in ,

Star Wars Filmlerinde Olması Düşünülen Fakat Gün Yüzü Görmeyen 10 Şey

Star Wars evreninde George Lucas tarafından düşünülen fakat seyirciye hiç sunulmayan 10 fikrin derlendiği listeyi sizler için çevirdik.

Star Wars
- Reklam -
- Reklam -

Birçok sanatçı Star Wars gibi bir evreni yaratmayı sadece hayal edebilir, fakat George Lucas bunu başarabilen tek kişi oldu. Star Wars hayranları olarak Lucas’ın verdiği her kararı sevmiyor olsak da Star Wars’ı bize sunduğu için ona elbette minnettarız. Onun fikirleri olmasaydı devam filmleri, yan hikayeler ve Star Wars ile ilgili diğer her şey olmazdı.

Ancak o çok sevdiğimiz Star Wars evreninin tam olarak Lucas’ın amaçladığı Star Wars olmadığını da söylemek gerekiyor. Yıllar boyunca yapım birçok değişikliğe ve revizyona uğradı. Fikirlerin bazıları ise seyirciye ulaştığında ilk hallerinden çok farklıydı. Screen Rant George Lucas tarafından düşünülen fakat seyirciye hiç sunulmayan 10 fikri derlemiş, biz de bu güzel listeyi sizler için çevirdik:

10. Star Wars Filminin Orijinal İsmi

Star Wars George Lucas

- Reklam -

Birçok Star Wars hayranı, Star Wars Episode IV: A New Hope (Yıldız Savaşları Bölüm 4: Yeni Bir Umut)  filminin ilk olarak Star Wars ismi ile çıktığını, daha sonra bu ismi aldığını bilir. Episode IV kısmı, filmin öncesinde geçen daha fazla yapım olduğu noktasında ipucu barındırıyor ve izleyicilerin aklını karıştırıyordu. Ancak durum hep böyle değildi.

Lucas’ın bu film belirlediği ilk isim The Adventures of the Starkiller Episode 1: The Star Wars (Yıldızkatili’nin Maceraları Bölüm 1: Yıldız Savaşları) idi. Oldukça ağız dolusu ve tutkulu olan bu başlık serinin ilk düşünülen kahramanı Deak Starkiller’i işaret ediyordu. Neyse ki ünlü yönetmen bu ismi değiştirdi ve sadeleştirdi.

9. Boba Fett Aslında Darth Vader’ın Erkek Kardeşiydi

star wars boba fett darth vader empire strikes back

Boba Fett, Star Wars evrenindeki en sevilen karakterlerden biri. George Lucas, Return of the Jedi‘da Fett’e layık gördüğü o düş kırıklığı yaratan sondan sonra onu yeni üçlemede daha büyük bir rolde kullanmaya karar vermişti.

Boba Fett’i Attack of the Clones’da bir çocuk olarak görmemize rağmen esas fikir onun Anakin Skywalker’ın erkek kardeşi olduğunu ortaya çıkartmaktı. Star Wars evreninde sonradan ortaya çıkan bütün aile bağlarını düşündüğümüzde bile bu çok uzak bir ihtimal gibi görünüyor. Ayrıca orijinal üçlemeye herhangi bir katkı sunduğu da söylenemez. Sonuç olarak bu fikri unutmak akıllıca olmuş gibi duruyor.

8. İngilizce konuşan R2-D2

r2 d2 sideshow collectible

R2-D2’nun sesi serideki diğer her şey kadar aklımızda yer etmiştir. Sadece biplerle ve vızıltılarla iletişim kuran bu droid, sonraki her Star Wars filminde sevimli bir droid olmasını da bir nevi zorunlu kıldı.

R2 ilk tasarlandığında gördüğümüz hali kadar sevimli değildi. Kaba bir İngilizce aksana sahip bir droid olarak tasarlanmıştı. Lucas droidin anlaşılmamasının daha iyi olacağına karar vermeden önce aslında küfür etmeye meyilli ve kaba bir R2-D2 düşünüyordu. Yaptığı bu değişiklik ile R2-D2 filmin unutulmazları arasına girmeyi başardı.

