in

Kill Bill’in Hattori Hanzo’su Covid-19’a Yenik Düştü

Sonny Chiba 82 yaşında Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ünlü aktör ve dövüş ustası, Kill Bill’deki Hattori Hanzo karakteriyle de tanınıyordu.

Sonny Chiba ölüm kill bill hattori hanzo
- Reklam -
- Reklam -

Kill Bill filmlerinde Hattori Hanzo karakterini canlandıran Sonny Chiba, Covid-19 nedeniyle 82 yaşında hayatını kaybetti. Japon aktör çoğunlukla dövüş filmlerindeki rolleri ile tanınıyordu.

Aralık 2020’den beri hayatımızın bir parçası olan ve milyonlarca insanın yaşamını kaybetmesine neden olan Koronavirüs pandemisi, bir ismi daha aramızdan aldı. Chiba, yeni tip Koronavirüs’e (SARS-COV-2) bağlı komplikasyonlar nedeniyle yaşamını yitirdi.

Özellikle Quentin Tarantino’nun 2003 ve 2004 tarihli Kill Bill: Vol. 1 / Vol. 2 yapımlarında hayat verdiği Hattori Hanzo ile geniş bir kitleye ulaşan Chiba, 22 Ocak 1939 yılında Japonya’nın Fukuoka kentinde dünyaya gelmişti. Oyunculuğunun yanı sıra dublör koordinatörlüğü yapan Chiba, aynı zamanda Japan Action Club adlı salonda dövüş sanatları hakkında eğitimler de veriyordu.

- Reklam -

Chiba, Sengoku döneminin ünlü samuray ve ninja ustası Hattori Hanzo karakterinin, popüler kültürdeki en büyük yansımalarından olan Kill Bill’deki rolünde Uma Thurman’a intikam alabilmesi için samuray kılıcı yapan suşi şefi olarak karşımıza çıkmıştı.

Kill Bill Oyuncusu Sonny Chiba 70 Yıllık Bir Aktörlük Kariyerinin Ardından Hayata Veda Etti

1959 yılından beri 200’den fazla televizyon yapımı ve sinema filminde boy gösteren Sonny Chiba, beyaz perdede çoğunlukla dövüş sanatları hakkındaki işlerle boy gösterdi. Bruce Lee’nin türe olan büyük katkısının ardından, 1970’lerde The Street Fighter üçlemesiyle adını büyük kalabalıklara duyurmayı sürdürdü. The Street Fighter aynı zamanda sinema tarihinin ilk yaş sınırlı (x-rated) dövüş sahnelerini içeren yapım olmasıyla tarihe geçti. Bu yapımla birlikte ABD’deki oyunculuk kariyeri de hız kazandı. Hollywood’un dövüş filmlerinde, aranan isimlerden birisi olmayı başardı.

Sonny Chiba ölüm kill bill hattori hanzo

Gerçek adı Sadaho Maeda olan aktörün ölüm haberi menajeri Timothy Bea tarafından duyuruldu. Bea açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Reklam -

“Sonny, dün Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu trajik bir haber. O çok iyi bir arkadaş ve harika bir müşteriydi.”

Sonny Chiba’nın oynadığı en popüler diğer yapımlardan bazıları şu şekilde: The Fast and the Furious: Tokyo Drift, The Bullet Train, Champion of Death, The Storm Riders ve Karate Warriors.

Oyuncu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Gectigimiz senelerde aramızdan ayrılan Ken Takakura ve Bunta Sugawara ile birlikte 70’ler sonrası Japon aksiyon ve suç sinemasinin en önemli birkac isminden birisiydi. Kendisi aynı zamanda JAC’i kurarak Tokusatsu janrinin altyapı kazanmasından en önemli katkılari yapan emekciler içindeydi, Keanu Reeves’in önünde ceketini ilikledigi türden bir ustaydi. Ruhu şad olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Boşluğa Savrulan incelemesi

Boşluğa Savrulan: Bir Depersonalizasyon Kişilik Bozukluğu Yolculuğu

Mafya Nedir? - Gaetano Mosca

Gaetano Mosca’nın “Mafya Nedir?” Sorusunu Yanıtladığı Ünlü Konuşması Türkçede