in

Stephen King’in “Tepki” Romanına Türk Yönetmen

Stephen King’in “Tepki” (Firestarter) romanından uyarlanacak sinema filmini Fatih Akın yönetecek.

fatih akin tepki
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King romanları bir bir beyazperdeye uyarlanmaya devam ediyor. Bu kez karşımızda daha önce 1984 yılında da filme çekilen “Tepki” (Firestarter) romanı var. Ama bu seferki haberimizin bizim için önemli bir farkı var, çünkü filmin başına Türk yönetmen Fatih Akın getirildi.

Bu yılın başında “Paramparça” (In The Fade) adlı filmiyle Altın Küre Ödülü’nü kazanma başarısı gösteren Türk asıllı Alman yönetmen ve senarist, daha önce de “Duvara Karşı” (Head On) ile Altın Ayı ödülüne layık görülmüştü. Tepki, dram filmleri konusunda usta olan Akın’ın ilk roman uyarlaması olacak.

Dilimize Altın Kitaplar tarafından çevrilen Tepki, payrokinetik güçlere sahip olan ve etrafındaki her şeyi düşünce gücüyle yakabilen Charlie adındaki küçük bir kız ile psişik güçlere sahip olan ailesinin başından geçen korkunç olayları anlatıyor.

- Reklam -

Universal Pictures, Akiva Goldsman ve Blumhouse Productions işbirliğiyle çekilen filmin senaryosu Scott Teems’e ait. Vizyon tarihiyse şimdilik bilinmiyor.

- Reklam -

Fatih Akın’ı tebrik ediyor, kendisine başarılar diliyoruz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

harlan ellison

Ünlü Bilimkurgu Yazarı Harlan Ellison Aramızdan Ayrıldı

Exeter kitabı - tolkien

Tolkien’e de İlham Olan Exeter Kitabı ‘Tarihi Eser Vandalizmi’ne Kurban Gitmiş