7. İnsan Jabba

Jabba the Hutt with a Rodian in Star Wars A New Hope

1997 yılında A New Hope’un özel bir sürümü piyasaya sürüldüğünde en çok konuşulan sahneler Jabba the Hutt’a aitti. Aslında Jabba Return of the Jedi’a kadar izleyici karşısına çıkmamıştı. Ama Lucas’ın ilk fikri, kendisini daha ilk filmde çok farklı bir şekilde hikayeye dahil etmekti.

CGI teknolojisi ile onarılmış klasik karakter tasarımlarına baktığımızda Jabba’nın oyuncu Declan Mulholland tarafından canlandırılan bir insan olduğu görülüyor. Bu hali ile bildiğimiz Jabba the Hutt’tan daha az korkutucu olduğunu söyleyebiliriz.

6. Filmin Anlatıcısı Mace Windu’ydu

Samuel L Jackson as Mace Windu in Star Wars Prequels

Samuel L. Jackson tarafından oynanan Mace Windu karakteri, ikinci üçlemeye kadar ekranda görünmedi. Ama ilk tasarılarda orijinal üçlemenin önemli bir parçasıydı.

Star Wars’un yapımının çeşitli aşamalarında Mace Windu, Prenses Leia’nın erkek kardeşi ve Luke’un arkadaşı olarak hikayeye dahil edilmişti. Hatta Lucas fikrini değiştirmeden önce onu tüm efsanenin anlatıcısı olarak dahi düşünüyordu. Her ne kadar Windu ilk üçlemede kendine yer bulamasa da ismi Lucas’ın aklında yer etmiş olmalı ki yıllar sonra izleyicinin karşısına çıkabildi.

5. Herkese Bir Işın Kılıcı

Stormtroopers Lightsabers Concept Art

- Reklam -

Işın kılıçları Star Wars evreninin en havalı fikirlerinden biri ve günümüzde bu özelliğini hala sürdürüyor. Film sırasında sadece Jedi ve Sith tarafından kullanılabilen bu kılıçlar ilk tasarlandığında bu kadar özel değildi.

İlk düşünce ışın kılıçlarının lazer silahları (blasterlar) kadar yaygın olması yönündeydi. Her Stormtrooper ve haydut bir tane taşıyabilecekti. Lucas’ı savunmak gerekirse, böyle havalı bir fikri bulduysanız muhtemelen onu mümkün olduğunca ön plana çıkartmak istersiniz.

4. Bahçe Cücesi Yoda

Yoda concept

Frank Oz’un tasarımı ve usta kuklacılığı sayesinde Yoda, Star Wars evrenindeki en unutulmaz karakterlerden biri haline geldi. Birçok Star Wars hayranı, ikinci üçlemede CGI ile yeniden oluşturulan Yoda için heyecan duymuyor olsa da neyse ki bu bile neredeyse karşımıza çıkacak olan tasarımdan çok daha iyi.

İlk konsept tasarımlara göz attığımızda Yoda’nın bahçe cücesine benzer bir karakter olarak tasarlandığını görüyoruz.  Muhtemelen bir insan tarafından canlandırılacak karakter gülünç ve Star Wars evrenine ait değilmiş gibi duruyordu. Çok şükür bu fikir değişti ve ortaya o sevdiğimiz küçük yeşil Yoda çıktı.

3. Sürüngen Han Solo

Star Wars comic book featuring Han Solo as a green skinned alien with gills

Yapılan karakter tasarımı değişiklikleri arasında muhtemelen en önemlisi Han Solo‘ya ait. Harrison Ford’u ünlü yapmadan önce, Han Solo solungaçları olan bir sürüngen olarak düşünülmüştü.

