in

Spider-Man Anlaşmazlığı Sonrası Stan Lee’nin Kızından Yürek Burkan Açıklama

Stan Lee’nin kızı Joan Celia, Disney ve Sony’nin Spider-Man anlaşmazlığı sonrası ilk defa konuştu: “Babamın mirasına kimse Marvel ve Disney yöneticilerinden kötü davranamazdı.”

spider man tom holland yeni
- Reklam -
- Reklam -

Stan Lee’nin yarattığı süper kahramanlar arasında “Spider-Man“in yeri daima çok özel olmuştur. Büyük güç, büyük sorumluluk gerektirir. İşte bu cümle belki de çizgi roman dünyasına yeni bir yön veren anlayışın doğuşunu da beraberinde getirmişti. Peki, yıllar sonra büyük bir güce dönüşen Disney cephesi sorumluluğunu ne kadar yerine getirebiliyor? Stan Lee’nin kızı Joan Celia Lee’nın son gelişmeler hakkında söyleyecekleri var.

Disney’in Marvel’ı satın almasından sonra sektörde iyice büyümesi, beraberinde bazı krizleri de getirdi. Spider-Man karakterinin haklarını elinde bulunduran Sony, Disney’le anlaşmazlığa düştü. Detaylarını şuradaki haberimizde uzun uzun anlattığımız sürecin sonucunda da, Örümcek-Adam artık Marvel Sinematik Evreni’nde boy gösteremeyecek.

Bu maddi anlaşmazlıkla birlikte hem MCU planları hem de hazırdaki senaryolar ve oyuncu anlaşmaları zora girmiş oldu. Spider-Man filmlerinin ne ölçekte ve ’nasıl’ devam edeceği şu an için belirsiz. Sony muhtemelen yola tek başına devam edecek. Ortaya nasıl işler çıkacağı ise merak konusu.

- Reklam -

Stan Lee adının Marvel’daki yeri her zaman başkaydı. Ancak Lee’nin kızı Joan Celia’ya göre işler pek de göründüğü gibi değilmiş!

Orumcek Adam cizgi

TMZ’de konuşan Joan şöyle diyor:

’Marvel ve Disney’in Dengelenmesi Gerekiyor’

“Babamın yarattığı dünya üzerinde tam bir kontrol arayışı içinde olan Marvel ve Disney’in, kâr amacı güdüyor olsa bile Stan Lee ve onun mirasına samimi şekilde saygı duyan diğerleri tarafından kontrol edilip dengelenmeli. Sony ya da başka birisi, kim olursa. Stan’in karakterlerinin evrimi ve mirası birden fazla bakış açısını hak ediyor.”
Joan sözlerine şöyle devam ediyor:

’Babamın Mirasına Kimse Disney Yöneticileri Kadar Kötü Davranmadı’

“Babam vefat ettiğinde Marvel ya da Disney’den kimse bana ulaşmadı. İlk günden beri babamın çalışmalarını metalaştırdılar. Stan Lee adına ve onun mirasına saygı ya da nezaket göstermediler. Nihayetinde hiç kimse babama, Marvel ve Disney’in yöneticilerinden daha kötü davranamazdı.”
Joan Celia Lee Stan Lee

Disney ya da Marvel tarafından henüz bu açıklamalara bir yanıt gelmedi. Bir cevabın gelip gelmeyeceği de pek belli değil aslında.

- Reklam -

Spider-Man özelinde Sony/Disney anlaşmazlığından doğan bu krizin artçıları ne ölçüde genişleyecek bilinmez.

Ancak Joan Celia Lee’nin sözlerine bakarak durumun pek de hoş olmadığını söyleyebiliriz.

Spider-Man

Siz ne dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Çizgi Roman Dünyasında Savunma Mekanizmaları

* En Kötüsünden En İyisine Tüm Spider-Man Filmleri

* Spider-Man: Far From Home – Her Şey Daha Yeni Başlıyor

* Kahramanın Yolculuğu Ekseninde Harry Potter, Matrix ve Dahası

Kaynak: TMZ

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Madem öyle satmasaydınız ! Adamlar altın yumurtlayan tavuğu bırakır mı yahu ??

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Ailemizin örümceğinin asağıdaki duruma gelmesine izin vermezler de ben yine de paylaşayım😂

  3. Avatar for CowardlyHero CowardlyHero dedi ki:

    Tekrar anlaşmışlar Sony ve marvel

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

RAD Oyun İnceleme

RAD: İki Kere Yok Olmuş Bir Dünyada Tepinmek

Breaking Bad

Breaking Bad Filminin Çekimleri Tamamlandı