in

Yeni Star Wars Filmi Rogue Squadron’ın Çekimleri Ertelendi

Yeni Star Wars filmi Rogue Squadron’ın çekimleri zamanlama problemleri nedeniyle ertelendi. Patty Jenkins yönetmenliğindeki maceranın vizyon tarihi değişebilir.

Patty Jenkins Rogue Squadron Star Wars
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Star Wars filmi Rogue Squadron filmi bir süreliğine rafa kaldırıldı. Patty Jenkins’in yönetmen koltuğunda bulunduğu Yıldız Savaşları yapımının bazı zamanlama hatalarından dolayı ertelendiği duyuruldu. 2019 sonunda beyaz perdeye gelen Rise of the Skywalker’dan sonra genişletilmiş evreni sinemalara aktaracak filmin çekimlerine ne zaman başlanacağı henüz bilinmiyor.

İlk duyurulduğunda çıkış tarihi Aralık 2023 olarak gösterilen Rogue Squadron bazı zamanlama sıkıntıları yaşıyor. Geçen günlerde filmin senaryosunun tamamlandığı, oyuncu seçimleri ve çekimlerin yakın zamanda başlayacağı duyurulmuştu. Ancak yönetmen Patty Jenkins’in Wonder Woman 3 çekimlerine öncelik vermesi sebebiyle çalışmalar ileri bir tarihe taşındı. Yapımın sinemaya çıkış tarihinin de değişebileceği konuşuluyor.

Rise of the Skywalker filminin 2019 yılının sonunda çıkmasından bu yana Lucasfilm beyaz perdeye herhangi bir yapım taşıyamadı. Yazarlığını Matthew Robinson’un üstlendiği Rogue Squadron’ın 2023 yılının sonunda sinemalara gelmesi planlanıyordu. Filmin çıkış tarihinin de muhtemel ertelenmesi sonrası Star Wars beyaz perdeden bir süre daha uzak kalacakmış gibi görünüyor.

- Reklam -

Patty Jenkins: Star Wars Rogue Squadron En İyi Savaş Pilotu Filmi Olacak

Patty Jenkins Rogue Squadron Star Wars

Aralık 2020’de Disney’s Inventors Day etkinliğinde çıkacağı açıklanan film, ilhamını X-Wing kullanan bir savaş pilotundan alıyor. Jenkins yaptığı açıklamada üzerinde çalıştığı filmin şimdiye kadar yapılmış “en iyi savaş pilotu filmi” olacağını söylemişti.

Yakın zamanda Gal Gadot, yönetmenliğini Patty Jenkins’in üstlendiği Wonder Woman 3 senaryosunun tamamlandığını doğrulamıştı. Çekimlerine başlanan film Lynda Carter’ı yeniden DC kahramanı olarak beyaz perdeye taşıyacak. Ayrıca Gal Gadot’un başrolünde oynadığı ve Patty Jenkins’in yönetmenliğini üstlendiği bir başka yapım olan Cleopatra filminin çalışmaları da devam ediyor. Dolayısıyla Jenkins’in bu yoğun süreci bitirene kadar Rogue Squadron filmine geri dönebileceği düşünülmüyor.

- Reklam -

Star Wars evreni beyaz perdede sessiz kalsa bile başarılı dizileriyle televizyon ekranlarında yerini alıyor. The Mandalorian’ın ardından Disney+’ın yeni Yıldız Savaşları dizisi The Book of Boba Fett de Aralık 2021’de izleyici ile buluşacak. Ayrıca Obi-Wan Kenobi, Andor, Ahsoka ve The Mandalorian 3. sezonu ile Star Wars evreni büyümeye devam ediyor.

Rogue Squadron’ın yapım sürecine ne zaman başlayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Siz Rogue Squadron filminin ertelenmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Old Republic çekin kardeşim.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Bu haber ilk çıktığında “takvim uyuşmazlığı” gibi bir neden öne sürülmüştü. Ancak durumlar pek öyle değilmiş.

    Eski The Hollywood Reporter editörlerinden Matthew Belloni’nin dediğine göre yeni Star Wars filminin ertelenmesinin asıl sebebi “yaratıcı farklılıklar”. Belloni’ye göre Patty Jenkins ve Lucasfilm yöneticileri, uzun süredir devam eden film için bir senaryo üzerinde çalışıyorlar ama bir türlü anlaşamıyorlar. Jenkis de bu nedenle projeden bir süre uzaklaşıp elinde olan diğer işlere ağırlık vermeye karar kılmış.

  3. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Dizilerle devam etmeleri daha iyi bir seçim sanki.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Squid Game 2. Sezon onay

Squid Game 2. Sezon Geliyor: Yönetmenden Resmi Açıklama

One Piece dizisi netflix

One Piece Dizisinin Oyuncu Kadrosu Açıklandı: Hasır Şapka Korsanları Maceraya Hazır