in

Stephen King’in Bilimkurgu Romanı “The Tommyknockers” Sinemaya Uyarlanıyor!

Yeni bir uyarlama haberi ve yine Stephen King… Bu sefer bir bilimkurgu romanı. Türkçeye “Şeffaf” olarak çevrilen “The Tommyknockers” sinemaya geliyor. Üstelik yapımın emin ellerde olduğunu şimdiden söyleyebiliriz!

stephen king The Tommyknockers
- Reklam -
- Reklam -

Korku edebiyatı denildiğinde akla gelen ilk isimlerin başını çeken Stephen King’in 1987 yılında yazdığı, Türkçeye Şeffaf (Altın Kitaplar) adıyla çevrilen The Tommyknockers romanı filme uyarlanıyor. 1993 yılında iki bölümlük mini televizyon dizisi olarak ilk defa uyarlanan bu roman, şimdi meraklılarını heyecanlandıracak ellerde sinema perdesine gelmeye hazırlanıyor.

Variety’nin haberine göre, uyarlama filmin yapımcılığını üstlenen James Wan ve Roy Lee’nin kontrolünde gelişecek. Bu isimlerin ışığında beklentiye girmemek imkânsız bir durum. Şu anda Aquaman filminin yönetmenliğini yapan, Korku Seansı ve Ruhlar Bölgesi gibi beğeni toplamış seffaf stephen kingkorku filmleriyle bildiğimiz James Wan ve geçtiğimiz yıl 700 milyon dolarlık hasılatıyla korku seven kalpleri fetheden ve yine Stephen King romanından uyarlanan It filminin yapımcısı bir arada! Haklısınız, hepimizin The Tommyknockers uyarlaması için büyük umutlar beslemeye hakkı var. Ayrıca, orijinal mini dizisinin yapımcısı Larry Sanitsky de filmde yönetici yapımcı olarak bulunuyor.

The Tommyknockers, Stephen King’in nadir bilimkurgularından biri. Hikâye Roberta Anderson adlı karakterin hayatına odaklanırken, daha sonralarda dünya dışı varlıkların insanlığı tehlikeye sürüklemesiyle devam ediyor. Hikâyeye aşina olmayanlar için kısa bir tanıtım metnini şuraya bırakalım:
“Jim Gardener alkol bağımlılığından kurtulmaya çalışan bir şairdir. Yazar olan eski sevgilisi ve en yakın arkadaşı Bobbi Anderson ise Haven isimli kasabasındaki evinde yazmaya devam etmektedir. Bobbi bir gün köpeğiyle beraber evinin yanındaki ormanlık alanın derinliklerine doğru yürüyüşe çıkar. Yerdeki yeşil bir ışığı fark eden Bobbi çok geçmeden merakına yenik düşer. Işığın geldiği taşın etrafını kazmaya başlar. Haven’dan uzakta olan Jim Gardener ise arkadaşının kendisine ihtiyacı olduğunu hissetmiştir. Bobbi kazmaya devam eder…”
Roman ne kadar beğenilmiş ve rağbet görmüş olsa da Stephen King’in kendisinin favori işlerinden biri olarak kabul etmediği aşikâr. Ünlü yazar, bu kitabını alkol ve uyuşturucuya bağımlılığıyla savaşırken kaleme almıştı. Kitaptan, “The Tommyknockers korkunç bir kitap, temizlenmeden önce yazdığım son şey!” olarak bahsediyor.

- Reklam -

Peki, siz ne düşünüyorsunuz? Yeni bir King uyarlamasına daha hazır mısınız?

- Reklam -

Emin Özçay

94 yılında hayata gözlerini açan ben, yaşamanın amacını farklı dünyaları keşfetmede buldum. Halihazırda uzatmalı üniversite öğrenciliğine devam ederken, günlük yaşamın rutininden büyülü dünyalarda geçirdiğim zamanlarla kurtulmayı başardım. Çocukluğumda bilgisayar oyunları ve çizgi dizilerle başlayan serüvenim, şu zamanki hayatımın temelini oluşurdu. Keşfettiğim dünyaların büyüsüne kapıldığımdan, bu dünyayı pek sevmiyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Genellikle King kitapları sinemaya uyarlanamıyor. Yeşil Yol gibi Esaretin Bedeli gibi kült sayılan filmleri var ama bunlar korku veya gerilimden çok normal filmler. Sadece çok istediğim ama bir türlü bulup izleyemediğim Shining var. Ha sahi bir de gerilim olarak Misery var. Umarım King usta bu defa hak ettiği etmesi gerektiği yeri bulur. Merakla bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Playboy Bilimkurgu Fantazi Korku

Playboy: Bilimkurgu, Fantazi ve Korkunun Ustalarını Ağırlamış Bir Deli Dergi

centilmen pic dizi jenerik

“Locke Lamora’nın Yalanları”na Hayran Yapımı Jenerik!