in

Sonic the Hedgehog Yeniden Tasarlanacak

Sonic the Hedgehog fragmanının aldığı yoğun eleştirilerden sonra filmin yönetmeni karakterin görünüşünde değişiklik yapma kararı aldı.

sonic the hedgehog ust
- Reklam -
- Reklam -

İnternet üzerinden yapılan, dur durak bilmez eleştiriler bazen güzel şeylere de vesile oluyor… Bildiğiniz gibi Paramount ve Sega, geçtiğimiz günlerde kimsenin istemediği Sonic the Hedgehog filminin ilk fragmanını yayınladı. Her ne kadar Jim Carey hem oyunculuğu hem de son saniyedeki Dr. Robotnik makyajıyla beğenileri toplasa da aynı şeyi Sonic için söylemek çok zordu. Çünkü sevdiğimiz, alıştığımız mavi kirpiden daha farklı bir karakter vardı karşımızda.

Herkes bir şeylerin “yanlış” göründüğü konusunda hemfikirdi ama adını tam olarak koyamıyorduk. Kimileri gözlerinin çok küçük olduğunu söylüyordu, kimileriyse fazla büyük. Ama tartışmalara son noktayı koyan Edward Pun adlı Twitter kullanıcısının hazırladığı görsel oldu:

Soldaki filmde yer alan Sonic. Sağdakiyse Edward Pun adlı hayranın hazırladığı, aslına daha sadık olan Sonic. Görebildiğiniz gibi, filmdeki Sonic gerçekte olması gerekenden çok daha uzun bacaklı, gözleri ve kafasıysa olması gerekenden daha küçük. Hatta kostüm giymiş bir çocuk gibi göründüğünü söylersek abartmış olmayız sanırım.

İşin güzel tarafı, filmin yönetmeni Jeff Fowler‘ın tüm bu yoğun (ve haklı) eleştirileri can kulağıyla dinlemesi. Fowler sosyal medya hesabından hayranların yakarışını duyduklarını ve Sonic’in tasarımında değişikliğe gideceklerini açıkladı.

Destek için teşekkürler. Ve eleştiriler için de. Mesajınız alındı… karakterin tasarımından memnun değilsiniz ve değiştirilmesini istiyorsunuz. Ve bu olacak. Paramount ve Sega’daki herkes bu karakteri ellerinden gelen EN İYİ şekilde tasarlamaya kendini tamamen adamış durumda…

Tabii bu değişiklerin “ne zaman” ve “ne derecede” olduğu henüz bilinmiyor. Bu durumun filmin gösterim tarihini erteleyip ertelemeyeceği de öyle. Yine de hayranları memnun edecek, aslına daha sadık bir Sonic yapmak için kolları sıvadıklarını bilmek bile güzel.

Sonic the Hedgehog, ülkemizde 8 Kasım 2019‘da gösterime girecek.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Iyi bari en azından inat edip sorun izleyicilerde dememiş.

  2. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Benim anlamadığım çizgi film ve oyun karakterleri kendi evrenlerinde değil de amerikan şehirlerinde film çekiyorlar swh

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çok iyi olur ben de pek benzetemedim Pun’ın yapımı daha iyi duruyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

haftanin kitabi 105 otomatik piyano

Haftanın Kitabı #105 – Otomatik Piyano

moon knight ust

Avengers: Endgame Yazarları “Moon Knight” Filmi Çekmek İstiyor