in

Söylenti: Game of Thrones Yapımcılarının Star Wars Filmi Old Republic Döneminde Geçecek

David Benioff ve D.B. Weiss’ın çekeceği yeni Star Wars filmi Old Republic dönemini konu alabilir.

star wars old republic - game of thrones yapımcıları
- Reklam -
- Reklam -

Bu aralar tüm Star Wars hayranlarının gözü yıl sonunda vizyona girecek olan Episode IX‘da olsa da en az onun kadar merak edilen bir şey daha var. Sonraki üçleme ne olacak?

Bildiğiniz gibi bundan sonraki ana Star Wars filmleri için iki farklı ekiple anlaşılmış durumda. Bunlardan ilki Episode VIII’in yönetmeni Rian Johnson. Diğeriyse Game of Thrones dizisinin yapımcıları David Benioff ve D.B. Weiss.

Rian Johnson bundan iki yıl önce kadar yeni bir üçleme için Disney’le anlaştığını ancak bu sefer galaksinin çok daha farklı bir köşesini konu alacağını açıklamıştı. Ancak sonrasında ortaya çıkan dedikoduların ardından yeni üçlemenin Old Republic döneminde geçmeyeceğini duyurmuştu. Ve bu durum SW: Knights of the Old Republic oyununun hayranlarını bayağı üzmüştü.

- Reklam -

Öte yandan henüz bir üçleme mi yoksa tek bir film mi olacağı kesinleşmeyen Benioff ve Weiss filmi için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Star Wars News Net‘te yer alan ve Disney’deki bir kaynaktan edinildiği iddia edilen habere göre, ikilinin çekeceği ilk Star Wars filmi Old Republic dönemini konu alacak. Dahası, çekimlere önümüzdeki sonbahar aylarında başlanacağı da söyleniyor. Haberde yer alan açıklama aynen şöyle:

“Bir sonraki filmi bu sonbaharda çekeceğiz. Rian Johnson’ın üçlemesini değil, Game of Thrones yapımcılarının ilk filmini. Ve Old Republic döneminde geçecek, çünkü Disney Star Wars zaman çizelgesini genişletmek ve ‘Game of Thrones‘ tarzı dizileri seven seyircilere hitap etmek istiyor. Yani yeni film Skywalkerlardan yüzlerce yıl önce geçecek. Bunu Star Wars, Yüzüklerin Efendisi ile buluşuyor gibi düşünebilirsin.”

- Reklam -

Haberi yazan editör bu bilgiyi ikinci bir kaynaktan doğrulayamadığını ama bilgiyi kendisine veren kişinin bundan %95 emin olduğunu söylediğini belirtmiş.

Peki Ne Kadar Doğru?

Açıkçası “Star Wars, Yüzüklerin Efendisi ile buluşuyor gibi düşünebilirsin” dediği noktada ismi verilmeyen bu gizemli kaynağa olan güvenim büyük ölçüde düştü. Old Republic dönemini oynayan/okuyan herkes Yüzüklerin Efendisi ile sıfır alaka olduğunu bilir çünkü. Yani neden bahsettiği hakkında hiçbir fikri olmadığını söyleyebiliriz. Öte yandan yeni filmin Old Republic döneminde geçeceği doğru olabilir.

Bu noktada yine aynı soru çıkıyor karşımıza. Disney yıllar önce Old Republic’le ilgili her şeyi iptal edip bu dönemi yok saymış, sevilen bir sürü hikâyeyi ve karakteri çöpe atmıştı. Bu kararlarından dönmüş olabilirler mi? Old Republic geri mi dönecek? Bekleyip göreceğiz…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Of, doğru ya. Yine değişmişti. Haberini de yazmıştık hatta. Düzelteyim, teşekkürler.

  2. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Haberi okuyunca benim kafam da bir an için karışmadı değil doğrusu. :slightly_smiling_face:

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Disney, Star Wars zaman çizelgesini genişletmek ve Game of Thrones tarzı dizileri seven seyircilere hitap etmek istiyor denmiş :slight_smile: game of tarzı dizi çekmek istiyorsanız, game of benzeri bir dizi çekin, niye Star Wars’a bulaşıyorsunuz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dune hans zimmer

Dune Filminin Müzikleri Hans Zimmer’a Emanet

destanlar cagi ust

İthaki’den Yeni Bir Epik Fantastik: Destanlar Çağı