in

Spider-Man: Far From Home, Tüm Serideki En Fazla Hasılat Yapan Film Oldu

Spider-Man: Far From Home (Örümcek Adam: Evden Uzakta) daha gösterimden kalkmadan tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden Örümcek Adam filmi oldu.

Spider-Man: Far From Home
- Reklam -
- Reklam -

Mahallemizin kahramanının sinema macerası devam ediyor ve görünen o ki son derece iyi gidiyor. Spider-Man: Far From Home, vizyona girdiği ilk 6 günde 185 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Ve sadece üç hafta içerisinde Spider-Man: Homecoming filmini gişede geçmeyi başardı.

Marvel’ın da desteğiyle çıkan yeni Örümcek Adam filminin, muadillerine göre benzersiz bir pozisyonda olduğunu da belirtmek gerekir. Peter Parker sadece yaşadığı yeni macerasını sürdürme görevini üstlenmekle kalmadı, aynı zamanda Marvel Sinematik Evreni Faz 3’ün son filmi olarak da görev yaptı. Ve her iki cepheyi de sırtlamayı başardı. Bu film Peter’ı daha olgun bir karakter haline getirirken, Avengers: Endgame‘de Iron Man’in ölümünden sonra ilerlemeye de devam etti.

Spider-Man: Far From Home’da önceki Örümcek Adam filmlerine göre farklı birkaç değişiklik de oldu. Captain America: Civil War filmindeki kısa görüntüleri haricinde, Peter’ın New York dışında yer aldığı tek Örümcek Adam filmi olarak kayıtlara geçti. Ayrıca Mysterio illüzyonlarıyla filmdeki diğer kötülere göre daha eşsiz bir düşmandı. Ki birçok sinemasever filmden keyif aldı. Bunu da gerek Amerika gerekse dünya gişe hasılatlarına baktığımızda rahatlıkla görebiliyoruz.

- Reklam -

Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far From Home 1 milyar dolar barajını aşıyor

Box Office Mojo’nun verdiği bilgilere göre Spider-Man: Far From Home tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden Örümcek Adam filmi oldu. Film şimdiye kadar dünya çapında 975 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmiş durumda. Görünen o ki 1 milyar doları da geçecek. Dünya çapı hasılatta bir önceki rekor 2007 yılında 890.9 milyon dolar kazanmış olan Spider-Man 3 filmindeydi.

Peki bu film bu kadar kısa sürede diğer tüm Örümcek Adam filmlerini geçmeyi nasıl başardı? Bu soruyu merak edenlerin göz önünde bulundurması gereken birkaç detay var. Bunlardan ilki sosyal medya. Sosyal medya geçtiğimiz yıllara göre çok daha güçlü bir durumda ve haliyle yapılan tanıtımlar daha çok kişiye ulaşıyor. Ama asıl nedenlerinden biri Marvel Sinematik Evreni’nin bir parçası olması ve Avengers: Endgame’den sadece üç ay sonra çıkması. Haliyle bu evrene ait tüm filmleri izlemiş fanların seriyi bozmamak adına bu filme gitmesi de kaçınılmazdı. Tüm bunlar ve Spider-Man’ın kendi popülaritesi de bir araya gelince finansal açıdan yakaladığı bu başarı anlaşılabiliyor. Yeni gelecek Spider-Man filminin bu rekoru egale edebileceğini de zaman gösterecek.

- Reklam -

Son olarak, Spider-Man: Far From Home 1 milyar dolar barajını da geçen ilk Örümcek Adam filmi olacak. Şu an daha geçmemiş olsa da buna kesin gözüyle bakılıyor. Bu az bir rakam değil. Spider-Man ne kadar ünlü olsa da herkesin hayranı olduğu bir karakter değil. Bu açıdan Sony’nin bu karakteri MCU’ya dahil etmesinin ne kadar mantıklı bir karar olduğu ortada.

Spiderman Far From Home Ic Gorsel

Mahallemizin dostunun bu son macerası sonrası yaşadığı başarıyla yeni gelecek filmde daha büyük şeylerin bizi beklediğini söyleyebiliriz. Siz ne dersiniz? Yorumlarınızı Forumlarımız üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Spider-Man: Far From Home – Her Şey Daha Yeni Başlıyor

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bana göre en iyi Örümcek Adam filmiydi. 1 milyarı rahat geçer gibi. Marvel bundan sonra basit hatalar yapmaz ise her filmi 1 milyarı rahat geçecektir. Ama, ne yazık ki 4. faz pek umut verici değil.

  2. Avatar for DamlaGol DamlaGol dedi ki:

    Ben de çok beğendim, çok keyif aldım. Bu başarıyı gerçekten hak ediyor. Çekimler, müzikler, görseller, replikler çok iyiydi. :heart_eyes: Ha, ek sahnelerle yine beni merakta bırakmayı da başardılar.

  3. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Film görsel açıdan çok iyiydi ama geri kalan her şey berbattı. Komedi ağırlıklı bir Örümcek Adam olmuş, beğenmedim. Bebek filmi gibi bir şey olmuş ama görsel efektler falan ile kurtarmışlar işi. Nerede o eski Örümcek Adam filmleri dedim yani.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kill Bill

Quentin Tarantino, Kill Bill 3 Hakkında Uma Thurman’la Konuşmuş!

Spawn

Yeni Spawn Filmi Finansal Problemlerle Çalkalanıyor