in

Star Wars: KOTOR Filminin Senaryosu Neredeyse Hazır

Star Wars: KOTOR döneminde geçecek filmin ilk senaryo taslağı neredeyse tamamlanmış. Filmin bir üçlemenin ilk halkası olması planlanıyor.

star wars kotor ust
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz gibi, bir süredir kulislerde Star Wars: KOTOR döneminde geçen bir film çekileceğine dair bazı haberler dolaşıyordu. Hatta daha sonra Game Of Thrones senaristleri David Benioff ve D.B. Weiss tarafından çekilecek yeni filmin bu dönemde geçeceği iddia edilmişti. Disney ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamış, tüm söylentiler havada kalmıştı. Şimdiyse sürpriz bir gelişmeyle karşı karşıyayız.

BuzzFeed News‘te yer alan bir habere göre Star Wars: KOTOR döneminde geçecek filmin senaryo taslağı neredeyse tamamlanmış bile. Dahası, bunun bir üçlemenin ilk filmi olması planlanıyor. Senaryoyu yazan kişiyse Alita: Savaş Meleği‘nden tanıdığımız Laeta Kalogridis. Kendisi ayrıca önümüzdeki dönemlerde gösterime girecek Avatar 2‘nin de senaryo ekibinde yer alıyor. Haberi hazırlayan kişi bunu üç ayrı kaynaktan teyit ettiği bilgisini de eklemiş.

Bununla birlikte Kalogridis’in yazdığı senaryonun Benioff ve Weiss’ın çekeceği filmle ilgili olup olmadığı kesin değil. Her ne kadar ilk söylentiler bu yönde olsa da Benioff ve Weiss’ın kendi senaryolarını yazdığı, KOTOR filmininse başka bir proje olduğu da söylentiler arasında. Şimdilik bunun gerçeği ne kadar yansıttığı kesin değil. Aynı şey filmlerin oyunları ne kadar konu alıp almayacağı için de geçerli elbette. Tamamen farklı karakterlere ve hikâyelere odaklı yapımlar görmemiz de mümkün.

- Reklam -

Eğer söylentiler doğruysa Laeta Kalogridis, The Empire Strikes Back‘in iki senaristinden biri olan Leigh Brackett’ın ardından bir Star Wars filmi yazan ikinci kadın olacak.

- Reklam -

Star Wars: KOTOR (Knights Of The Old Republic), Galaktik İmparatorluk’un kurulmasından yaklaşık 4000 yıl önceki bir zaman dilimini konu alıyor. Sithlerin üstün olduğu, Jediların ise neredeyse dağıldığı bu dönemde ışın kılıçlarının yanı sıra normal kılıçlar da görülür. Hatta R2D2 gibi robotların ilk prototipleri etrafta dolaşır. Kısacası çok, çok eski zamanlarda geçer. Hem BioWare‘in yaptığı ilk oyun, hem de Obsidian‘in devam oyunu KOTOR 2, gelmiş geçmiş en iyi RYO’lar arasında gösterilir.

Gelişmeleri merakla takip ediyoruz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    İçimde bir umut kırıntısı hala var.

    N’OLUR GÜZEL OLSUN!!!

  2. Avatar for ybn ybn dedi ki:

    Güzelim filmi bu iki kibirli mahvedicek. :rage:

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Keşke Benioff-Weiss ikilisi dahil olmasaydı Star Wars’a…

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Oyunun sevenleri yıllarca devam oyunu gelsin, gelsin, diye beklemişlerdi. Star Wars markası son yıllardaki, bu işin sonu ne olacak, durumunda olmasaydı, uyarlama haberi kıyamet kopartırdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batman tom king ust

Sürpriz Gelişme: Tom King, Batman’i Bırakıyor

isik erguden yky ust

Çevirmen Işık Ergüden’den Yapı Kredi Yayınları’na Açık Mektup