in

Star Wars Evreninin Yeni Filmi Taika Waititi’ye Emanet Edilebilir

Star Wars evreninin yeni filmlerinden birisi için Taika Waititi ile görüşmeler sürüyor. Waititi, Thor: Love and Thunder sonrası Yıldız Savaşları’na dahil olabilir.

Star Wars Taika Waititi
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars evreninin yeni filmlerinden birisi için başarılı yönetmen Taika Waititi ile görüşmeler devam ediyor. Eğer süreç tamamlanırsa, Waititi, Thor: Love and Thunder sonrası yeni Yıldız Savaşları macerasının başına geçecek.

Eğer Taika Waititi’nin sinema macerasını yakından takip eden birisiyseniz, Waititi’nin aldığı yoldan etkilenmemeniz mümkün değil. 1975 Yeni Zelanda doğumlu yönetmen, 2010 yılında Boy adlı ödüllü filmiyle adından söz ettirmeye başladı. 2014’te kurmaca belgesel türündeki What We Do in the Shadows ile iyice çıkışa geçen Waititi, 2016’da Hunt for the Wilderpeople’ı çektikten sonra Marvel filmleriyle anılmaya başladı.

Taika Waititi Star Wars

- Reklam -

Team Thor adlı kısa filmden sonra; Thor: Ragnarok (2017) ile Marvel Sinematik Evreni’ne dahil oldu. Ragnarok ile oldukça sevilen Waititi, Disney+’ın Star Wars dizisi The Mandalorian’da da bir bölüm yöneterek dikkatleri iyice üzerine çekti. Yönetmenliğinin yanı sıra oyunculuğuyla da dikkat çeken Waititi, The Mandalorian’da ayrıca IG-11’ı da seslendirmişti. Şimdiyse Yeni Zelandalı yönetmenin yolculuğu, Star Wars’un derinliklerine doğru sürüklenecek gibi görünüyor.

Taika Waititi ile Hangi Star Wars Filminde Çalışılacağı Belli Değil

Star Wars: The Rise of Skywalker ile son Yıldız Savaşları üçlemesinin nihayete ermesiyle birlikte yeni filmler için yönetmen arayışları sürüyor. Taika Waititi ise bu noktada önemli bir aday. Disney, zaten Marvel yapımlarında güvendiği; The Mandalorian’da da iyice ikna olduğu bu ismi, yeni filmlerinden birisinin başına istiyor.

Lucasfilm’in başarılı yönetmenle tam olarak hangi Star Wars filmi için görüştüğü bilinmiyor. Şu ana kadar bilinen tek resmi Yıldız Savaşları sinema filmi, Kevin Feige’nin başında bulunduğu proje. Thor: Ragnarok’un yapımında Feige ile çalışan Waititi, zaten birlikte çalıştığı yapımcısıyla yeni Star Wars filminde de birlikte görev alabilir gibi görünüyor.

Waititi şu sıralar En İyi Film kategorisi dahil olmak üzere toplamda 6 dalda aday gösterildiği Oscar yarışında son filmi Jojo Rabbit ile gündemde. Ayrıca yönetmenliğini üstlendiği ve Frankie Adams – Michael Fassbender’ın oynadığı Next Goal Wins filmi şu an post-prodüksiyon aşamasında.

- Reklam -

taika waititi jojo rabbit

Başarılı yönetmen yakın bir zamanda Thor: Love and Thunder için yönetmen koltuğuna geçmeye hazırlanıyor. Ayrıca sürekli ertelenen Akira filmi de Waititi’nin ajandasında yer alan işlerden. Son olarak kendisini Terry Gilliam’ın 1981 tarihli Time Bandits filminden uyarlanan televizyon dizisinde, bir bölümün başında yönetmen olarak göreceğimizi hatırlatalım.

Peki siz Taika Waititi’li bir Star Wars filmine ne dersiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Star Wars: The Rise of Skywalker – Bir Yıldız Savaşları Enkazı

Kaynak: THR

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu adamın yönetmenliğini beğenmeyen bir tek benim sanırım.

  2. Avatar for Doranthir Doranthir dedi ki:

    Marvel’in amacı zaten kaliteli bir içerik üretmek değil. Tatlış, ponçik karakterler olsun birkaç tanede karizma trooper, sith/jedi vs tamamdır. Sonrasında gelsin figür ve oyuncak satışları.

  3. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Disney’in amacı bu zaten.

  4. Avatar for Doranthir Doranthir dedi ki:

    Sabah ayılamamışım Marvel’i nereden çıkarttıysam :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Seçkin Sarpkaya Öneriyor: Kayıp Rıhtım Okurları İçin 9 Kitap

Seçkin Sarpkaya Öneriyor: Kayıp Rıhtım Okurları İçin 9 Kitap

20th century fox logo disney

Disney, 20th Century ve Searchlight Logolarından Fox Adını Kaldırdı