in

Stephen King İmzalı The Dark Half Tekrar Sinemaya Uyarlanıyor

Stephen King eserleri beyaz perdeye gelmeye devam ediyor. King’in The Dark Half (Hayatı Emen Karanlık) romanı ikinci defa sinemaya uyarlanıyor.

Stephen King The Dark Half
- Reklam -
- Reklam -

Söz konusu Stephen King olunca uyarlama haberleri girmek insanı biraz tekrara düşürebiliyor. King, eserleri televizyona ve beyaz perdeye en çok adapte edilen yazar koltuğunu sağlamlaştırmaya devam ederken yeni uyarlama haberi The Dark Half için geldi.

Türkçeye Hayatı Emen Karanlık adıyla Altın Kitaplar tarafından kazandırılan The Dark Half, aslında daha önce 1993 yılında George A. Romero yönetmenliğinde sinemaya uyarlanmıştı. IMDb puanı ortalama da olsa film King uyarlamaları arasında çok da olumsuz bir şekilde hatırlanmayan bir yere sahipti.

Bir yazarın bölünen kişiliğinin başına bela olduğu The Dark Half romanı, 26 yıl sonra tekrar beyaz perdeye konuk olacak. Elisabeth Moss’un başrolünde olduğu 2018 tarihli Her Smell filmiyle beğenileri toplayan Alex Ross Perry tarafından yazılıp yönetilecek yeni uyarlama şimdiden merak konusu oldu bile.

- Reklam -

stephen king e1576164654456

- Reklam -

Alex Ross Perry adı, Stephen King uyarlama haberlerini takip eden okurlarımızın dikkatinden kaçmamıştır. Kendisinin Nisan 2019 tarihinde King’in Rest Stop adlı eserini uyarlayacağı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Rest Stop projesinden o tarihten beri yeni bir detay gelmedi. Bu da akıllara, acaba proje farklı bir boyuta mı taşındı, sorusunu beraberinde getirdi. Görünen o ki Perry öncelik olarak The Dark Half ile yola çıkacak.

The Dark Half Konusu (Kitabın Arka Kapağı)

hayati emen karanlık stephen king roman
Thad Beaumont yıllarca George Stark takma adını kullanarak romanlar yazdı; bu adla ün ve para kazandı, kitapları “çoksatanlar” arasında yer aldı. Fakat bir gün bu takma adın ifşa edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalınca, yıllardır yapmak istediği şeyi yapıp gerçeği kamuoyuna açıklama kararı aldı ve popüler bir dergiye verdiği röportajla birlikte Stark’ın cenaze törenini düzenledi. Artık George Stark yoktu. Thad bir daha bu isimle kitap yazmayacaktı. Ne var ki, Stark’ın “öldürülmesinde” katkısı olan kişiler birer birer cinayete kurban gitmeye başlayınca bunun o kadar da kolay olmayacağı ortaya çıktı.

Thad Beaumont’un hayatında bir şeyler fena halde ters gitmeye başlamış, kâbuslar geri dönmüştü.
Ve serçeler yine uçmaya başlamıştı…

Parmak izlerini ve ses-izlerini unutuyorsun. Thad ve Liz’in soğukkanlılıkla onun gerçek olduğunu, gerçek KALMAK için cinayet işleyeceğini iddia ettiklerini unutuyorsun. Onlara sadece intikam peşindeki bir hayalete değil, hiç var olmamış bir adamın hayaletine inanmanın ne kadar kaçıkça olduğunu söyledin. Ama yazarlar hayaletleri DAVET ederler. Onlar hiç var olmamış dünyalar yaratırlar, oraları hiç var olmamış insanlarla doldururlar, sonra da bu hayal dünyalarına katılmamız için bizi davet ederler.
Alex Ross Perry’nin başına geçtiği projeden henüz oyuncu kadrosu ya da çıkış tarihi detaylar gelmiş değil. Konuya dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Stephen King’in Maine’deki Evi Arşiv Oluyor

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher

The Witcher Dizisinden Son Fragman Yayınlandı

Murat Menteş Derde Deva Randevu 2

ÇEKİLİŞ: Murat Menteş’ten İmzalı “Derde Deva Randevu 2”