in

It: Chapter 2’nun Yönetmeni, Stephen King İmzalı Jaunt’u da Uyarlıyor

Stephen King’in ünlü korku hikâyelerinin derlemesi Sis’te yer alan Jaunt öyküsü, IT serisinin yönetmeni tarafından beyaz perdeye uyarlanıyor.

stephen king jaunt
- Reklam -
- Reklam -

Şu an vizyonda olan ve Stephen King’in yazımını dört yılda tamamladığı ’O’nun yönetmenliğini ilk filmde olduğu gibi yine Andy Muschietti üstlenmişti. Fakat belli ki yönetmen Muschietti’nin Stephen King eserleriyle olan işi henüz bitmedi.

Stephen King SisAndy Muschietti, yazarın kısa korku hikâyesi olan “Jaunt”u sinemaya uyarlıyor. Bu hikâye King’in korku koleksiyonu olan Sis adlı hikâye derlemesine dahil edildi ve yapımcılığı Brad Pitt’in Plan B Entertainment’ı tarafından üstlenildi.

Hikâye, ışınlanmanın ve “gezinmenin” yaygın olduğu bir dünyada geçiyor, ancak insanların bu şekilde yolculuk yapabilmeleri için anestezi etkisi altında olmaları gerekiyor. Gezinti gerçek dünyada anlık olsa da, seyahat süreci boyunca uyanıksanız yüzlerce, hatta milyonlarca yıl boyunca hareketsiz bir beyazlık dışında hiçbir şey yaşamazsınız. Sonunda -tahmin edeceğiniz üzere- bu, insanları diğer tarafta ortaya çıktıklarında tamamen delirtir.

- Reklam -

Sinema Projesi Üzerine Çalışmalar Devam Ediyor

Consequence of Sound ile yapılan röportajda Muschietti, hâlâ proje üzerinde çalıştığını belirtti. Andy, ‘O’ filminin yönetmenliğini üstlendiği zamanlarda ‘Jaunt’ filmini yöneteceğini duyurdu.
Patlama yapmaya çalıştık ve şimdi sonunda bunu yapabilen bir yazara sahibiz. Patlama yapmak zorludur, çünkü bu müthiş kısa hikâyeyi müthiş bir film anlatısına genişletmek zorundasınızdır. Biraz zamanımızı aldı fakat şimdi başardık bence. Daha fazlasını anlatmak istemiyorum.
Bunu duymak harika! Eğer Stephen King tarafından kaleme alınan Jaunt’u hâlâ okumadıysanız mutlaka göz atmalısınız. Müthiş bir macera ve bu hikâyenin beyaz perdeye uyarlandığını hayal etmek zor değil. Muschietti ve ekibinin neler planladığını sabırsızlıkla bekliyoruz. Tabii ne zaman geleceğine dair herhangi bir bilgi veya diğer ayrıntılar şimdilik mevcut değil.

Peki ya siz bu öyküyü okumuş muydunuz? Ve yeni bir King uyarlamasına ne dersiniz?

- Reklam -

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Stephen King ve Joe Hill İmzalı Netflix Filmi “In The Tall Grass”tan İlk Fragman

* Stephen King İmzalı Bilimkurgu Romanı “Şeffaf” Tam Metin Olarak Bizlerle

* It: Chapter 2 Oyuncularının Favori Stephen King Kitapları

* Stephen King ve Onun En Sevdiği 10 Roman

Kaynak: geektyrant

Aylin Gümüş

Kendisi bildi bileli hem oyun hem de teknoloji ile içli dışlı. İki yaşından beri oyun oynayan bir yazılımcı. Lovecraft ve Sherlock başta olmak üzere fantastik, bilim kurgu, korku, gerilim ve polisiye türlerini severek takip eder.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BerkayBing BerkayBing dedi ki:

    Sevindirici haberler devam ediyor. :slightly_smiling_face: Çok beğenerek okuduğum bir öyküydü.Tüylerim diken diken olmuştu hatta bir sahnede.

  2. Avatar for Muzaffer_Turker Muzaffer_Turker dedi ki:

    Bunu duyan altın kitaplar boş durur mu? Hemen bu öykünün yer aldığı Sis kitabının ultra premium deluxe süper edisyonunu ciltli, ciltsiz, kapaksız ve mozzarella peynirli versiyonunu çıkarır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kâmuran Şipal

Yazar ve Çevirmen Kâmuran Şipal Aramızdan Ayrıldı

Game of Thrones

Game of Thrones Yazarı G.R.R. Martin Targaryen Dizisi Hakkında Konuştu: “Hiçbir Şey Kesinleşmedi”