar günleri hariç %50 kapasite ile sinemalar yeniden faaliyete geçiyor.

sinema salonu
- Reklam -
- Reklam -

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile sinema salonları belirli kısıtlama tedbirleri ile tekrar açılıyor. Sinemalar, 1 Haziran 2021 itibarıyla pazar günleri hariç olmak üzere sabah 7.00’de başlayıp akşam 21.00’e kadar faaliyet gösterebilecekler.

Geçen yılın sonbahar aylarından itibaren kapalı olan sinema salonları için nihayet karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Bakanlar Kurulu sonrası açıkladığı güncel kararlar, daha sonra İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile detaylandırıldı. Şimdiye kadar her ay kapatılma kararı uzatılan sinema salonlarının kaderi de böylece belli oldu.

Bir koltuk dolu bir koltuk boş olacak şekilde %50 kapasite ile faaliyete geçecek sinema salonları, diğer birçok işletme gibi pazar günleri hariç 7.00 ve 21.00 saatleri arasında açık olacak.

- Reklam -

Bakanlığın yayınladığı genelgede içerisinde sinema salonlarının da bulunduğu maddede şu ifadelere yer verildi:

Sinema Salonları %50 Kapasite ile Açılıyor

Sinema Salonları Açılış Tarihi

14 Nisan 2021 tarihinden bu yana faaliyetlerine ara verilmiş durumda olan; sinema salonları, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler, internet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları, halı sahalar, spor salonları, açık yüzme havuzları, lunaparklar ve tematik parkları, faaliyet alanında bulunan işyerleri; Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde her bir işkolu/faaliyet alanı için ayrı ayrı belirlenen kurallara eksiksiz uyulması, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, çay ocağı gibi yerlerde herhangi bir şekilde oyun (kağıt-okey, tavla dahil) oynanmaması, aynı anda aynı masada açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemesi, sinema salonlarında % 50 kapasite (bir koltuk dolu bir koltuk boş) sınırına uyulması kaydıyla 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren (Pazar günleri hariç) 07.00-21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir. Öte yandan kapalı yüzme havuzları, hamamlar, saunalar ve masaj salonları, nargile salonu/kafeleri ile gazino, taverna, birahane gibi iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edilecektir.

Neredeyse salgının başından bu yana kapalı olan sinema salonları, geçen yılın yaz aylarında kısa süreliğine de olsa açılmıştı. Fakat vakaların artması sonrası sonbahar dönemine girildiğinde alınan yeni kısıtlamalar sebebiyle tekrar kapatılmıştı.

Sinema Salonları Yeni Güncellemeler Paylaştılar

Türkiye’de Sinema Salonları Açılma Tarihi

Yayınlanan genelge sonrası sinema salonları da sosyal medyadan duyurular yapmaya başladılar. Beyoğlu Sineması, sosyal medya hesabı üzerinden “Cuma & cumartesi buluşalım mı?” gönderisi ile açılacağını belli ederken, Cinemaximum ise hazırlıklarını tamamladıktan sonra açılacaklarına dair bir duyuru yaptı.

“Siz değerli misafirlerimize tekrardan beyaz perdede sağlıkla buluşmak ve güvenli bir sinema deneyimi sunmak adına sinema salonlarımızda yürüttüğümüz hijyen ve temizlik çalışmaları devam etmekte olup, sinemalarımızın açılış tarihi ile ilgili ilerleyen süreçte sizleri bilgilendireceğimizi belirtmek isteriz. Çalışanlarımız ve misafirlerimizin sağlığı adına aldığımız bu kararın sizler tarafından anlayışla karşılanacağını umuyoruz. En kısa sürede görüşmek üzere.”

- Reklam -

Tüm bu süreç boyunca özellikle bağımsız sinema salonları büyük darbeler aldı. Kadıköy’deki Rexx Sineması kapandı, İzmir’de Karaca Sineması zor günler geçirdi. Beyoğlu’ndaki Atlas Sineması ise yoluna müze olarak devam etme kararı aldı.

GÜNCELLEME: Sinema salonları için 1 Haziran’da alınan yarı kapasiteli açılma kararı 1 Temmuz 2021’e ertelendi.

GÜNCELLEME 2: Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği’nden erteleme kararı hakkında ilk açıklama geldi. Dernek en az 3 haftalık bir hazırlık sürecine ihtiyaç duyduklarını vurguladı:

Sizler sinemaların tekrar açılacak olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Sizce erken alınmış bir karar mı yoksa gecikti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: İçişleri Bakanlığı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for collona collona dedi ki:

    Yine kapatılmış 1 temmuza kadar. Cuma günü giyinip kuşanıp film izleme hayalleri kuruyordum oysa yarım saat önceye kadar. Özgürlüğümüz çalındı ve hiçbir şey yapmıyoruz…

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Açılma haberinin üzerinden 24 saat bile geçmeden haber eskidi.

  3. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    1 Temmuz lütfen son olsun. Space Jam 2’yi sinemada izlemek istiyorum. İnsan olduğumu yeniden hatırlamak istiyorum.

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    O salonlara beni sadece Matrix 4 sokabilir. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atiye 3. sezon fragman

Atiye 3. Sezon Fragmanı: Netflix Türkiye Dizisi Final Sezonu ile Geliyor

Deniz Canavarları - Chloe Aridjis

Chloe Aridjis’ten Büyülü Gerçekçi Bir Macera: “Deniz Canavarları”