in

Stephen King Gözünü Karanlık Bir Mary Poppins Uyarlamasına mı Dikti?

Korku edebiyatının usta ismi Stephen King yaptığı paylaşımla karanlık bir Mary Poppins uyarlamasının sinyallerini vermekten geri durmadı.

Stephen King Mary Poppins
- Reklam -
- Reklam -

Avustralyalı yazar P. L. Travers’ın 1935 yılında kaleme aldığı Mary Poppins günümüze kadar defalarca televizyona ve sinemaya konuk oldu. 40’lı yıllarda Walt Disney uyarlamasıyla iyice popülerleşen Poppins, sihirli güçlere sahip bir dadının çocuklarla yaşadığı maceraları konu alıyordu. Peki iş ne ara Stephen King’e geldi?

Korku edebiyatının usta ismi Stephen King geçtiğimiz gün Twitter’da paylaştığı bir gönderi ile gündem konusu oldu:


“Marry Poppins’in seri katil çıktığı bir filme ne dersiniz? Ne kadar heyecanlı olacağını düşünün. Şemsiyesi de mesela pala falan olabilir.”
Şu sıralar yeni Hayvan Mezarlığı uyarlamasını beklediğimiz ve  Kara Kule dizisi için dualar ettiğimiz Kral’dan gelen böyle bir paylaşım, akıllara yeni bir iş birliğinin adımları mı atılıyor, sorusunu getirdi.

Açıkçası King’in karanlık elleriyle yoğrulmuş, kanlı bir Mary Poppins filmi, kulağa pek de fena gelmiyor gibi.

- Reklam -

Siz ne dersiniz? Tüm bunlar King’in zaman öldürmek için kurduğu fantazileri mi, yoksa kendimizi karanlık güçlerin pençesindeki bir Poppins’e hazırlamalı mıyız?

Her hâlükârda düşünmesi oldukça keyifli bir fikir gibi!


Robert Stevenson’un yönettiği Disney müzikali Poppins uyarlamasının tanıtım metni şöyle:

Banks ailesi dadılarının işten ayrılmasının ardından çocukları Jane ve Michael ile ilgilenecek yeni bir dadı bulmanın telaşındadır. Bir süre sonra karşılaştıkları Mary Poppins isimli dadı, görünüşünün aksine sürprizlerle dolu bir kadındır. Görevi kabul eden Mary Poppins kısa süre sonra tüm gerçeküstü yeteneklerini sergilemeye başlar. Sihirli güçlere sahip olan Mary Poppins sihirli şemsiyesini kullanarak uçabilmektedir. Süper dadı bu yolla çocukları da mucizevi yolculuklara çıkarmaktadır. Onları farklı maceralara sürükleyen dadının tek şartı bu büyülü yolculuklardan ailelerine bahsetmemeleridir.

Ünlü bir müzikal olan Mary Poppins’ten sinemaya uyarlanan film kaynağını Travers’ın aynı isimli kitabından almıştı.
Ayrıca son çıkan Mary Poppins: Returns filmi için hazırladığımız spoiler’sız video inceleme için buraya, daha detaylı bir inceleme içinse buraya tıklayabilirsiniz!


bunlar da ilginizi çekebilir:

* Stephen King’in Eserlerindeki 20 Eşcinsel Karakter

* Stephen King’in Yazar Adaylarına Önerdiği 42 Kitap

* Stephen King Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz 30 Gerçek

* Stephen King: Harry Potter Kitapları Baskı Altında Nasıl Davranmanız Gerektiğini Öğretir

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

avengers we lost

Avengers: Endgame Filminden Yeni Tanıtım – Kaybettik!

nasa yatak

NASA Yeni Deneyi İçin Yatarak Film İzleyecek Kişiler Arıyor – Maaş: 100 Bin TL!