in

Steven Spielberg, Eleştirdiği Netflix ile Anlaştı: Her Yıl En Az 2 Film

Steven Spielberg, daha önce Oscar yarışında eleştirisini esirgemediği Netflix ile anlaşmaya vardı. Ünlü ismin de parçası olduğu şirket, platform için her yıl en az 2 film hazırlayacak.

Steven Spielberg, Netflix Anlaşması
- Reklam -
- Reklam -

Steven Spielberg, Netflix ile anlaşmaya vardı. Dünyaca ünlü yönetmen, yeni projelerinde dijital yayın devi ile birlikte çalışacak. Spielberg’ün ortakları arasında yer aldığı Amblin Partners şirketi, Netflix’te her yıl en az iki uzun metraj film yayınlayacak.

Netflix, sinema dünyasının önemli isimleri ile anlaşmalara imza atmaya devam ediyor. Platform daha önce David Lynch ile Wisteria’da Alfonso Cuarón ile Roma’da, Martin Scorsese ile The Irishman’de çalışma fırsatı bulmuştu. Dahası, David Fincher ile de 4 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Kanal yalnızca sinema alanında değil, Game of Thrones gibi popüler dizilerin yaratıcıları ile de projeler geliştirmeyi sürdürüyor.

Geçmişinde 3 Oscar heykelciğine sahip olan Spielberg, Schindler’s List, E.T. the Extra-Terrestrial, Saving Private Ryan, Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark, Jurassic Park, Minority Report gibi sayısız unutulmaz filmin yönetmenliğini üstlenmiş bir isim. Dolayısıyla kendisinin Netflix ile çalışacak olması, sinema dünyasında geniş yankı buldu.

- Reklam -

Henüz kaç yıl süreceği açıklanmayan anlaşmaya göre, Steven Spielberg’ün de parçası olduğu Amblin Partners, Netflix platformu için her yıl en az iki uzun metraj film hazırlayacak. Bu yapımlarda, Steven Spielberg de yönetmen olarak yer alabilecek.

Dikkat çeken anlaşma, Amazon’un köklü film yapım şirketi Metro-Goldwyn-Mayer’ı 8,45 milyar dolara almasına ve WarnerMedia – Discovery birleşmesine cevap niteliği taşıyor olabilir.

Steven Spielberg, Daha Önce Oscar Yarışındaki Netflix’i Eleştirmişti

Dijital yayın platformları üzerinden yayınlanan dizi ve filmlerde ünlü oyuncular, yapımcılar ve yönetmenler görmek artık sıradan bir hâl aldı. Ancak bu haberin Spielberg özelinde ayrı bir yeri var. Hatırlayacağınız gibi başarılı yönetmen 2019’da Alfonso Cuarón’un Roma’sının Oscar’da yarışması, Spielberg cephesinden tepki çekmişti. Oscar, dijital yayın platformunun yanında durunca da Spielberg “sinema kültürünün korunması” konusundaki hassasiyetini ısrarla dile getirmişti.

Steven Spielberg, Netflix Anlaşması

- Reklam -

Koronavirüs pandemisi ile geçen bunca zamanın ardından, Steven Spielberg de Netflix için emek harcayacak isimlerin arasına katılmış oldu.

Dolayısıyla bu iş birliğinden doğacak filmlerin akıbeti şimdiden merak konusu oldu. Netflix’te içeriklerden sorumlu isim olan Ted Sarandos, Spielberg’ün ilham veren karakterleri ve hikâyeleri ile büyüdüğünü, dolayısıyla onunla çalışmaktan büyük heyecan duyacağını belirtti.

Salgın etkisini yavaş yavaş yitirmeye başlarken büyük yapımcıların sinema salonlarından önce hâlâ dijital platformları tercih ediyor olması da gelecekte sık sık tartışacağımız konulardan birisi olacak gibi duruyor.

Konu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Padok Padok dedi ki:

    Ya Spielberg efendi. Raks eyliyordun iki sene önce :slight_smile:

  2. Avatar for aesopwalt aesopwalt dedi ki:

    Büyük lokma ye, büyük laf etme. :joy::joy: Netflix hareketlenecek desenize, çok sevindim.

  3. Avatar for matma matma dedi ki:

    Zaten Apple tv+ için içerik üretmişti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the suicide squad fragman

The Suicide Squad’dan Yeni Bir Fragman Daha: İntihar Timi Zorlu Görevine Hazırlanıyor

Batman Beyond

Batman: Urban Legends ile Batman Beyond Geri Dönüyor