Uzaylı tasarımları gerçekten etkileyici olsa da bu tasarım gerçekleşseydi filmin en karizmatik karakterine mal olacaktı. Ford’un bu hali ile karakteri oynamak isteyeceğini ve o kostüm içerisinde çekici olmak için mücadele edeceğini düşünmek oldukça zor.

2. Luke’un Ailesi

mark hamill luke skywalker returning to star wars

Luke ve Leia‘nın Darth Vader‘in çocukları olduğunun ortaya çıkması Yıldız Savaşları destanını sonsuza dek değiştirdi. Skywalker soyu, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de yapımın en büyük parçası olmaya devam edecek gibi duruyor. Fakat öğrendiğimiz bazı bilgilere bakınca insan ister istemez bu fikrin en başından beri olup olmadığını merak ediyor.

Empire Strikes Back’e ait eski taslaklarda, Luke’un babasıyla buluşması ve ikiz kız kardeşini araması ele alınmış. Fakat bu baba ve kardeş, Vader ile Leia değildi. Luke’un babasını ilk görüşü, kız kardeşinin galaksinin başka bir yerinde gizlendiğini söyleyen bir hayalet formunda oluyordu. Vader tercihinin çok daha etkili olduğunu kabul etmeyen yoktur herhalde.

1. Orijinal Devam Üçlemesi

Star Wars The Last Jedi Rey with lightsaber

Lucas Star Wars’ın haklarını Disney’e satıp yeni bir üçlemenin önünü açmadan önce, kendisi seriyi tekrar ziyaret etmeyi planlıyordu. Söylediğine göre Star Wars evreninin mikrobiyotik dünyasına ve bu dünyanın güçten beslenen “the Whills” adını verdiği yaratıklarına odaklanan bir devam üçlemesi çekecekti.

Lucas tüm serinin beyni olarak anlatmak istediği hikayeyi tamamlayabilmiş olsa daha iyi olacaktı belki, ama bu hikayeye garip bir yaklaşım gibi görünüyor. Ayrıca Lucas’ın kendisi de hayranların bu üçlemeden nefret edeceğini düşündüğünü söyledi. Sanki eninde sonunda elimize geçen üçlemeden de şikayetçi değiliz ya.


Peki sizin bu listeye ekleyebileceğiniz bir şey var mı? Ya da belki bazı maddeler için gerçekleşseydi daha iyi olabilirdi diye düşünüyorsunuz. Öyleyse forumumuza gelin ve hep beraber tartışalım.


Yakın Gelecekteki Bütün Star Wars Projeleri

Star Wars Filmi Game of Thrones’un Yapımcılarına Emanet

Star Wars: KOTOR Filminin Senaryosu Neredeyse Hazır

Star Wars Tema Parklarına Çok Az Kaldı!

Özgür Kuru

1988 Ankara doğumluyum. Jules Verne kitaplarıyla geçen gençlik yıllarım, bilimkurgu, doğa ve insanın kendini keşfetmesi gerektiğini idrak etmemle değişmeye başladı.

Profesyonel olarak bilişim sektörünün bir neferi olmakla birlikte motosiklet, bisiklet, kampçılık, olta balıkçılığı gibi hobilerle hayatımı süslemeye çalışıyorum. Stargate'e yetişememiş ve Stargate'ten sonra dizi izleyemeyen bir çeşit izleyiciyim.

Kitaptan uyarlanmış filmleri izlemeden önce mutlaka kitabını okumalıyım gibi bir toteme sahibim. Bu yüzden yıllarca ötelediğim filmler var. İzlememiş olmaktan değil fakat okumamış olmaktan, kitaplara her baktığımda pişmanlık duyduğumu da itiraf edeyim.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for HowardTheDuck HowardTheDuck dedi ki:
    1. madde keşke olsaymış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

J.G. Ballard

J.G. Ballard ve Geleceğin 40 Yılı

Osmanlı İmparatorluğu Klasik Çağ 1300-1600

Haftanın Kitabı #109 – Osmanlı İmparatorluğu Klasik Çağ 1300-1600