in

King, Shining’e Neden Devam Ettiğini Açıkladı

Stephen King, yıllar sonra devamını kaleme almaya karar verdiği The Shining’in yeni macerası Doctor Sleep hakkında konuştu.

King
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King, 2013 yılında, 1977 tarihli romanı The Shining’in devamı olan Doctor Sleep’i yayımladı. Sadece altı yıl sonra, bu hikaye, Gerald’s Game gibi bazı King eserlerini uyarlama deneyimine sahip olan Mike Flanagan’ın ellerinde sinema filmi için yola çıkmaya hazırdı.

The Shining kolayca bağımsız bir hikaye olarak kalabilirdi, ancak yaklaşmakta olan Doktor Sleep filmi hakkında konuşurken, King yeni kitabı kaleme almasının sebebini de açıkladı. Danny Torrance’ın tüm bu yıllar sonrasında nasıl olduğunu öğrenmek istediği açıklayan yazar, Danny’nin yetişkinlik günlerini merak ettiğini söyledi.

King, karakterin geleceği üzerine düşünürken anlatabilecek bir hikâyesi olduğunu hissetmiş. Görmek istediği şeylerden birisi de ipin ucundaki bir adammış. Sonunda dibe ulaşana kadar gerçekten iyileşilemeyeceğini savunan King, Dan’de bu olayı görmek istemiş.

- Reklam -

Danny Torrance, The Shining kitabında sadece bir çocuktu ve Stanley Kubrick’in filmi, olayları orijinal kitapla karşılaştırıldığında biraz farklı bir şekilde anlatıyordu. Yine de ortada büyük bir travma vardı. Babasının bir psikopata dönüşmesini görmek çocuk için yeterince kötüyken işin içine bir de doğaüstü olaylar giriyordu.

Overlook Hotel Yeniden Ziyaret Edilecek

Danny Torrance yetişkinlik sürecinde, yaşadığı travma sonrası nedenini bir türlü keşfedemediği yeteneğini unutmak için sık sık sarhoş oluyor, Overlook Hotel’ın ruhlarını uzak tutmak için asla kendinde olmamaya çabalıyor. İşte Ewan McGregor tarafından canlandırılan karakter böyle bir ruh haliyle karşımıza çıkıyor.

Bu mücadele de Stephen King’in Danny Torrance’ın hikayesini takip etme motivasyonunu oluşturuyor. Bu sayede dibe vurmuş ve bir yandan da doğaüstü çılgınlıklarla uğraşan bir karaktere şahit oluyoruz. Danny’ye bu hikâyede benzer psişik güçlere sahip olan Abra (Kyliegh Curran) adlı genç bir kız eşlik ediyor.

- Reklam -

Daha önce de belirtildiği gibi The Shining’in kitabı ve filmi arasında bazı farklar var. Ancak bu sefer Mike Flanagan, Doctor Sleep’i beyaz perdeye aktarırken kitaba öncülünden daha sadık kalmayı hedeflemiş. Ve evet, Doctor Sleep kitabını okumamış olan ve merak edenler için Overlook Hotel tekrar ziyaret edilecek.

Film Türkiye’de 22 Kasım 2019’da vizyona girecek.


* Matrix İçin 2 Farklı Film Düşünülüyor

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Matrix

Matrix İçin 2 Farklı Film Düşünülüyor

Simone De Beauvoir

Beauvoir’ın Bütün İnsanlar Ölümlüdür’ü Yeniden Raflarda