in

Steven Spielberg, Indiana Jones 5 Filmini Yönetmekten Vazgeçti

Indiana Jones 5 filmini yönetmesi planlanan Steven Spielberg, görevi bıraktı. Yerine Ford v Ferrari yönetmeni James Mangold geçebilir.

steven spielberg indiana jones 5
- Reklam -

Harrison Ford’un bir kez daha başrolde olacağı Indiana Jones 5 filmi şimdilik yönetmensiz kaldı. Steven Spielberg, uzun süredir gelmesi merakla beklenen film için yönetmenlik görevinden ayrıldığını duyurdu. Yerine geçecek isimler arasında ise Ford v Ferrari ile son dönemlerde adı sıkça anılan James Mangold geçecek gibi duruyor.

Bir devam filmi olarak tasarlanan ve 13 yıl sonra ekranlara dönecek Indiana Jones, şimdiye kadar bilindik yönetmeniyle yani Steven Spielberg ile gelecekti. Ancak Spielberg, takvim yoğunluğunu nedeniyle bu görevi bıraktı. Daha önce senaristin görevi bırakması üzerine ertelenmeler yaşayan film şimdi de böyle bir sorunla baş başa.

James Mangold
James Mangold

Indiana Jones 5 Filmini James Mangold Yönetebilir

Meraklılarının hatırlayacağı üzere beşinci film için açıklanan ilk vizyon tarihi 19 Temmuz 2019’du. Ancak yaşanan aksilikler sonrasında filmin vizyon tarihi bir yıl sonrasına, yani 10 Temmuz 2020’ye ertelendi. Fakat bu seferde David Koepp’in senaryo yazımını bırakması ve Jonathan Kasdan’ın senaristliğini üstlendiği ve sıfırdan yazmaya başladığı film bir kez daha erteleme yedi.

- Reklam -

Variety’nin haberine göre Spielberg’in meşaleyi karaktere yeni bir bakış açısı getirebilecek genç bir film yapımcısına vermek istediği belirtildi. Bu ismin de James Mangold olduğu konuşuluyor. Kendisiyle ilgili resmi bir açıklama gelmemiş olsa da Spielberg’ün filmde yapımcı olarak kalmaya devam edeceği biliniyor.

56 yaşındaki yönetmen, En İyi Film adaylığı kazandığı Ford v Ferrari’nin küresel başarısından dolayı şu sıralar sıkça konuşulan bir isim. Aynı zamanda ona En İyi Uyarlanmış Senaryo için Oscar adaylığı getiren X-Men spin-off’u Logan’ı da yönetmişti.

Indiana Jones 5

- Reklam -

Indiana Jones 5 filminin vizyon tarihi şu an için hâlâ 9 Temmuz 2021 olarak gözüküyor. Erkenden gelen bu yönetmen değişikliği haberi ile beyaz perdeye geliş tarihi değişecek mi şimdilik belirsiz.

Harrison Ford’lu beşinci ve muhtemelen son yapım olacak Indiana Jones macerası hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce yaşanan bunca aksiliğe rağmen ortaya güzel bir iş çıkacak mı dersiniz? Oyuncunun yaş alması gibi sebepler de ortaya katıldığında ortaya ilk filmlerdeki tadı veren bir yapım izleyebilir miyiz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Amerikalı Roman Yazarı Clive Cussler Hayatını Kaybetti

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Neyse arkeolojik eserler şimdilik güvende desenize. :slight_smile:

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Filmin gişede patlamasından korktuğu için bence vazgeçti :smiley:

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    Çekmesinler daha iyi. Zaten çok uzun bir sürüncemede kaldı. Senaryosu ve yönetmeni bu kadar çok değişen filmler çoğunlukla kötü oluyor. Indiana zirvede bıraksın, olsun bitsin bu iş :slight_smile:

  4. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:
    1. film ile zirveden bayağı düştüler benim gözümde. Indiana Jones yerine mindiyana mones yapsınlar yeriz biz zaten. İsmi kullanacağız diye zorlamasalar keşke. Harrison Ford bundan sonra anca İndiana Jones’un huzur evi günlerini oynar. Kendisi tarih eser oldu. Napacak huzur evinden mi kaçacak?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Clive Cussler

Amerikalı Roman Yazarı Clive Cussler Hayatını Kaybetti

hakan muhafiz calinti davasi

Hakan: Muhafız Dizisine “Çalıntı Senaryo” Davası