in

Stanley Kubrick’in Bilinmeyen 3 Senaryosu Ortaya Çıktı

ABD’li efsane yönetmen Stanley Kubrick’in 3 senaryosu gün yüzüne çıktı. 1954 ile 1956 yılları arasında yazıldığı öğrenilen senaryoların temaları evlilik, kıskançlık ve aldatma üzerine.

Stanley Kubrick
- Reklam -
- Reklam -

Dansçı ve oyuncu Ruth Sobotka ile olan evliliğinde sorunlar yaşayan Stanley Kubrick, 1954-1956 yılları arasında üç senaryo kaleme almış. Yeni ortaya çıkan senaryolar, evlilik, kıskançlık ve aldatma gibi temalar etrafında şekilleniyor.

Guardian Gazetesi’nin haberine göre; daktiloyla yazılan senaryo “Evli Adam” adındaki senaryo ve üzerinde el yazısıyla alınan notlar toplam 35 sayfa.

Mükemmel Evlilik” ismindeki senaryoda da el yazısı notlar ve 7 sayfalık sahneler yer alıyor.

- Reklam -

“Kıskançlık” adındaki 13 sayfalık senaryoda ise evli bir çift arasında yaşanan kavgalar kaleme alınıyor.

Kubrick’in “Evli Adam” adındaki senaryosunun açılış cümlesinde, “Evlilik tatlının başta servis edildiği uzun bir yemek gibidir” ifadesinin kullanıldığı görülüyor. Bir kişiyle sürekli aynı hayatı yaşamak “tüylerden oluşmuş bir yatak içinde boğulmaya” benzetiliyor.

Stanley Kubrick

Sinema tarihinin en önemli isimlerinden biri olan yönetmenin keşfedilen son senaryoları Londra’daki Arts London Üniversitesi’ndeki arşivine yönlendirildi.

Hayatının çoğunu İngiltere’de geçiren Amerikalı yönetmen, 1999 yılında Tom Cruise ve Nicole Kidman’ın oynadığı Gözleri Tamamen Kapalı (Eyes Wide Shut) filmini tamamlamasının ardından kısa bir süre sonra hayatını kaybetmişti.

- Reklam -

1928 doğumlu olan Kubrick’in çektiği 13 film arasında Cinnet, 2001: Bir Uzay Destanı, Otomatik Portakal, Full Metal Jacket, Zafer Yolları ve Spartaküs var.

Ruth Sobotka
Ruth Sobotka

‘1950’li yıllara ışık tutması açısından önemli’

Bangor Üniversitesi’nde film çalışmaları alanında uzman olan Prof. Nathan Abrams, ortaya çıkan bu yeni yazıların Kubrick’in “kariyerinde en az anlaşılan dönemi olan 1950’li yıllara ışık tutması açısından” önemli olduğunu söyledi.

O dönem eşi olan Sobotka’nın Kubrick üzerinde etkisi olduğunu vurgulayan Abrams, çiftin Los Angeles’ta yaşadığı dönemde işlerin iyi gitmediğini aktardı.

1957 yılında Sobotka ile boşanan Stanley Kubrick, 1958 yılında oyuncu Christiane Susanne Harlan ile evlenmiş ve hayatının geri kalanını beraber geçirmişti.


Stanley Kubrick İmzalı Proje Yıllar Sonra Mini Dizi Oluyor

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Eternals

“Stranger Things”in Yıldızı Marvel’ın The Eternals Filmine Katıldı

Sonic

Sonic Filminin Yapımcısı: “Filmi Ertelemek Verilecek En Doğru Karardı”