in

Star Wars: The Rise of Skywalker Sızdırılan Senaryo Doğru mu?

Star Wars: The Rise of Skywalker filmi vizyona girdi. Serinin yeni bölümüne mesafeli olan hayranların ise aklında tek bir soru var: Sızdırılan senaryo doğru mu?

Star Wars: The Rise of Skywalker
- Reklam -
- Reklam -

Ne eski Star Wars hayranlarını ne de yeni nesil izleyicileri memnun edebilen dokuzuncu Yıldız Savaşları filmi geçtiğimiz cuma günü vizyona girdi. Filmi izleyip izlememek konusunda kararsız olanların ise en çok merak ettiği mesele “sızdırılan senaryo”nun doğruluğu oldu. Hatırlayacağınız üzere senaryonun önemli bir kısmı sızdırılmış ve Disney konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Peki Star Wars: The Rise of Skywalker filminden haftalar önce sızdırılan bu senaryolar ne anlatıyordu?

Öncelikle şunu belirtelim. 9. filmle ilgili geçtiğimiz yıl da dahil olmak üzere sızdırılan birkaç senaryo var. Bizler bunlardan en yeni olan ve aralık başında sızdırılan senaryoyu kısaca ele alarak ilerleyeceğiz. Ve tekrar etmekte fayda var. Eğer filmi henüz izlemediyseniz buradan sonra yazılan bilgiler çok fazla SPOILER içermektedir!

- Reklam -

Overlord DVD tarafından sızdırılan senaryoda anlatılan bilgiler arasında şunlar yer alıyordu.

Star Wars: The Rise of Skywalker Rey

Star Wars: The Rise of Skywalker Sızdırılan Senaryo Konusu

  • Filmin son sahnesinde Rey bir başka kadına açıkça şunları söylüyor: “Ben Rey’im. Rey Skywalker.”
  • Skywalker’ın Yükselişi adının nereden geldiği anlaşılıyor. Film, Jedi ile eşanlamlı olarak Skywalker adını kullanıyor. Filmin sonunda Jedi tanımı Skywalker ile değiştiriliyor.
  • Bir önceki sızan senaryoda bahsi geçen gizli jedi söylentisi filmden kaldırılıyor. Leia’nın bir Jedi olduğu söylentisi ve Luke ile jedi eğitimi aldığı sahneler filmden çıkarılıyor.
  • Kylo Ren ve Rey arasında Güç aracılığıyla yapılan görüşmeler bu filmde de devam ediyor. Bu bağın kuvvetlenmesi sonrasında Kylo iyi tarafa geçiyor ve Rey’e aşık oluyor.
  • Rey’in anne ve babası bir sith hançeriyle öldürülüyor. Hançerin üzerinde bazı rünler görülüyor. Bu dili çevirmesi için C-3Po’ya reset atılıyor ve bu nedenle hafızası siliniyor. Ve bunu yaptıktan sonra Sith hançeri, Rey’i başka bir gezegene götürüp Palpatine’i bulmasını sağlıyor.
  • Zorri Bliss karakteri bir sith suikastçısı değil. Rey’in ebeveynlerinin ölümlerinden de sorumlu değil. Karakter, Poe’nun kaçakçılık günlerinden bir arkadaşı. Maskesi filmin tamamında kafasında duruyor. Sadece bir noktada siperliği kaldırıyor, böylece Poe ile flört ederken gözleri görünüyor.
  • İmparator bilinmeyen bölgelerde saklanıyor ve yeni bir İmparatorluk filosu kuruyor. Kylo’nun kendisine katılmasını istiyor, ancak nihai plan Rey’i de katmak.
  • Palpatine Rey’in büyükbabası çıkıyor.
  • Filmin sonunda Palpatine ile savaşmak için Luke, Anakin ve Leia’nın Güç sayesinde görünüp Rey’e yardım ettiği kısımlar senaryodan çıkarılmış. Bunun yerine Rey’le konuşup o şekilde kendisine destek oluyorlar. Rey’e yardım eden kişi Kylo Ren oluyor.

Sızdırılan senaryoda bahsedilen başlıkları kısaca bu şekilde özetleyebiliriz. Peki sızıntılara kıyasla neler oldu?

C-3PO in STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER

Star Wars: The Rise of Skywalker Filminde Olanlar

Maalesef sızdırılan ne varsa neredeyse tamamıyla doğru diyebiliriz. Burada bahsetmediğimiz bazı küçük ayrıntılar da aynı şekilde gerçekleşti. Filmi izlediyseniz burada gördüğünüz başlıkların sadece daha ayrınılı bir şekilde izlendiğini fark etmişsinizdir.

Örneğin Kylo ve Rey arasında yaşanan duygusal çekim kısmı doğru ama film boyunca bize bunu hiç göstermediler. Palpatine ile yaşanan savaş sırasında Rey’in ölümle yüzleşmesi ve yaralanan Kylo’nun gelip Güç yardımıyla onu kurtarışını izledik. Ardından yaşanan öpüşme ve sonrasında Kylo’nun Güç’le bir oluşunu gördük. (Bununla birlikte Leia’nın cesedi de aynı şekilde güçle birleşti.)

Hançer konusunda söylenen hemen hemen her şey doğru çıktı. Gerçekten de üzerindeki Sith dilini tercüme edebilmesi için C-3Po’nun kodlarıyla oynaması ve sıfırlanma sonrasında hafızasının da silinmesi gerekiyordu. Böyle de oldu. Ama tabii r2-d2 öncesinde hafızasından bir kopya oluşturduğu için filmin sonunda bir kez daha eski haline döndü.

- Reklam -

star wars the rise of skywalker inceleme 4

Yine Poe’nun flörtleştiği Zorri Bliss karakteri hakkında da tahmin edilen tüm bilgiler doğru çıktı. Tüm film boyunca kasketini çıkarmadı, sadece gözlerini gördük.

Sızdırılan senaryoda Millennium Falcon’un havaya uçtuğu bir sahnenin olduğu ve daha sonra kaldırıldığı söyleniyor. Pek tabii bununla da ilgili bir şey göremiyoruz. Yani bu sızıntı da doğru çıkıyor.

Doğru olmadığını söyleyebileceğimiz ilk şey Jedi tanımının Skywalker ismiyle yer değiştirmesi. Böyle bir şey gerçekleşmiyor. Filmin sonunda Rey sadece kendini bir Skywalker olarak tanıtıyor. İkinci olarak da Leia’nın Jedi eğitimi sahneleri filmde olmayacak deniyordu ama bu sahneler de filmde yer aldı.

star wars 9 9

Gördüğünüz gibi film gösterime girmeden 2-3 hafta önce söylenen her şey tamamıyla doğru çıkıyor. Disney’in onca önlemine rağmen, filmle ilgili bu tarz sızmaların olmasına siz ne diyorsunuz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Star Wars: The Rise of Skywalker İncelemesi – Bir Yıldız Savaşları Enkazı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Maalesef kurbanlardan birisi de benim. :smiley: Reddit’te fan teorisi olarak okumuştum birebir gerçek çıkınca insan bir rahatsız oluyor. Bir daha bu tarz sızıntılara hiç bakmayacağım sanırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

night call oyun inceleme

Night Call: Dedektif Taksi Şoförü

the witcher

The Witcher Eleştirileri Sonrası Time Dergisi Tepki Çekti