in

Spielberg’ten Netflix Geri Adımı: “Sinema Kültürünün Korunmasını İstiyorum”

Akademi’nin çevrimiçi platformlarda yer alan filmlerin Oscar’da yarışmaya devam edeceğini duyuran kararından sonra, Steven Spielberg’ten açıklamalar geldi.

steven spielberg netflix hakkinda
- Reklam -
- Reklam -

Steven Spielberg, Netflix yapımı Roma filminin Oscar ödülü almasından sonra, çevrimiçi platformlarda yayınlanan filmlerin Akademi yarışında yer almaması gerektiğini savunmuştu. Netflix’in bu isteğe yanıtı ise gayet sevgi doluydu.

Ünlü yönetmen işleri bir adım öteye götürerek Akademi’ye Netflix filmlerinin “televizyon filmi” olarak değerlendirilmesini istemiş, ancak geçtiğimiz gün Akademi’nin açıklamasıyla yine hüsrana uğramıştı.

Spielberg’ün bu konu hakkında susmaya niyeti yok gibi görünüyor. Ancak söylediklerinden anladığımız kadarıyla vitesi biraz küçültmüş gibi. Kuşkusuz bunda Oscar’ın geri adım atmaması da etkili oldu.

- Reklam -

Yine de Steven Spielberg’ün sözleri dikkat çekici. The Newyork Times‘a konuşan ünlü yönetmenin asıl endişesi, insanların sinemaya gitme geleneğini kaybetmesiymiş.

- Reklam -

‘Sinema salonlarının hayatta kaldığını görmek istiyorum.’

“İnsanların eğlence sektörüne onlara uyan herhangi bir şekilde ulaşmalarını isterim. Beyaz perde olsun, televizyon olsun – benim için önemli olan güzel bir hikâye ve herkesin güzel hikâyelere erişimi sağlayabilmesi.

“Ancak, insanların kendi hayatlarının güveni ve tanıdıklığından çıkıp başkaları ile birlikte ağlayıp, gülüp, korkup ortak bir tecrübe paylaşabilecekleri, her şey bittiğinde birbirlerine daha az yabancı hissedebilecekleri bir yere gidebilme olanağının olması gerektiğini düşünüyorum. Sinema salonlarının hayatta kaldığını görmek, sinemada film izleme tecrübesinin kültürümüzde güncelliğini korumasını istiyorum.”
Bir yandan Apple’ın çevrimiçi platformu Apple TV+ için Amazing Stories’i hazırlayan Spielberg’ün konuyla ilgili son açıklamaları işte böyleydi.

Steven Spielberg endişelerinde haklı mı, hatta daha da ötesi samimi mi, bu soruların cevaplarını kestirmek güç. Ancak Oscar’ın nihai kararı sonucu, bütün kartlar böylece açılmış oldu.

Bunlar üzerine ortalığın bir süre sakinleşeceğini tahmin ediyoruz. Siz ne dersiniz?
Kaynak: io9

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bari tükürdüğünü yalama ya :smiley:

  2. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Spielberg haklıydı bu konuda. Hemde sonuna kadar. Netflix benim için sanal televizyon kanalı. O yüzden o platformdan çıkan filimler sinema filmi diye adlandırılmamalı.

    Oscar’ın bu hareketini tamamen reyting için yapılmış olarak kabulediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Trek

Nickelodeon’dan Yeni Bir Star Trek Çizgi Dizisi Geliyor

hakan muhafiz 2 sezon inceleme

Hakan: Muhafız 2. Sezon: Hayal Kırıklığı mı, Hatalar Silsilesi mi?