in

Spider-Man Krizine Son Noktayı Sony Koydu

Spider-Man krizinde son noktayı Sony koydu. Örümcek-Adam, Marvel Sinematik Evreni’nde gözükmeyecek. Sony kendi evrenini yaratmak için çalışmalara başlıyor.

Spider-Man
- Reklam -
- Reklam -

Piyasayı çalkalayan “Spider-Man”in MCU’dan ayrılma haberi, halen popülaritesini korumaya devam ediyor. Bilindiği üzere Örümcek-Adam karakteri Marvel Sinematik Evreni’ne bağlı olmaktan çıkarılmıştı. Karakterin hayranları, Sony ve Marvel sürekli ucu açık konuşmalar yaptıklarından dolayı, belki bir anlaşma sağlanır umuduna tutunuyorlardı. Ancak birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratacak açıklama Sony Pictures’ın CEO’su ve başkanı Tony Vinciquerra’dan geldi.

Variety’nin Eğlence & Teknoloji toplantısında konuşan CEO, “şimdilik kapılar kapandı,” cümlesini kurdu. Fakat bu açıklamadan sonra, “Hayat uzundur,” diyerek her şeyin ucunu bir kez daha açıkta bırakan Tony, hayranların tekrar alevlenmesine sebep oldu. Yani hâlâ yakın gelecekte Örümcek kahramınımızı Disney’in sahip olduğu Marvel Evreni’nde tekrar görebilme ihtimalimiz var. Disney ve Sony gibi iki büyük firma, olaylı günlerden sonra para konusunda anlaşamamalarına rağmen, Vinciquerra aralarında hiçbir husumetin olmadığını da belirtti.

sony marvel spider man kriz

- Reklam -

Bunların yanı sıra Sony başkanının yaptığı, rakip şirketi biraz kızdırıcı bir açıklama var. Bu açıklama, anlaşamama sebeplerini direkt Marvel’ın patronu Kevin Feige olarak gösteriyor. Kevin Feige MCU’ya yeni eklencek karakterler, diziler, filmler yüzünden aynı anda pek çok şeyle uğraşıyor. Sony ve Marvel gibi iki büyük markanın masaya oturduğunda anlaşamamasının sebebi büyük oranda bu olarak gösteriliyor. Resmen Feige anlaşmayla uğraşmak istememiş gibi duruyor!

Tony Vinciquerra şöyle devam ediyor:

‘Bütün İşi Kevin’a Bırakamayız’

“Spider-Man filmleri boyunca Feige ile oldukça eğlenceli vakit geçirdik. Aramızdaki ilişkileri yürütebilmek için bir yol olup olmadığına baktık… Marvel çalışanları muhteşem insanlar, onlara sonsuz saygı duyuyoruz, ancak öteki taraftan bakarsak bizim şirketimiz de bir o kadar muhteşem insanlara sahip. Bütün işi Kevin’a bırakamayız.”

spider man tom holland yeni

Sony Bundan Sonra Kendi Evrenini Kuracak

Şimdilik Sony kendi evrenini kurmaya hazırlanıyor. Bu evren, Marvel Sinematik Evreni kadar geniş bir karakter yelpazesine sahip olmasa da, Spider-Man’in bizzat kendisi ve bireysel çizgi romanlarındaki karakterleriyle oluşturulacak. Stüdyo şu anda ikinci “Venom” filminin çekimleri üzerinde çalışıyor. Bunun yanında bir Morbius çizgi filmi ve Spider-Man evreninde geçecek olan “beş-altı” televizyon dizisi, şirketin ilerisi için düşündüğü projelerden birkaç tanesi.

- Reklam -

Vinciquerra iddialı açıklamalarına devam ediyor:

‘Yapmamız Gerekeni Yapacak Kapasitedeyiz’

“Spider-Man büyük başarı sağlayan filmlerde yer almadan da iyi bir yerdeydi, o filmlerle beraber çok daha harika bir noktaya geldi. Artık kendi evrenimize sahip olduğumuza göre bu evren diğer karakterlere de yer verebilir. Bence yapmamız gereken şeyi yapabilecek kapasiteye sahibiz.”
spider man disney marvel

İki koca firmanın, her ikisine birden zarar verecek bu harekete kalkışma sebebi, işin içinde olmayan izleyenler için haliyle anlamsız geliyor. Görülen o ki Sony, Spider-Man hayranlarını üzmemek için artık onu unutun diyemiyor. Bunun yerine sürekli “şimdilik” kelimesini açıklamalarına katıyor. Ancak bizden söylemesi Spider-Man’i bu noktadan sonra MCU da göremeyeceğiz. Tabii ki şimdilik

Sizce Spider-Man’in MCU’ya geri dönme ihtimali var mı? Sadece Spider-Man karakterlerinden oluşan ve Sony’nin hazırladığı bir evren nasıl olurdu?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Marvel Sinematik Evreni’yle İpleri Kopartan Spider-Man Filmlerinin Akıbeti Ne Olacak?

* Spider-Man Anlaşmazlığı Sonrası Stan Lee’nin Kızından Yürek Burkan Açıklama

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Daha iyi. Spider’ın Marvel evreninde ne işi var :slight_smile:
    Sony kendi evrenini oluştursun

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Matrix benzeri 10 film

The Matrix Hayranlarının Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Bilimkurgu Filmi

IT: Chapter 2 inceleme

IT: Chapter 2 – Burada Ölen Hiçbir Şey Gerçekten Ölmez