in

Sony ve Disney Anlaştı: Spider-Man Filmleri Disney+’ta Yayınlanacak

Spider-Man filmleri için Sony ve Disney arasında yeni bir anlaşma yapıldı. Örümcek Adam tüm maceralarıyla Disney+’ta olacak.

Spider-Man Disney Plus
- Reklam -
- Reklam -

Spider-Man filmleri Disney+ ile geliyor. Disney ve Sony arasında imzalanan yeni bir anlaşmayla 2016’dan beri Marvel Sinematik Evreni’nin bir parçası olan Örümcek Adam’ın filmleri de Disney+’ta yer alacak. Karakter her ne kadar MCU’da boy gösterse de, film hakları Sony’nin elinde ve Spider-Man: Homecoming ile Spider-Man: Far From Home Disney+’ta MCU koleksiyonunun bir parçası değildi. Bu iki yapım ve diğer Örümcek Adam filmleri artık Disney+’ta gösterilecek.

Bu ayın başlarında Netflix ile Sony arasında çıkan bir anlaşmayla 2022’den sonra yayınlanan Sony filmlerinin sadece Netflix’te çevrim içi gösterime gireceği duyurulmuştu. Disney+’ın en büyük rakiplerinden olan Netflix’le anlaşma yapılması, MCU’nun aynı çatı altında gösterilmesi ihtimalini de azaltıyordu. Gelgelelim, Sony ve Disney bir kez daha anlaşmaya vardı.

Sony ve Disney Spider-Man Filmleri İçin 2026’ya Kadar Anlaştı

Spider-Man 3 Disney+ Sony

- Reklam -

İki şirketten gelen açıklamada Sony’nin 2026’ya kadar yayınlanan Örümcek Adam yapımlarının sinema ve kablolu televizyondaki ilk gösterimlerinden sonra Netflix’e gelecek ve bunun ardından Disney+ ve Hulu gibi platformlarda yayınlanacak. Disney eski Örümcek Adam filmlerinin yayın haklarını da elde etti.

Dijital yayın savaşı kızıştıkça (sadece bu yıl 112 milyar dolar harcanacak) bu hamleyle Disney’in eli güçlenmiş gözüküyor. Tobey Maguire ve Andrew Garfield’in Aralık 2021’de sinemalarda gösterime girmesi planlanan Spider-Man: No Way Home’da görüneceği dedikoduları da ortaya çıktıktan sonra, hayranların Disney+’tan Sam Raimi üçlemesi ve The Amazing Spider-Man filmlerini izleme imkânı olacak.

Tom Holland iki şirket arasındaki anlaşmaya göre Spider-Man: No Way Home ardından bir MCU filminde daha boy gösterecek. Pozitif haberler geldikçe bu anlaşmanın uzaması için hiçbir engel yok gibi duruyor. Infinity Saga’nın sona ermesinin ardından MCU’nun en büyük yıldızlarından birisi olan Tom Holland’ın Home üçlemesinin ardından iki üçlemede daha boy göstereceği dedikoduları çıkmıştı.

- Reklam -

Disney ile Sony’nin Örümcek Adam anlaşması iki taraf için de kârlı olmalı ki ekstra adımlarla ilişkiler güçlendiriliyor. Anlaşma kapsamında, Jumanji ve Hotel Transylvania gibi diğer pek çok geçmiş Sony filmlerinin de Disney+’ta yayınlanacağı açıklandı.

Disney+ Türkiye için de ayrıca haberler çıksa da, şimdilik resmi olarak gelen bir bilgi yok. Yine de 2021 tamamlanmadan yeni servisin ülkemizde de yayın hayatına başlaması bekleniyor.

Örümcek-Adam’ın MCU’daki geleceğiyle ilgili sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Hatıra-i Pejmürde - Salime Servet Seyfi

Kadının Gözünden Kadını Anlatan Türkçe Roman “Bir Hatıra-i Pejmürde” Latin Harflerine Aktarıldı

Hawkeye dizisi

Hawkeye Çekimleri Tamamlandı: Avengers Üyesi Solo Dizisi ile Dönüyor