in

Star Wars: Episode IX’ın Yönetmenlik Koltuğunda Tanıdık Bir İsim Oturacak!

Yeni Star Wars üçlemesinin ilk filmi Güç Uyanıyor’un da yönetmenliğini yapan J.J. Abrams, geçenlerde yolların ayrıldığı Colin Trevorrow’un yerini alarak serinin dokuzuncu filminin yönetmeni oldu.

J.J. Abrams
- Reklam -
- Reklam -

Biz hala 15 Aralık’ta gelecek olan Star Wars: The Last Jedi için bekleyeduralım Disney‘in Star Wars evreninin diğer filmleriyle ilgili yaşadığı sıkıntılar sürüyor. Önce Han Solo filminin yönetmenleri Phil Lord ve Christopher Miller ile yollar ayrılmış ve yerlerine tecrübeli yönetmen Ron Howard getirilmişti. Daha sonra da yeni üçlemenin son halkasını yönetecek olan Colin Trevorrow ile yolların ayrıldığı haberini aldık. Bugün de öğrendik ki Trevorrow’un yerine gelen isim evrene yabancı birisi değil, yedinci filmin de yönetmenliği ve senaristliğini üstlenen J. J. Abrams Star Wars’a geri dönüyor.

Safety Not Guaranteed isimli bağımsız film ile iyi bir çıkış yakalayan Colin Trevorrow gişede beklenenin epey üstünde başarı sağlayan Jurrasic World ile bilinirliğini pekiştirmiş ve dokuzuncu Star Wars filminin başına getirilmişti. Ancak Trevorrow’un son filmi The Book of Henry hem gişede patladı hem de eleştirmenler tarafından hiç beğenilmedi. Zaten kısa bir süre sonra da Lucasfilm ve Trevorrow arasında yaşanan sanatsal uyuşmazlıklar nedeniyle yönetmenin projeden ayrıldığı açıklandı.

Bildiğimiz kadarıyla filmi yönetmesi için ilk teklif, sekizinci film The Last Jedi’ı yazıp yöneten Rian Johnson‘a gitmiş fakat Johnson teklifi kabul etmemiş. Disney risk almak istememiş olacak ki ikinci tercihleri de J.J. Abrams olmuş. Yalnız Güç Uyanıyor’un Star Wars hayranları arasında sebep olduğu ihtilafı düşünürsek bu ne kadar mantıklı bir karar tartışılabilir. Daha önce Derek Connoly’nin yazacağı açıklanan senaryoyu ise Abrams ile Chris Terrio beraber yeniden yazacaklar. Terrio her ne kadar 2013’te Argo ile Oscar almış olsa da kendisinin Batman v Superman: Adaletin Şafağı filminin senaristlerinden biri olduğunu da unutmamak gerekiyor.

- Reklam -
- Reklam -

Lucasfilm’in başkanı Kathleen Kennedy‘in konuyla ilgili açıklaması şöyle:
J.J. Güç Uyanıyor ile isteyebileceğimiz her şeyi bize verdi ve üçlemeyi sonlandırmak için geri dönmesinden heyecan duyuyorum.
Rian Johnson’ın yazıp yönettiği Star Wars: The Last Jedi 15 Aralık 2017‘de sinemalarda olacak. 25 Mayıs 2018‘de ise Ron Howard’ın yönetmenliğini yaptığı, tam adını henüz bilmediğimiz Han Solo filmini izleyebileceğiz. Bunlar ve Episode IX dışında bir de Obi-Wan Kenobi filminin yapım aşamasında olduğunu da hatırlatalım.

Yeni haberler gelene kadar güç sizinle olsun.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

hakikaten sevin okyay ust

Sevin Okyay’ın Hayatı Kitap Oldu: “Hakikaten”

armada ust

Ernest Cline’ın Son Romanı “Armada” Artık Türkçe!