in

Stanley Kubrick’in Kayıp Projesi Lunatic at Large Beyaz Perdeye Geliyor

Stanley Kubrick imzalı Lunatic at Large senaryosu yıllar sonra tozlu raflardan çıkarılıyor. Kubrick’in hayalini Bruce Hendricks ve Galen Walker gerçekleştirecek.

stanley kubrick lunatic at large
- Reklam -
- Reklam -

Stanley Kubrick tarafından tasarlanan ancak bir türlü hayata geçmeyen Lunatic at Large filmi, şimdi başka bir yönetmenin imzası ile beyaz perdeye taşınabilir. Bruce Hendricks ve Galen Walker ikilisi, bu yapımı tozlu raflardan çıkartmaya hazırlanıyor.

Daha önce ünlü yönetmen Terry Gilliam tarafından diriltilmeye çalışılan projenin bu defa yeni bir talibi var.

Sinema tarihinde unutulmaz filmlere imza atarak ölümsüz olmayı başaran Stanley Kubrick, tamamladığı filmler kadar üzerinde çalıştığı ancak çekme fırsatı bulamadığı yapımlarla da tanınıyor. Geçen yıllarda Kubrick’in üç farklı senaryosu gün yüzüne çıkmış, bir tane projesi de mini dizi olarak geliştirilmeye başlanmıştı. Şimdi ise odak noktasında Lunatic at Large filmi var.

- Reklam -

2001: A Space Odyssey, Dr. Strangelove, The Shining, Full Metal Jacket ve A Clockwork Orange gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Kubrick; sinema ve kültür dünyasındaki etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Yönetmenin arşivinde ortaya çıkan ve Kubrick’in ömrünün yetmediği Lunatic at Large, bu defa gerçekten beyaz perdeye geliyor olabilir.

Stanley Kubrick İmzalı Lunatic at Large Sinema Yolunda

Lunatic at Large filminin konusu hâlâ bir sır gibi saklanıyor. Bruce Hendricks ve Galen Walker ikilisi bu projeyi, kara film (film noir) türünde bir gerilim filmi olarak açıklıyor. Yapımın prodüksiyon sürecinin ise 2021 senesinin sonbahar mevsiminde başlanması bekleniyor.

stanley kubrick lunatic at large

- Reklam -

Teenage Mutant Ninja Turtles, Jamesy Boy, 9/11, Why gibi yapımların prodüktörü olan Galen Walker ve Karayip Korsanları film serisinin yapımcısı Bruce Hendricks tarafından hayata geçirilecek yapım hakkında ilk açıklamalar da geldi.

Galen Walker, seneler sonra bir Kubrick senaryosunu sinemaya taşımayı “bir hayalin gerçekleşmesi” olarak tanımlıyor. Bruce Hendricks de Kubrick’in birçok yönetmeni büyük ölçüde etkilediğini belirtirken bu orijinal fikrin ise kendilerine emanet edilmesinden dolayı gurur duyduklarını açıklıyor.

Lunatic at Large projesi hâlâ ön hazırlık aşamasında. Ancak şimdi işler öncesine göre biraz daha netleşmiş olarak görülüyor. Yapım, iki deneyimli isme emanet edilmiş durumda. Filmin vizyon tarihi ise şimdilik açıklanmadı.

Peki siz Stanley Kubrick’in çekilmemiş filmleri üzerine çalışmalar yapılmasını nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Barış Akarsu Hayatı Film

Barış Akarsu’nun Hayatı Film Oluyor

The Three Musketeers üç silahşorlar filmi yeni

Üç Silahşorlar Filmi Yapımcısını Buldu: Eva Green’li Yeni Uyarlama 2 Kısım Halinde Gelecek