in ,

Spider-Man: No Way Home, Oscar’da Gözünü En İyi Film Ödülü’ne Dikti

Spider-Man: No Way Home filmi Oscar yarışı için iddialı. Yeni Örümcek-Adam yapımı gözünü En İyi Film Ödülü’ne dikmiş durumda.

spider man no way home oscar en iyi film
- Reklam -

Spider-Man: No Way Home Oscar Ödülleri için iddialı bir çıkış yaptı. Film vizyona girdiği andan itibaren tüm zamanların en iyi açılış yapan ikinci yapım olmayı başarmıştı. Şimdi ise Akademi Ödülleri’nde En İyi Film için lobi çalışmaları başlamış durumda.

Yapımın başrol oyuncusu Tom Holland, Marvel yöneticisi Kevin Feige ve Sony Pictures yöneticisi Tom Rothman, En İyi Film dalında Oscar ödülünü Örümcek Adam’a getirmek istiyor.

Geçen perşembe günü izleyicisi ile buluşan Spider-Man: No Way Home gişe rekoru kırarak pandemi sonrası en iyi çıkış yapan film oldu. Marvel Sinematik Evreni işleri arasında merakla beklenen dördüncü faz yapım izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Film vizyona girdiği ilk üç günde dünya çapında 587 milyon dolarlık bir hasılat elde etmeyi başardı. No Way Home, Marvel evrenindeki üçüncü solo Spider-Man filmi olma özelliği taşıyor. Ayrıca çoklu evrenler temasını daha ileriye taşıması açısından da oldukça önemli bir yapım. (Filmle ilgili daha fazlası için inceleme yazımıza göz atabilirsiniz.)

- Reklam -

Şimdiye kadar herhangi bir süper kahraman filmi En İyi Film dalında Oscar ödüllünü kazanamadı. Sadece 2018 yılında Black Panther filmi bu kategoriden aday olarak gösterilebilmişti. Ancak Sony Pictures yöneticisi Tom Rothman bu sene ödülü alacakları konusunda umutlu.

Spider-Man No Way Home eleştirileri

Rothman, Hollywood Reporter kaynaklarına verdiği söyleşide yapımı Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmine benzettiğini söylüyor. Peter Jackson’ın 2004 yılında Oscar töreninde bütün ödülleri toplamasının yanı sıra serinin üçüncü filmi olması açısından Kralın Dönüşü ve No Way Home arasında benzerlikler olduğunu açıklıyor. Rothman ödüllerinin pandemi sonrası vizyona giren eserler için oldukça önemli olacağına dikkat çekiyor ve ekliyor:

“Bu (No Way Home) sinema sektörünün can çekiştiği bir dönemde sinemalara gelmiş büyük bir eser. Akademinin büyük ekrana bir hamle yapması için büyük bir fırsat.”

Spider-Man: No Way Home Başrolü Tom Holland: “Süper Kahraman Filmleri Gerçek Bir Sanattır”

Spider-Man filmlerinin yıldızı Tom Holland’ın yaptığı açıklamalar ise oldukça dikkat çekici. Genç yıldız, Martin Scorsese’yi göstererek ünlü yönetmenin herhangi bir süper kahraman filmi çekemeyeceğini iddia etti.

- Reklam -

“Martin Scorsese’ye bir Marvel filmi yapmak ister misin, diye sorabilirsiniz. Fakat onun buna verebilecek bir cevabı olmaz çünkü daha önce hiç böyle bir film çekmedi. Ben Marvel filmlerinde yer aldım ve Oscar’a ödül olması beklenen diğer yapımlarda da yer aldım. Size şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki birinin diğerinden tek farklı daha pahalı olması. Fakat karakteri nasıl ele aldığımız, yönetmenin hikâyeyi ve karakterleri ele alış biçimi… Bunların hepsi aynı ancak farklı bir açıdan yapılıyor. Yani, bence bu kesinlikle gerçek bir sanattır.”

Spider-Man: No Way Home biletleri nft

Oscar adayları 8 Şubat 2022’de belli olacak ve bu senenin töreni 27 Mart 2021 tarihinde gerçekleşecek. Oscar için belirlenecek adaylar ise şimdilik merak konusu. Marvel’ın bu açıklamalar sonrasında lobi faaliyetlerine hız verdiği de gelen bilgiler arasında.

Siz Spider-Man No Way Home’un En iyi Film dalında Oscar’ı almasını bekliyor musunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bridgerton 2. Sezon Çıkış Tarihi

Bridgerton 2. Sezon Çıkış Tarihi Duyuruldu: Netflix’in Rekortmen Dizisi Geri Dönüyor

nft pazarı balina araştırma

NFT Pazarı “Balinaların” Egemenliği Altında: Yeni Araştırma Çarpıcı Eşitsizliği Ortaya Koydu