in

Star Wars IX’da Darth Vader Maskesi Geri Dönüyor!

Star Wars IX: The Rise of Skywalker’ın D23 Expo’da gösterilen fragmanı, Darth Vader maskesinin geri dönüşünün de habercisi oldu.

Darth Vader maske Star Wars
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars: The Rise of Skywalker’ın gösterim tarihi beyazperdenin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Buna paralel olarak Star Wars hayranlarının film hakkındaki merakı ise günden güne katlanmakta. Yer aldığı projeleri yapım sürecinde gizlemesiyle ünlenen J. J. Abrams, bu ustalığını Episode 9’da da konuşturmaya devam ediyor. Ancak, D23 Expo’da gösterilen filmin fragmanında yer alan birkaç ek sahne hayranların dikkatini çekti. Kylo Ren’in (Adam Driver) Darth Vader maskesi ile yüz yüze geldiği an, efsanevi maskenin dönüşünün de habercisi oldu.

Bu zamana kadar Episode 9 hakkında bildiklerimiz, Star Wars: Celebration’dan öğrendiklerimiz ile sınırlıydı. Hem filmin fragmanı hem de Abrams ve oyuncuların film hakkındaki konuşmalarıyla ilk kez burada karşılaşmıştık. Filmin fragmanı İmparator’un (Ian McDiarmid) dönüşünü kanıtladı. Ayrıca Abrams; Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) ve Poe’nun (Oscar Isaac) birlikte bir maceraya atılacağını da özellikle belirtti.

D23 Expo’da filmin fragmanıyla karşımıza çıkan yeni detaylar ise, hayranların daha pek çok sürprize karşı hazırlıklı olması gerektirdiğini gösterdi. Rey’in “Bu çok tehlikeli. Yalnız gitmeliyim.” şeklinde Finn’i uyardığı ve Kylo Ren ile Darth Vader maskesinin karşılaştığı sahnelerin arka arkaya gösterilmesi, yeni sürprizlerin de habercisi olarak yorumlanabilir.

- Reklam -

Darth Vader maske Star Wars

The Force Awakens sinemanın en ikonik karakterlerinden Darth Vader’ın maskesini beyazperdeye taşırken, The Last Jedi bunu pas geçmişti. Kylo Ren’in karanlık tarafa olan bağlılığını aktarma adına, Episode 7’de Vader’ın maskesinin sembolik olarak kullanılması Abrams’ın fikri. Bu açıdan bakıldığında, maskenin Episode 7’de yer alması ve Episode 8’de bulunmaması şaşırtıcı değil. Vader’ın maskesinin aksine, The Last Jedi’da Kylo Ren’in karanlık tarafa olan bağlılığı, Yüce Lider Snoke’u öldürüp First Order’ın (İlk Düzen) başına geçmesi ile aktarıldı.

D23 Expo’da ortaya çıkan fragman ile Darth Vader’ın maskesinin dönüşü kesinleşti.

The Rise of Skywalker’da maskenin geri dönüşünün altında yatan nedenler, filmin gösterim tarihine dek tartışılacak bir durum. Episode 7 ve 8’de Ben Solo’nun büyükbabası Anakin Skywalker’ı örnek aldığını ve zaman zaman Kylo Ren kimliğiyle çelişkiler yaşadığını gözlemledik. Babası Han Solo’yu öldürmesiyle başlayan ve farklı olaylarla devam eden karanlık tarafı benimseme süreci, Vader’ın maskesinin geri dönüşüyle tekrardan desteklenecek olabilir. Diğer bir teori ise, Kylo Ren’in maske üzerinden büyükbabası Anakin Skywalker ile bağlantı kurduğunu akla getiriyor. Ayrıca, İmparator’un Episode 9’da dönecek olması, Kylo Ren’in daha önce maske üzerinden Palpatine ile sürekli bir iletişim içinde olduğunun da kanıtı olabilir.

Darth Vader maske Star Wars

- Reklam -

Beyazperdenin en ihtişamlı figürü Darth Vader’ın maskesinin bile Star Wars evreninde tekrar yer alması hayranlar için önemli bir durum. Abrams’ın bunu Episode 9’da ne şekilde gerçekleştireceği ve altında yatan nedenlerin ne olacağı ise merak uyandırıcı. Gösterim tarihi yaklaştıkça daha fazla ayrıntıya sahip olabiliriz. Star Wars: The Rise of Skywalker ile ilgili yeni gelişmelerden haberdar olmak için Kayıp Rıhtım’ı takip etmeye devam edin.

Sizce eleştirilerin hedefindeki yeni üçleme başarılı bir şekilde sonlandırılacak mı? Palpatine gibi aşina olduğumuz farklı Star Wars karakterlerini de yeni filmde görebilir miyiz? Yeni filmden beklentileriniz neler?

Görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Disney’in Yeni Star Wars Dizisi The Mandalorian, İlk Fragmanıyla Bizlerle

* Ewan McGregor’lı Star Wars Dizisi Obi-Wan Hangi Dönemde Geçecek?

Kaynak: Screen Rant

Berkay Onbeş

1990, Aydın doğumlu. 2013 yılı Trakya Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümü çıkışlı. 2018 yılı itibarıyla da Anadolu Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik yüksek lisans mezunu. Şu an İzmir’de ikamet etmekte. Bilumum kasvete müzik, edebiyat, film, dizi ve oyun aracılığıyla savaş açtığından, gerçek dünya ile bağlantısının zaman zaman koptuğuna inanmakta. Şiir hayatının merkezi, bundandır ki kendisi de şiir yazmaya hevesli. Tüm dünya şairlerini takip edip kendi şiirine yansıtmaya çalışsa da, özellikle Rainer Maria Rilke ve Jorge Luis Borges sevdalısı. Ayrıca progresif rock grubu Tool, bunun yanı sıra “Star Wars” ve “Sandman” hayranı.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Anlaşılan saçma sapan işler yapacaklar. Bir kere Kylo Ren’i oynayan Adam Driver son derece kötü bir oyunculuk sergiliyor. Hiç beğenmiyorum. şapşal bir görüntüsü var. Bu derece önemli bir karakter için keşke başka bir oyuncu bulsalardı

  2. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Mümkünse dönmesin. Hatta iyisimi hiç SW filmi dizisi çekilmesin bundan sonra.

  3. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Filmi çekilmesin de dizilere bir şans verelim bence :wink:

  4. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Verelim bakalım :grinning: dizilerin güzel olmasını ümit ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Black Panther 2'nin Yayın Tarihi Açıklandı

Black Panther 2’nin Vizyon Tarihi Açıklandı

Steampunk Mimarisi

Gizemli Bir Hayal Gücünün Ürünü: Steampunk Mimarisi