in

Star Wars 7 Karakterleri ile İlgili İlginç Detaylar

Star Wars 7: The Force Awakens filmi ile karşımıza çıkan karakterler hakkında yeni bilgiler geldi. İşte tüm değişiklikler!

Star Wars 7 The Force Awakens karakterleri
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars 7: The Force Awakens filminde yer alacak karakterlerin filmin çekimleri sırasında uğradıkları değişiklikler ve karakter özelliklerinden bazıları açığa çıktı.

Star Wars efsanesinin son halkası olan The Force Awakens’a (Güç Uyanıyor) kavuşmamıza sayılı günler kala filmin perde arkasıyla ilgili ilginç bilgiler de yavaş yavaş günışığına çıkmaya başlıyor.

Hepimizin bildiği üzere Game of Thrones dizisinden tanıdığımız Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) filmde Captain Phasma adlı yeni bir karakteri canlandıracak. Hatta kendisinin oldukça havalı bir zırhı bile var.

- Reklam -

Bilmediğimiz şeyse aslında bu zırhın başlangıçta filmin kötü adamı Kylo Ren için tasarlandığı… Evet, fragmanlarda gördüğümüz o kapkara kostüm daha sonra girmiş işin içine. Çünkü J.J. Abrams bu krom zırhın tasarımından o kadar memnun kalmış ki yeni bir kötü karakter yaratma ve kıyafeti ona giydirme fikrine karşı koyamamış. Aynı zamanda tam bir Game Of Thrones hayranı olan Abrams, bu rolü oyunculuğunu çok beğendiği Gwendoline Christie’ye teklif etmiş. Uzun lafın kısası ilk taslaklarda Captain Phasma diye bir karakterin adı bile geçmiyormuş.

Star Wars 7Star Wars 7 The Force Awakens hakkında

Hâl böyle olunca Adam Driver’ın canlandırdığı Kylo Ren de bugün bildiğimiz o kapkara, Darth Vader esintisi taşıyan kostümüne kavuşmuş, ki bence iyi de olmuş. Karanlık lordlar siyah giyer…

Bunun yanı sıra Daisy Ridley’in canlandırdığı Rey karakteriyle ilgili birkaç enteresan bilgi daha ulaştı elimize. (Haberin bundan sonraki kısmı spoiler sayılabilir, dilerseniz buradan sonrasını okumayabilirsiniz.)

- Reklam -

Star Wars 7: The Force Awakens Karakterleri Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Rey, 5 yaşındayken ailesi tarafından Jakku gezegeninde terk edilmiş bir yetim olarak çıkıyor karşımıza. Ailesinin kim olduğunu bilmiyor ve söylentilere bakılırsa bu sorunun cevabını Episode VII’de alamayacağız. Ve hayır, taşıdığı sırık sadece sıradan bir sopa; içinde gizli bir ışın kılıcı yok.

star wars force awakens stormtrooper

Son haberimizse John Boyega’nın canlandırdığı Finn’le ilgili. Fragmanlardan gördüğümüz kadarıyla kendisinin eski bir Stormtrooper olduğunu, yolunun bir şekilde Jakku’ya düştüğünü, Rey ve Han Solo’yla karşılaştığını ve en sonunda Aydınlık Taraf’a geçerek eski efendisi Kylo Ren’e baş kaldıracağını artık biliyoruz. Teaser trailerlarda ve fragmanlarda iki-üç kez izledik ne de olsa… Asıl bilmediğimiz Finn’in Aydınlık Taraf’a Jakku’ya varmadan önce, filmin üçüncü karakter Poe Dameron’la karşılaştıktan sonra geçmesi. Muhtemelen efendilerinin karanlık yüzünü görmesini sağlayan bir olay yaşayacak kendisi.

Star Wars 7: The Force Awakens filmi 18 Aralık’ta vizyonda olacak.

Film hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tin Man İnceleme Dizi

Oz Diyarına Kesin Dönüş: Tin Man

star wars

Tüm Star Wars Gezegenleri Tek Bir İnfografikte