in

Stephen King Uyarlaması Firestarter Hazırlıkları Hız Kazandı

Stephen King imzalı Firestarter (Tepki) bir kez daha beyaz perdeye geliyor. Filmin çekimlerinin bu yıl içinde başlaması hedefleniyor.

Stephen King Firestarter Tepki
- Reklam -
- Reklam -

Korku edebiyatının usta ismi Stephen King imzalı Firestarter, Kral’ın beyaz perdeye uyarlanacak işleri arasında yeni gözdelerden. Filmin senaryosunu kaleme alan Scott Teems’in verdiği söyleşi, yapıma dair yeni detayları ve çekim programını gözler önüne serdi.

“Yazarlık hâlâ bende. Yeni bir yönetmenimiz var; Keith Thomas. The Vigil adında harika bir film yaptı, bu sene yayınlanacak. Şimdi de Universal ve Blumhouse, Firestarter’a başlamak istiyor. Onlar için her zaman önemli bir projeydi. Bu sene çekebilmek için adımlar atıyoruz. Şu an bütün sektör kapanmış durumda bu işleri biraz değiştirebilir ama ben umutluyum.”

Universal Studios 2017 Nisan’ında Firestarter’ı sinema için yeniden çevireceklerini açıklamıştı. Projeden uzun süre ses çıkmayışının ardından geçen aralık ayında Keith Thomas’la anlaşıldığı belirtildi. Daha önce bu koltuk için Türk yönetmen Fatih Akın ismi konuşulmuştu.

- Reklam -

Koronavirüs salgını sebebiyle süregelen sosyal izolasyon sürecinin filmin çekimlerini sekteye uğratma ihtimali olsa da, Universal’ın yapımı tamamen iptal etmesi olası gözükmüyor.

stephen king

Ülkemizde Altın Kitaplar’ın Tepki adıyla yayımladığı roman Bilimsel Zekâ Departmanı adındaki devlet organizasyonun iki üyesinin  evlenip bir çocuk sahibi olmasıyla başlıyor. Ebeveynlerine enjekte edilen bir serumun etkisiyle süper güçlere sahip olan kızları hükûmet tarafından alıkonuluyor. Genç Charlie’nin yeteneklerini sağıp güçlü bir silah yapma projesi romanın ana konusu.

Firestarter Daha Önce de Beyaz Perdeye ve Televizyona Gelmişti

Stephen King’in 1980’de yayımladığı roman, 1984’te yönetmen Mark L. Lester tarafından sinemaya uyarlanmıştı. Çok da iyi eleştiriler almayan film neredeyse tamamen unutulmuş durumda.

2002’de de Firestarter: Rekindled adında bir televizyon mini dizisi yapılmış ama filmle aynı kaderi paylaşarak büyük bir başarı elde etmekten uzak kalmıştı. 1984 yapımı filmde Charlie’yi oynayan Drew Barrymore’un performansı filmin en güçlü noktasıydı.

- Reklam -

Stephen King Firestarter Tepki

Yeni filmde henüz Charlie’nin kimi oynayacağı belli değil ama önünde gayet güçlü bir rakip olduğu yadsınamaz. Keith Thomas’ın yönetmenlik kariyerindeki ilk uzun metraj filmi The Vigil ne yönetmenlerce takdir edilmiş ne de büyük bir izleyici kitlesi toplayabilmişti. Bu yeni projede talihini ters çevirebilecek mi hep birlikte göreceğiz.

Universal Pictures’tan Firestarter filmi için çıkış tarihi veya oyuncu kadrosuyla ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

Romanla ilgili düşünceleriniz neler? Film uyarlaması için heyecanlı mısınız? Yorum ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Stephen King: “Yazmak, Korkudan Uzaklaşmak İçin İyi Bir Yol”

Kaynak: Movie Web

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lev Nikolayeviç Tolstoy - Sahte Para Kuponu

Tolstoy Öyküleri “Sahte Para Kuponu” İlk Defa Türkçede

marvel klasikleri 2 new x-men

New X-Men: Grant Morrison’dan Zamanın Ruhunun Mutanlar Üzerindeki Tesiri