in

Star Wars: The Rise of Skywalker Filmine İlk Yorumlar Gelmeye Başladı

20 Aralık 2019’da vizyona girecek olan Star Wars: The Rise of Skywalker filmine ait spoiler içermeyen ilk yorumlar gelmeye başladı.

Star Wars: The Rise of Skywalker
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars serisinin merakla beklenen 9. adımı Star Wars: The Rise of Skywalker için eleştirmenler tarafından ilk yorumlar gelmeye başladı.

Lucasfilm’in Disney tarafından satın alınmasıyla yıllar sonra yeni maceraları gelen Star Wars’ın yeni üçlemesinin sonuncu halkası nihayet bu cuma (20 Aralık 2019) günü vizyona giriyor. The Rise of Skywalker (Skywalker’ın Yükselişi) adını taşıyan yapımın galası da önceki gün Amerika’da yapıldı.

[Star Wars: The Rise of Skywalker Detaylı İncelemesi İçin Tıklayın]

Pazartesi gecesi düzenlenen dünya prömiyerini izleyen birçok isim de çıktıktan sonra soluğu Twitter’da aldı ve filmle ilgili ilk izlenimlerini aktardı. Normalde film için yorum ambargosu 18 Aralık Çarşamba gününe kadar devam ediyor. Fakat filmi izleyen şanslı kitleden bazı isimler, paylaştıkları Tweet’lerle bu ambargoya pek de kulak asmadılar. Elbette hiçbir yorum spoiler içermiyor.

- Reklam -

Yapılan galaya filmin yönetmeni J.J. Abrams ile birlikte Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyeg ve Oscar Isaac gibi oyuncular katıldı. Sinema eleştirmenleri ve basın mensuplarının izlediği film için spoiler’sız şekilde paylaşılan ilk yorumların olumlu olduğu ve Disney’in yüzünü güldüreceğe benziyor.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Peki filmle ilgili kimler neler yazdı?

Uproxx sitesinden Mike Ryan’a göre bu filmin en karmaşık Star Wars yapımı olduğunu söyledi ve şu şekilde devam etti:

“Sevdiğim birçok şey var. Ancak sadece ilk yarısı bile o kadar çok şey içeriyor ki, kendi başına üç film olması gerektiğini hissettiriyor.”

Variety editörü Adam B. Vary bu filmde birden çok film olduğu söyledi. Fakat en iyi yanının serinin en huzurlu ve en insancıl filmi olduğu yönünde bir çıkarımda bulundu.

IGN’den Laura Prudom’un yorumu ise şu şekilde oldu:

“Vermek istedikleri duygu yoğunluğu harika ve birçok hesaplaşma var (bazıları kazanılmış, bazıları değil). Ancak yapılan bazı seçimlerin de mantıksız olduğu gözlerden kaçmıyor.”

Star Wars: The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker Cevaplanmamış Soru Bırakmıyor

Screen Rant editörü Rob Keyes ise heveslendirici bir yorumda bulundu.

- Reklam -

“Bu destan için son derece tatmin edici ve büyük bir son. Bir şekilde sorunları, sorunlu karakterleri ve The Force Awakens ile The Last Jedi filmlerinden de cevaplanmamış soruları ele alıyor.”

Fandango’dan Erik Davis de son filmi epik olarak nitelendiriyor:

#TheRiseofSkywalker, her şeyden çok doldurulmuş müthiş bir final. Aksiyon, macera – cevaplar !! – mizah, kalp, sevgi ve cesaret.”

Görüldüğü üzere tüm yorumlar olumlu gözüküyor. Fakat hayranların ne düşündüğünü görmek için 20 Aralık 2019 tarihini beklememiz gerekecek.

Sizler Star Wars: The Rise of Skywalker filmini heyecanla bekleyenlerden misiniz? Yedinci ve sekizinci filmi nasıl bulmuştunuz? Ve destanın bu son macerası için ne tür final bekliyorsunuz?

Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Kanye West’ten Evsizlere Star Wars Temalı Konut Projesi

* Ewan McGregor, Obi-Wan’ın Detaylarını Paylaştı

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Durum iç açıcı görünmüyor. Disney, filmin puanları 5.6’lara kadar düşünce IMDb puanlamasını kaldırtmış.

    Beklentileri düşürmekte fayda var gibi…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tarihin En Eski Hikâyesi: Endonezya mağara resmi

Tarihin En Eski Hikâyesi: Endonezya’daki 44 Bin Yaşında Mağara Resmi

Superman: Red Son

Superman: Red Son Filminden İlk Fragman