in

Spider-Man 3 Filminde Charlie Cox’lu Daredevil Umutları Suya Düştü

Spider-Man 3 filminde Charlie Cox tarafından canlandırılan bir Daredevil yer almayacak. Söylenti, bizzat oyuncunun ağzından yalanlandı.

Spider Man 3 Daredevil Charlie Cox
- Reklam -
- Reklam -

Spider-Man 3 filminde Charlie Cox tarafından canlandırılan Daredevil karakterinin de yer alacağı iddiaları bizzat oyuncunun ağzından yalanlandı.

Marvel evreninin en sevilen karakterlerinden Daredevil, Netflix’te dizi olarak 3 sezon yayınlanmış ve ardından iptal edilmişti. Yapım oldukça iyi gitmesine rağmen Disney’in Marvel için işleri yokuşa sürdüğü bilinen bir gerçek. Çünkü sadece Daredevil değil pek çok Marvel dizisi için art arda iptal kararı alınmıştı. Daredevil’ın daha çok yetişkinlere hitap eden havası ve karakteri canlandıran Charlie Cox’un bunu oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi hayranları bir MCU/Daredevil ortak filmi hakkında düşünmeye itti. Bu ortak yapım için düşünülebilecek en olası adres Spider-Man 3 filmiydi. Ancak Cox, ComicBook ile olan röportajında söylentileri yalanladı.

Uzunca bir süredir Marvel evreni dizileri Netflix platformunda yayınlanmaktaydı. Marvel yapımlarının yayın hakları Disney’e ait olduğundan dolayı Netflix her bir devam sezonu için Disney ile görüşmek zorunda kalıyordu. Marvel dizileri teker teker iptal olmaya başladığında Netflix sebep olarak zirvede bırakmayı gösterse de altta yatan asıl sebep Disney’in kendi platformu Disney+’a geçiş yapıyor olmasıydı. Daredevil iptal olmuş olsa bile hayranların beklentisi Cox’un rolünü Marvel Sinematik Evreni filmlerine taşıyacak olmasıydı. Sonuçta çizgi romanlarda Daredevil ve Spider-Man pek çok kez yan yana görülmüş karakterlerdi.

- Reklam -

Charlie Cox: “Spider-Man 3 Filminde Daredevil Varsa Bile O Ben Değilim”

daredevil marvel spider-man 3

Spider-Man: Far From Home filminin sonunda Peter Parker, Mysterio’yu öldürmekle suçlanıyordu. Bu noktada üçüncü filmle beraber Peter’a yardım edecek kişinin avukat kimliğiyle Matt Murdock olacağı ön görülmüştü. Cox verdiği röportajda böyle bir teklifin kendisine hiç gelmediğini belirtti. Oyuncu Daredevil karakterinin Spider-Man 3 macerasında olmayacağını belirtmese de bu karakteri canlandıran aktörün kendisi olmadığını; öyle bir şey varsa bile başka birinin ekranlarda yer alacağını söyledi.

Bunun yanında resmi olarak Daredevil’ın Spider-Man 3’te yer alamayacağını gösteren bir kanun maddesi olduğu da belirtildi. Netflix diziyi iptal ettiğini açıkladıktan sonra isim haklarına ait asıl firmanın markayı devralması için kanunen en az 3 yıl geçmesi gerekiyor.

- Reklam -

Marvel Studios’un Daredevil için planları ne bilinmez ama Charlie Cox’un sinematik evrene geçiş yapmayacağı bu söyleşiyle belli oldu. Hayranlar her ne kadar oyunculuğunu sevmiş olsa da MCU beyaz perde için karakter adına temiz bir sayfa açmak isteyebilir. Ancak bu açılacak temiz sayfanın nasıl olacağı şimdilik belirsiz.

Siz ne dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Venom 2 Filminin Tam Adı “Venom: Let There Be Carnage” Oldu

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türk Halk Kültüründe Su - Dr. Nagihan Baysal

Türk Halk Kültüründe Su: Mitolojiden Edebi Eserlere Suyun Yeri

Hatırla - Seran Demiral

Hatırla: Ruhu Kemiren Duyguların Nahif Sorgusu