in

Stephen King İlk Defa İzlediği Reservoir Dogs’ı Yorumladı: Tüm Bu Gecikmenin Tuhaf Bir Sebebi Var

Stephen King, Quentin Tarantino’nun Reservoir Dogs filmi hakkında konuştu. Yapımı yeni izleyen usta yazar, bu kadar geçe kalmasını tuhaf sayılabilecek bir sebeple açıkladı.

Stephen King, Reservoir Dogs yorum
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King 2021’de yeni filmler keşfettiğini açıkladı. Ocak ayında yeni yıl için bir karar alan yazar, son 60 yılda daha önce izlemediği filmleri izleyerek Twitter hesabı üzerinden paylaşımlar yapıyor. King’in son durağı ise Quentin Tarantino’nun 1992 tarihli kült eseri Reservoir Dogs (Rezervuar Köpekleri) oldu.

Geçen aylarda John Waters’ın Hairspray filminden, John Singleton’ın Boyz N The Hood eserine kadar çeşitli yapımları yorumlayan King, Quentin Tarantino’nun Reservoir Dogs filmini de ilk defa izlediğini açıkladı.

Yılın başından beri izlediği filmlerle ilgili görüşünü paylaşan Stephen King, Twitter’da bir gönderisinde Tarantino’nun filmini ilk defa izlediğini yazarak hayranlarını şaşırttı:

- Reklam -

“1962 – 2021 yılları arasında çekilmiş ve daha önce izlemediğim filmleri izlemeye devam ediyorum:

Reservoir Dogs (1992) / Menace II Society (1993) / The Lion King (1994)

“Ne? Rezervuar Köpekleri’ni izlemedin mi?” tepkisini gösterecekler diğer Tweet’e göz atsın.”

Stephen King, Quentin Tarantino’nun Reservoir Dogs Filmini Daha Önce Neden İzlemediğini Açıkladı

Stephen King, Quentin Tarantino’nun filmlerinden tamamen habersiz değil. Fakat görünen o ki, bu filmi tekrar izleme fırsatını bugüne kadar yakalayamamış. Sonraki paylaşımında nedeninin açıklayan King, 90’ların başında yapımı ilk defa izlemeye çalıştığı zamandan bahsetti:

Reservoir Dogs Cannes’da dikkatleri üzerine çektikten sonra, film komünitesinden bir arkadaşım (adı saklı kalmalı) bana filmin birçok kez kopyalanmış kaçak VHS kasetini yollamıştı. Görüntüler bulanıktı ve ses sanki denizin 20.000 fersah altından geliyor gibiydi.”

Reservoir Dogs

- Reklam -

Filmi bu halde izleyemeyen King, favori aktörlerinden biri olan Steve Buscemi’ye saygısızlık yapacağını düşündüğü için kaydı durdurmuş:

“Filmin bir kısmını izledikten sonra idolüm Steve Buscemi’nin sözlerinden hiçbir şey anlamadığımı fark ettim ve ben de filmi kapattım. O zamandan beri dönüp bir daha bakmamıştım. Harika bir film.”

Diğer yandan, Steve Buscemi’nin King’in favori aktörlerinden biri olmasına rağmen, The Cat From Hell hikâyesinden de esinlenilen Tales From The Darkside: The Movie film seçkisinde oynamasının haricinde, King eserlerinden uyarlanan hiçbir filmde rol almadı.

Stephen King

Uzun soluklu kariyeri boyunca izleyemediği filmleri izlemeye karar veren yazar, izlediği filmlerin adlarını ve filmlerle ilgili yorumlarını Twitter takipçileri ile paylaşmaya devam ediyor.

Görünüşe göre korsan film kasetleri, King’in önemli bir sinema yapımını uzun süre kaçırmasına neden olmuş. Konu hakkındaki yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cinema Blend

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Günaydın sayın Kral.

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Kesin filmi izlerken diğer taraftan yeni bir kitap yazmaya başlamış ve film bitene kadar kitabı belki de kitapları yazmayı bitirmiştir :grin:

  3. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:

    Oluyor böyle şeyler. Ben de Olağan Şüphelileri’i bu yıl izledim. Muazzam bir film. Hala izlememiş varsa tavsiye ederim.

    (Bundan çok güzel forum başlığı olur: Herkesin Ezberlediği Ama Sizin “Hâlâ” İzlemediğiniz Film)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çin Roketi Long March 5B, Hint Okyanus

Kontrolden Çıkmasıyla Panik Yaratmıştı: Çin’in Roketi Hint Okyanusu’na Düştü

Volvo Kamyonlar - Erlend Loe Doppler

Doppler’ın Devamı Volvo Kamyonlar Türkçede: Erlend Loe Geri Dönüyor