in

Star Wars Fimlerinde Geliştirilmek İstenen Prenses Leia Hikâyesi Ortaya Çıktı

Star Wars yıldızı Carrie Fisher’ın kardeşi Todd Fisher, verdiği bir röportajda planlar dahilindeki son Jedi’ın aslında Luke değil, Leia olduğunu söyledi.

Carrie Fisher Star Wars
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars hayranlarının biricik prensesi Leia Organa’ya hayat vermiş olan Carrie Fisher, 2016 yılında hayata gözlerini yumdu. Oysa hem kendisinin, hem de meslektaşlarının planları onun meslek hayatına Leia olarak birkaç sene daha devam edeceği yönündeydi. Fisher’ın aramızdan ayrılmasıyla birlikte dünya sadece başarılı bir oyuncuyu kaybetmedi; aynı zamanda Star Wars evreni en değerli karakterlerinden bir tanesine elveda demek zorunda kaldı.

Fisher 2015’te yıllar sonra Leia rolüne geri dönüş yapmıştı. Ancak 2016’daki ölümünün ardından, onun yokluğunun hikâyede kısmi bir boşluk açacağı anlaşıldı. Neyse ki yönetmenlerin ellerinde Carrie Fisher ile önceden çektikleri, ancak filmlere eklemedikleri görüntüler vardı. Bu sayede Leia, Star Wars: The Last Jedi filminde de varlığını sürdürdü. Ancak problem şuydu ki aralık ayında vizyona girecek Rise of Skywalker filmi için yeterince görüntü yoktu. Bu da haliyle filmin yönetmeni J.J. Abrams’ı zorlu bir sürece soktu.

Fisher’ın erkek kardeşi geçtiğimiz günlerde, Rise of Skywalker’ın asıl Leia planları hakkında bazı bilgiler verdi. Çünkü orijinal plandaki ’Son Jedi’ aslında Luke Skywalker değil, onunla aynı kanı taşıyan Leia Organa/ Skywalker idi. Todd Fisher, bu üçlemenin son filminde zirvede olacak karakterin aslında Leia olarak planlandığından bahsetti. Sorun şuydu: Bir Jedi olarak beyaz perdede gösterilmek istenen Leia’nın ne ekranlara taşınan kayıtlarında, ne de yayınlanmayan kayıtlarda ışın kılıcı taşıdığı tek bir sahne dahi kaydedilebilmişti.

- Reklam -

Leia Organa Son Filmde 8 Dakika Gözükecek

Star Wars-The-Last-Jedi-Rey-with-lightsaber

The Last Jedi filmi, Leia’nın uzayda istediği gibi hareket ettiği sahne aracılığıyla, izleyenlere onun da The Force’u kullanma yetisinin olduğunu kanıtlamıştı. Bu da demek oluyor ki Leia bir ışın kılıcını eline aldığı takdirde, bir Jedi kadar asil şekilde dövüşebilirdi. Ancak Todd Fisher bunun öyle demek olmadığını belirtmek için Obi Wan ve Leia’yı kıyaslıyor. Leia son filmde Obi Wan’ın yaşlarındaydı diyor; ardından da Obi Wan’ın sürekli çalışarak, yaşlılığını izlediğimiz filmlerde zirvedeki haline geldiğini belirtiyor. Yani Leia bir anda Forca Awakens’la birlikte eline ışın kılıcı alıp birilerini parçalamaya başlamış olsaydı, hikâyede büyük bir boşluk oluşacaktı. Kısaca Leia bu şekilde yetişmedi, ne kadar içerisinde Force’u barındırsa da o her zaman stratejilerin kadını oldu.

- Reklam -

Todd bunların yanı sıra Rise of Skywalker’da ortalama sekiz dakika gözükmesi planlanan Leia sahnelerinin nasıl oluşturulduğundan bahsediyor. J.J. Abrams ve Carrie Fisher’ın arkadaş olduklarını, Abrams’in Fisher için delicesine bir sevgi beslediğini de söylüyor. Görüntülerin nasıl oluşturulduğuna gelinecek olursa, Fisher’ın yaşlılığının bulunduğu bütün kliplerin teker teker durdurarak izlendiğini ve analiz edildiğini; ardından büyülü bir şekilde ters mühendislik sayesinde hikâyeye enjekte edildiğini açıklıyor. Carrie’nin bizimle sanki diğer taraftan iletişime geçiyormuş gibi olduğunu hissettiğini de ekliyor.

Star Wars’un güncel üçlemesine bir son getirecek olan Rise of Skywalker filmi, 20 Aralık 2019’da ülkemizde vizyona girecek.


* Taht Oyunları Yaratıcıları Star Wars’tan Ayrıldı

* Star Wars 9 Filminin Süresi Açıklandı

Kaynak: DigitalSpy

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys

The Boys 2. Sezon Çekimleri Tamamlandı

Avengers: Endgame hela ve thanos

Avengers Filmleri Hela’nın Thanos’tan Güçlü Olduğunu Kanıtladı