in

Star Trek 4 Yönetmeni, Fantastik Dörtlü Filmi için Uzay Yolu Projesinden Ayrıldı

Star Trek 4 yönetmeni Matt Shakman, Fantastik Dörtlü filmi için Uzay Yolu’nun bir sonraki macerasını yönetmekten vazgeçti.

Star Trek 4 Yönetmeni Matt Shakman, Fantastik Dörtlü Filmi için Uzay Yolu Projesinden Ayrıldı
- Reklam -
- Reklam -

Star Trek 4 yönetmeni, yeni Marvel Sinematik Evreni filmi Fantastik Dörtlü için çalıştığı projeden ayrıldı. Matt Shakman, Marvel Sinematik Evreni’ni Uzay Yolu’na tercih etti.

Paramount Pictures’ın bir sonraki Uzay Yolu filmi yönetmenini kaybetti. The Hollywood Reporter’a göre, WandaVision’ı da yöneten Matt Shakman, Fantastic Four filmi yüzünden henüz ismi belli olmayan Star Trek 4 projesinden ayrıldı.

Paramount yaptığı resmi bir açıklamada, yönetmenin projeden ayrılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

- Reklam -

“Matt Shakman inanılmaz derecede yetenekli bir film yapımcısı ve takvimlerimizin yaklaşmakta olan Star Trek filmini yönetmesi için uyuşmuyor olmasına üzgünüz. Şimdiye kadarki katkılarından dolayı minnettarız. Bu sonraki bölümün yaratıcı vizyonundan heyecan duyuyoruz ve bunu dünyanın her yerindeki izleyicilere ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz.”

chris pine star trek 4

Yeni uzun metrajlı Uzay Yolu filminin 9 Haziran 2023’te beyaz perdeye geleceği, geçen yılın nisan ayında duyurulmuştu. Aynı yılın temmuz ayında ise Marvel Studios’un Disney+ orijinal serisi WandaVision’daki çalışmasıyla tanınan Matt Shakman, J.J. Abrams’ın yapımcılığını üstlendiği filmi yönetmek için seçilmişti. Abrams daha önce 2009’da Star Trek ve 2013’te Into Darkness’ı yönetmişti. Aynı zamanda Justin Lin’in yönettiği 2016’daki devam filmi Beyond’un yapımcılığını da üstlenmişti. Shakman’ın başında yer aldığı yeni filmin prodüksiyonunun bu yılın bahar aylarında başlaması bekleniyordu.

- Reklam -

Eski Star Trek 4 Yönetmeni Matt Shakman, Jon Watts Yerine Fantastik Dörtlü Filmini Yönetecek

Kasım 2021’de Paramount, dördüncü filminin çıkışını 22 Aralık 2023’e erteledi. Şubat 2022’de stüdyo, yeni filmin gerçekten de önceki üç filmin devamı olacağını doğruladı. Böylece ilk üçlemede yer alan Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, John Cho ve Simon Pegg’in de geri döneceği kesinleşmiş oldu. Ancak ilginç bir şekilde, bu duyurunun oyuncuları hazırlıksız yakaladığı söyleniyor.

Matt Shakman Fantastik Dörtlü
Matt Shakman’ın Marvel Studios’un Fantastik Dörtlü yönetmeni olması, uzun süredir geliştirilme aşaması devam eden filmle ilgili önemli bir gelmişe. Hayranların hatırlayacağı üzere aslında filmin yönetmenliğini Spider-Man: Homecomig üçlemesiyle tanınan Jon Watts üstlenecekti. Fakat bir süreliğine süper kahraman projelerinden uzak durmak istediği için Nisan 2022’de projeden ayrıldı.

Marvel Sinematik Evreni’nin altıncı aşamasını başlatacak olan Fantastic Four, 8 Kasım 2024’te vizyona girecek. Star Trek 4 ise 22 Aralık 2023’te sinema salonlarındaki yerini alacak.

Matt Shakman’ın aldığı karar konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce MCU filmi Fantastic Four için Uzay Yolu 4’ü bırakmaya değer miydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    Keşke ilk başta J.J. Abrams ayrılsa. Onun katlettiği dizi ve film serileri arasında Star Wars’tan sonra ilk sırada Star Trek gelir. Şu son 3 film, eski Star Trek film ve dizilerine göre oldukça zayıftı. (zayıftı derken aslında çok insaflı davranıyorum)

    Son 3 yıldır, yapımcı kadrosunda şu veya bu şekilde Abrams’ın olduğu hiçbir film ve diziyi izlemiyorum. Böylece bir şeyler izlerken sinirlenmiyorum. Bu vasat adamı neden Hollywood’un dâhi çocuğu ilan ettiklerini hiç anlayamadım.

    Yeni Star Trek filmi konusunda ne yapacağım bilmiyorum. Bir yandan 1966’dan beri yayınlanmış bütün Star Trek filmlerini ve dizilerini (henüz Strange New Worlds hariç) hepsini izlemiş bir Star Trek tutkunuyum, diğer yandan J.J. Abrams’a büyük bir antipati duyuyorum. Bakalım film çıktığı zaman hangisi daha ağır basacak.

    Bir sonraki filmde Chekov karakteri ne olacak onu da merak ediyorum. Onu canlandıran Anton Yelchin’i kaybetmiştik. Chekov’u başka biri mi canlandıracak yoksa Chekov karakterini kaldırıp animasyon dizide onun yerine gelen uzaylı karakterini koyarlar mı bunu da merak ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neil Gaiman The Sandman filmi iptal etti

Neil Gaiman, “The Sandman” Filmi Çekilmesin Diye Senaryosunu Sızdırdığını İtiraf Etti

Düşünebilen Malzeme İcat Edildi: Bilim Dünyasında Bir İlk

Bilim Dünyasında Önemli Gelişme: “Düşünebilen” Bir Malzeme İcat Edildi