in

Star Wars: The Rise of Skywalker Filmine Singapur’da Sansür

Star Wars: The Rise of Skywalker filminin Singapur gösteriminde, iki kadının öpüştüğü sahnenin kesildiği ortaya çıktı.

Star Wars: The Rise of Skywalker
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz hafta sonu vizyona giren ve dünya çapında önemli bir yer edinen Yıldız Savaşları efsanesinin son filmi Star Wars: The Rise of Skywalker filmi Singapur’da sansüre uğradı. Filmin sonlarına doğru iki kadının öpüştüğü sahne filmden kaldırıldı.

Star Wars: The Rise of Skywalker, önceki iki filme nazaran daha az bir izlenme oranıyla hafta sonu açılışı yapmış olsa da konuşulmaya ve tartışılmaya devam ediyor. J.J. Abrams’ın yönetmenliğini üstlendiği ve asıl maceranın son üçlemesini de tamamlamış olan yapım için farklı birçok tartışma sürerken, filmle ilgili beklenmedik bir sansür haberi geldi.

star wars the rise of skywalker inceleme 5

- Reklam -

BBC’nin paylaştığı habere göre Singapur’da filmin sonlarına doğru iki kadın direnişçinin öpüştüğü sahne kesildi. Singapur medya düzenleme kurumu IMDA’nın sözcüsü, Disney’in yaş sınırını düşük tutmak için sahneyi kesmeyi kabul ettiğini söyledi. Ülkemizde 10 yaş ve üstünün izlemesi için uygun bulunan film şu anda Singapur’da 13 yaş sınırıyla gösteriliyor. Şirket bu sahneyi çıkarmayı kabul etmeseydi film daha yüksek yaş sınırlarıyla gösterime girecekti.

Star Wars: The Rise of Skywalker Filmine Benzer Bir Sansür Birleşik Arap Emirlikleri’nde de Uygulandı

Filmin başka ülkelerde de aynı şekilde bir sansüre uğrayıp uğramadığı henüz bilinmiyor. Fakat gelen haberlere göre sahnenin Çin’de herhangi bir sansüre uğramadan gösterildiği ancak Birleşik Arap Emirlikleri’nde kesildiği belirtiliyor. Singapur medya düzenleme kurumu IMDA’ın iki yıl önce de eşcinsel bir gencin hikâyesini anlatan Love Simon adlı filme de 21 yaş sınırı getirdiği biliniyor.

star wars the rise of skywalker inceleme

- Reklam -

Hatırlarsanız daha önce benzer bir sansür durumu Blade Runner filminde de yaşanmıştı. Film çoğu ülkede 18 yaş sınırıyla gösterime girmesine karşın ülkemizde 15 yaş sınırıyla gelmişti. Ve sebebinin de bazı sahnelerin değiştirilmesi ve sansürlenmesi yüzünden olduğunu filmi izledikten sonra öğrenmiştik.

Siz yapılan bu sansür kararını doğru buluyor musunuz? Disney’in yaş sınırı sebebiyle ülkede daha fazla izleyiciye ulaşmak adına yaptığı bu değişiklik sansür sayılır mı?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* The Rise of Skywalker Sızdırılan Senaryo Doğru mu?

* Star Wars: The Rise of Skywalker Sonrası İlk Teşekkür Mark Hamill’dan

* Star Wars: The Rise of Skywalker İncelemesi – Bir Yıldız Savaşları Enkazı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kuzey Kore Mimarisi

Kuzey Kore Mimarisi: Retro Bilimkurguları Aratmayan Bir Dünya

the witcher 2. sezon

The Witcher 2. Sezonu Daha Düzenli Olacak