in

Star Wars: The Rise of Skywalker Tüm Zamanların En İyi İkinci Noel Gişesini Yaptı

Star Wars: The Rise of Skywalker, kötü açılışına rağmen hızlıca toparlandı ve tüm zamanların en iyi Noel açılışını yapan ikinci film oldu.

Star Wars: The Rise of Skywalker noel
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars markası Disney tarafından satın aldığından beri serinin filmleri Noel ile bağlantılı bir hal almaya başladı. Bir çeşit Noel geleneğiyle Star Wars filmleri çıkarma politikası izleyen Disney; bu sene de gişede haftayı galip olarak bitirmeyi başararak tüm zamanların en iyi ikinci Noel gişesini yaptı.

Star Wars: The Rise of Skywalker filmi haftayı her ne kadar galip bitirse de üçlemenin diğer filmlerine kıyasla en düşük açılışı yapmıştı. Dünya çapında 176 milyon dolar gişe yapan The Rise of Skywalker, açılışında 247.9 milyon dolar gelir sağlamış olan The Force Awakens’ın hayli gerisinde kaldı. 220 milyon dolar gişe yapmış Last Jedi’a ise biraz daha yaklaştı. Kendi üçlemesinin yanı sıra Rise of Skywalker’ın bu açılışı, Avengers: Endgame’in açılışında yaptığı kazancın ne yazık ki yarısına bile denk gelmiyor.

Ancak hafta ilerledikçe şans yeni Star Wars’un yüzüne güldü. Açılışıyla Last Jedi’ı bile geçememiş olan Rise of Skywalker, çarşamba günü itibariyle gelirini hayli katladı. Sadece çarşamba günü 32 milyon dolar kazanç sağlayan yapım, bu sayede en iyi Noel açılışı yapan filmler arasında ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. Yapımın kazancı bugün içerisindeyse yine dünya çapında 500 milyon doları bulmuş olarak gözüküyor.

- Reklam -

Disney Sonraki Yılların Aralık Ayına Yeni Başlıksız Filmler Ekledi

star wars the rise of skywalker inceleme

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Star Wars: Rise of Skywalker oldukça karmaşık yorumlarla yüzleştiğinden dolayı Disney bir korku içerisindeydi. Çünkü profesyonel eleştirmenler tarafından gelen yorumların izleyici kitlesinde düşüş yaratma olasılığından korkuluyordu. Ancak görülen o ki korkulan olmadı ve Rise of Skywalker gişedeki yükselişine başladı. Yapımın önümüzdeki haftalardı 1 milyar dolar barajını aşarak Disney’e uçuk miktarlar kazandıran yapımlar arasına gireceği tahmin ediliyor.

Disney bu seneki Star Wars’u tekrar aralık ayında vizyona sokarak işleri tersine çevirdi. Çünkü geçen sene mayıs ayında vizyona girmiş olan yan film Solo, Deadpool 2 ve Avengers: Infinity War arasındaki bir zamana denk gelerek gişede hayli sönük kalmıştı. Disney aralık ayının kendine şanslı geldiğini anladığından dolayı, 2022, 2024 ve 2026’nın da aralık aylarını şimdiden başlıksız filmler için kendisine ayırtmış durumda. Bakalım Star Wars serisi ileriki yılların tatil sezonlarında hakimiyetini koruyabilecek mi?

- Reklam -

Son filmin gişede yine başarı elde edecek bir seviyede yükselişe geçmesini siz nasıl karşılıyorsunuz? Sizce film bunu hak ediyor mu?

Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızla katkıda bulunabilirsiniz.


* 2019’un En Çok Gişe Yapan Filmlerine Disney Damgası

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for YTarik YTarik dedi ki:

    Küfür yemesi gereken film The Last Jedi. Bu film aslında TLJ filmi için özür.
    0 beklenti ile gitsemde o başlarken çalan müzik ile o yazının akmasında gelen heyecan çok iyi valla ben istiyorum Star Wars izlemeye devam etmek. Arada Rogue One gibi harikalarda çıkıyor. Her sene çıkarmak yerine iki senede üç senede bir güzel bir Star Wars filmi çıksın ya :grinning: .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Horus'un Gözü

Horus’un Gözü: Antik Mısır Sembolleri

Wonder Woman Black Widow

2020 Yılının En Çok Beklenen Filmleri Seçildi