in

Soul Filmi Başlangıçta Farklı Bir Sona Sahip Olacaktı

Soul filmi için düşünülen son başlangıçta çok farklıydı. Filmin yazarları, yeni Disney ve Pixar animasyonu için birden fazla final kurguladıklarını açıkladılar.

Soul pixar 2021 Bafta
- Reklam -
- Reklam -

Disney’in en son Pixar yapımı filmi Soul için başlangıçta düşünülen final farklı bir şekilde kurgulanmıştı.

Soul, Pete Docter ile Kemp Powers tarafından yönetildi ve yazıldı. Docter, Pixar denildiğinde akla ilk gelen ve en uzun süre hizmet veren kreatiflerinden biri olarak biliniyor. Yönetmen daha önce Monsters Inc, Up ve Inside Out filmlerini yönetti. Hatta son iki film ile Oscar’da En İyi Animasyon Filmi ödülünü kazandı. Kendisi, Pixar’ın orijinal uzun metrajlı filmi Toy Story’nin orijinal hikâyesini de içeren hemen hemen her Pixar prodüksiyonunda yer aldı.

Stüdyonun Noel gününde Disney+’ta yayınlanan son animasyon filmi Soul, samimi yaklaşımı ve yaşamın anlamını keşfetmeye çalışması nedeniyle birçok izleyiciden övgüler aldı. Yapım çıktığı günden bu yana ne kadar popüler olduğunu kanıtladı ve sadece son 4 günde dijital yayın servisine 2.3 milyon yeni abone kazandırdı.

- Reklam -

pixar soul disney+
Filmde, yaşadığı bir kaza sonucu öbür dünyaya giden caz piyanisti Joe ile henüz dünya üzerinde yaşamaya hazır olmayan 22 isimli ruhun maceraları anlatıyor. Joe karakterini Jamie Foxx , 22 adlı karakteri de Tina Fey seslendiriyor. Filmin sonu Joe’nun bir sahnesiyle bitiyor. Ancak Pete Docter ve Kemp Powers, ET platformuna verdikleri röportajda başlangıçta düşündükleri sonun çok farklı olduğunu açıkladılar.

Buradan sonrası Soul filmini izlemeyenler için SPOILER içerir.

Ortak yönetmenler, başlangıçta Joe’yu vücuduna geri göndermek yerine The Great Beyond’da tutmanın cazibesine kapıldıklarını söylediler. Yönetmenler, Joe’nun kendi hayatını yaşamaktansa bilgisini 22’ye aktarmanın “özverili bir hareket” olacağını düşündüklerini belirttiler.

Kemp Powers, verdiği başka bir cevapta Joe’nun ölü kaldığı tek bir versiyonun değil, birden fazla versiyon olduğunu da açıkladı. Örneğin Joe’nun The Great Beyond’da kalmaya karar verdikten bir yıl sonra Dünya’da görüldüğü bir final bile düşünülmüş.

Ancak sonunda bu fikirlerden vazgeçtiler. İkili, Joe karakterinin emeğinin meyvelerini vermesinin daha iyi olacağını ve yeni edindiği bilgilerle hayatını sürdürmesinin daha iyi final olacağına karar verdiler.

- Reklam -

soul pixar disney plus

Her ne kadar birkaç gündür yayında olan yeni Pixar animasyon olumlu yorumlar alsa da, sonun aceleye getirildiği ve 22’ye ne olduğunun neden gösterilmediği gibi eleştiriler de var. Ne yazık ki bu cevapları, ikinci film gibi bir ihtimal olmadığı sürece alma şansımız olmayacak.

Peki ya siz Soul’un değişen finali hakkında ne düşünüyorsunuz? Filmi sevdiniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cinai Tuhaflıklar - Armağan Tunaboylu

Cinai Tuhaflıklar: Armağan Tunaboylu’dan Polisiye Öyküler

The Elder Scrolls Netflix dizi

The Elder Scrolls Dizisi Geliyor: Netflix, Bethesda Oyununu Ekrana Taşıyor