in

Spider-Man: Far From Home Dünya Genelinde Vizyona Girmeden İnternete Düştü

Marvel Sinematik Evreni’nin merakla beklenen yeni filmi Spider-Man: Far From Home, Avengers: Endgame gibi daha dünya genelinde vizyona girmeden sızdırıldı.

Spider-Man Far From Home
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız üzere Avengers: Endgame filmi, sinemalara gelmesine birkaç gün kala kötü bir görüntüyle de olsa torrent’e düşmüş ve bu durum oldukça ses getirmişti. Eh, her ne kadar böyle bir talihsizlik yaşamış olsa da (ki daha öncesinde filmle ilgili çok önemli bazı sahneler de sızdırılmıştı) dünyada en çok hasılat yapan ikinci film olarak tarihe geçti. Gelin görün ki yine bir Marvel filmi olan ve bu cuma vizyona girecek Spider-Man: Far From Home da, beyaz perdeye gelmesine birkaç gün kala torrent’e düştü.

Tahmin edebileceğiniz üzere sızdırılan filmin görüntü kalitesi bayağı düşük. Yine de tüm film izlenebilir durumda.

Spider-Man: Far From Home, halihazırda birkaç ülkede vizyona girmiş durumda. Uzak doğu ülkeleri olan Çin, Hong Kong ve Japonya’da geçtiğimiz cuma günü beyaz perdeye geldi. Ardından iki gün geçmeden torrent sitelerinde film görülmeye başlandı. Tabii belirttiğimiz gibi kamera kaydıyla torrent’e düşen bu görüntülerin odak noktası, renkleri, görüntü kalitesi gibi içeriği tamamen berbat halde. Elde tutulan bir kamerayla kaydedilen filmin ses kalitesi de yine benzer şekilde kötü durumda.

- Reklam -

Film ilk olarak 1GB’tan daha az veriye sahip bir kopyayla sızdırıldı. Daha sonra iki farklı kopya daha geldi. 2.5GB boyuta sahip olan dosyalardan ilki bir Rus bahis sitesinin sponsorluğunda, diğeriyse Çince altyazılı olarak yayımlanmış durumda. Haberi de kaynak olarak kullandığımız gadgets360 sitesi, ekran görüntüleri yardımıyla söz konusu dosyaların doğruluğunu onaylamış. Tabii indirip izlemediklerini söylüyorlar.

Spider Man Far From Home orta

- Reklam -

Spider-Man: Far From Home İlk Haftadan 115 Milyon Dolar Kazandı

Son olarak filmin resmi olarak açıklanan süresi 2 saat 9 dakika. Ama sızdırılan film uzunluğu ise 1 saat 54 dakika. Anlayacağınız bir kısmı da eksik durumda. Daha önce yapılan açıklamada 2 adet son sahnesi bulunan film için bu eksikliğin de önemi anlaşılacaktır.

Eh, ne olursa olsun korsan sunumlar gişede pek fazla etkisini göstermiyor. Örnek vermek gerekirse Spider-Man: Far From Home Çin’de hafta sonu dahil 3 günlük gişe toplamıyla 97.5 milyon dolar kazanmış. Şu ana kadar da 115 milyon dolardan fazla bir getiri kazandığı tahmin ediliyor.

Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Sizce bu durumun dünya genelindeki gişeye bir etkisi olacak mı? Yorumlarınızı forumlarımız üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu tür haberleri duyunca acaba Netflix gibi platformlara gelse daha mı iyi olur acaba filmler ?

  2. Avatar for enlied enlied dedi ki:

    Bence kimse gerçekten seyretmek istediği bir filmin sinema çekimini seyredip de keyif alamaz. Gişeyi de çok etkilemez bu durum.

    Ama Netflix’e gelirse anında ve çok daha kaliteli şekilde korsana düşeceği için gişeyi etkileyecektir.
    Bence keşke her film vizyon tarihiyle aynı anda dijitalde de sunulsa. Sinema salonunda aşırı gürültülü mısır yiyen, cep telefonuna bakmadan 10 dakika geçiremeyen insanlarla sinirlerimiz yıpranmasa ama böyle olurca korsanı engellemek çok güç olsa gerek.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çok doğru film zevkinin içine eden tipler. Bazı filmlerde yaş sınırı olmasını sonuna kadar destekliyorum. Ayrıca mısır cips filan yemek de artık bi bitsin ya.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sherlock Holmes Mary Russell seti

ÇEKİLİŞ: Mary Russell ve Sherlock Holmes Polisiyesi Seti

Spider-Man

Spider-Man: Far From Home Spoiler’sız Video İnceleme