in

Spider-Woman Filminin Başına Olivia Wilde Geçti

Spider-Woman filmi yönetmenini buldu. Olivia Wilde’ın yöneteceği yapım, kadınlardan oluşan bir ekibin hikâyesine odaklanacak.

Spider-Woman Film Sony
- Reklam -
- Reklam -

Sony, Marvel filmleri serisini büyütmekle kalmayıp, Peter Parker gibi halihazırda bilinen karakterlerden uzaklaşarak daha silik isimlerle de ilgilenmeye başladı. Deadline’a göre de yapıma son zamanların en gözde yönetmenlerinden Olivia Wilde’ı ikna etmeyi başarmış. Henüz kesinleşmese de, yeni kadın odaklı Marvel filminin Spider-Woman olması bekleniyor. Sony cephesinden ise konuyla ilgili yorum gelmedi.

Filmin senaryosu Katie Silberman tarafından yazılacak. Senaryonun ilk taslaklarını Gary Spinelli hazırlamıştı. Muhtemel Spider-Woman filminin yapımcılığını Amy Pascal ve uygulayıcı yapımcılığını Rachel O’Connor üstlenecek.

Wilde ve Silberman birlikte çalışmaya alışkın isimler. Wilde’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu ilk uzun metrajlı film olan 2019 yapımı Booksmart’ın senaryosunu da Silberman hazırlamıştı. Çekimlerine henüz başlanmamış Shia LaBeouf’lu, Dakota Johnson’lu Don’t Worry, Darling’te de ikili birlikte görev alıyor.

- Reklam -

Spider-Woman Film Sony

Filmin yapımcısı Amy Pascal da 2017 tarihli Spider-Man: Homecoming’ten beri yapılmış ve duyurulan bütün Örümcek Adam (Venom dahil) filmlerinde yapımcılık görevi üstlenen bir isim.

Spider-Woman ilk yaratılışından beri pek çok farklı karakter tarafından üstlenilmiş bir süper kahraman. Gwen Stacy, Mary Jane Watson ve Jessica Drew maskeyi giymiş en bilindik isimlerden. Spider-Woman 1977’de ilk yaratıldığında kostümün içinde Jessica Drew vardı. Günümüzdeyse en popüler Spider-Woman Gwen Stacy. Wilde’ın filminin hangi karaktere odaklanacağı ise henüz kesin değil.

Sony’nin Marvel Evreni Spider-Woman ile Büyümeye Devam Ediyor

Bu film Sony’nin ikinci kadın başrollü süper kahraman filmi olacak. İlki S.J. Clarkson’un yöneteceği Madame Webb filmi. Sony ayrıca Black Cat ve Silver Sable için de filmler hazırlıyor. Evrene çeşitlilik katmak için çalışmalara tam gaz devam ediyorlar.

- Reklam -

Hollywood’ta da son yıllarda büyük bütçeli süper kahraman filmlerinde kadınlar daha çok yönetmenlik şansı buluyor. Nia DaCosta geçen günlerde Captain Marvel 2 için göreve getirilmişti. Chloe Zhao da The Eternals’ın yönetmenliğini üstlenmişti.

Olivia Wilde

Spider-Woman’ın çekimlerinin 2021’den önce başlaması mümkün değil. Olivia Wilde’ın şimdiki projesi Don’t Worry, Darling’in çekimlerinin bu yıl bitmeden tamamlanması planlanıyor. Tabii ki o da Koronavirüs salgınının gidişatına bağlı. Spider-Woman filmini 2022’den önce izlememiz mümkün durmuyor.

Spider-Woman filmi sizi heyecanlandırıyor mu? Sony’nin Marvel filmlerini nasıl buluyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da beklentilerinizi paylaşabilirsiniz.


* En Kötüsünden En İyisine Tüm Spider-Man Filmleri

Kaynak: Deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Oyuncu seçimi iyi bence. Kadın Spiderman de nasıl olacak merak konusu ayrıca. Eh, daha önce erkek olup da kadın olan bir süper kahraman var mı bilmiyorum ama bu filmle beraber erkek süper kahramanlar kadına dönüşecektir.

  2. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Tobey’den sonrasını izlemedim izlemem de. Örümcek Adam benim için Tobey’den sonra yok hükmündedir. Bir de Örümcek Kadın yapacağız diyorlar. İzleyecekler için güzel bir içerik olur umarım.

  3. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Yalnız kadın Spiderman değil Spiderwoman. Spiderwoman ayrı bir karakter. Kendi çizgi roman serisi var.

  4. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Spiderman çıktığından beri hala izlenebilen güzel bir filmdir ki artık dilimizde kalıplaşmış bir şey haline geldi. Ben de o yüzden daha da dikkat çekici olması için Kadın Spiderman yazdım. Bu arada ayrı bir karakter olduğundan şüphem yok ama merak ettiğim bir şey var. Spider-Woman çizgi romanı da Spiderman gibi eski bir tarihte mi yazıldı acaba?

  5. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Şimdi baktım ilk 1977’de çıkmış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Tüylü Gergedanlar İklim Değişikliği

Yünlü Gergedanları İklim Değişikliği Yok Etti

lucifer 5. sezon incelemesi

Lucifer 5. Sezon İncelemesi: Birileri Olup Biteni Anlatabilir mi Artık?